18 / 05 / 2024

2013 türkiyede iş kazası oranı

2013 türkiyede iş kazası oranı

Türkiye'de inşaat sektöründeki iş kazası oranı yüzde 4.3 oldu. bU rakam 2007 yılına bakıldığında ise 4.5'ti. Yani bu demek oluyor ki bugün inşaat sektöründe çalışan her 100 kişiden 4'ü iş kazası mağduru oluyor.

Öz Tüfekçi İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Tüfekçi İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Abit Tüfekçi tarafından 50 bin TL sermaye ile 3 Şubat'ta Eyüp, Nişancı Mahallesi, Defterdar Caddesi'nde kuruldu.

Kenan Kalı: Kenti ileriye götürmek için toplantılar düzenlenmeli!

İzmir'in iş dünyasına sahip çıkması gerektiğini belirten Kalı, "Kenti ileriye götürmek için kanaat önderleri toplantılar düzenlemeli" dedi.

Muğla Menteşe Göleti kamulaştırma işlemleri başladı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Kavaklıdere Menteşe Göleti ve Sulaması işinin kamulaştırma işlemlerine başlanıyor.

İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşüm Türkiye için olmazsa olmaz bir reform!

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Real Merter projesini ziyaret etti. Yıldırım, dönüşümün Türkiye için olmazsa olmaz bir reform olduğunu söyledi.

Endonezya'ya yatırım yapacak Türk İşadamlarına özel teşvik uygulanacak!

Endonezya’da yabancı yatırımlara yönelik herhangi bir kısıtlama olmadığına dikkat çeken Büyükelçi Wardana, aksine Türk işadamlarının yatırımının memnuniyetle karşılandığını, az gelişmiş bölgelere yapılan yatırımlarda özel teşvik uyguladıklarını söyledi.

İmar sorunları Türkiye için imaj kaybı oluyor!

2015’te Türkiye’de 1 milyar TL’lik ticari gayrimenkul alım-satım işlemine aracılık ettiklerini belirten Avi Alkaş, bu işlemlerde yabancı payının ‘sıfır’ olduğunu söyledi. Alkaş, imar sorunlarının Türkiye için imaj kaybı olduğunu vurguladı.

Rusya inşaatta Türk işçi çalıştırabilecek şirketlerin listesi yayınlanmadı!

Rusya Federasyonu hükümeti, 53 şirketin önümüzdeki yıl da Türk işçi çalıştırabilmesine izin veren yasayı onayladı. İnşaat, otomotiv ve tesisatçılık alanlarında faaliyet gösterdiği belirtilen şirketlerin listesi henüz yayınlanmadı.

Erzincan'da Ahıska Türkleri için yapılan evlerin ilk etabı tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Ukrayna'dan getirilmesi planlanan Ahıska Türkleri için Erzincan'daki Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan dubleks konutların ilk etabı olan 150'si tüm eşyalarıyla tamamlandı.

Rusya'da Yapı Fuarı'na katılacak 40 Türk iş adamı gözaltında!

Uçak krizi sonrası Rusya’dan Türk iş adamlarına büyük darbe geldi. Rus polisi, bir fuar organizasyonu için Rusya’ya giden 40 Türk işadamını göz altına aldı. İşadamlarına 4 biner ruble ceza kesildiği, ancak gözaltı işleminin devam ettiği öğrenildi.

Ali Ağaoğlu: 1 Kasım'da Türkiye için en iyi senaryo yazıldı!

Ali Ağaoğlu, "Türkiye için en iyi senaryoyu yazın deseydik 1 Kasım sonuçlarından daha iyisini kimse yazamazdı" dedi. Ağaoğlu, "2016 yılından umutluyuz belirsizlik kalktı şimdi herkes işlerine yoğunlaşacak" açıklaması yaptı.

Irak'ta kaçırılan Türk işçiler serbest bırakıldı!

Irak'ta kaçırılan 16 Türk işçi 28 gün sonra serbest bırakıldı. Bağdat'a getirilen işçilerle telefonda görüşen Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, "İşçilerimizin ağlık durumu yerinde. Türk işçiler en kısa zamanda Türkiye'ye getirilecek" diye konuştu.

Türkiye iş adamlarından Filistin'e hastane!

SANKON Genel Başkanı Atasoy, Filistin Devlet Başkanı Abbas'la biraraya geldi. Atasoy, Ramallah'taki ofisinde ziyaret ettiği Abbas'a, İslam Bankası ve Türk iş adamlarının finansmanıyla, inşa edilmesi planlanan 400 yataklı hastanenin projesini sundu.

Irak'ta kaçırılan 18 Türk işçi için Mukteda es-Sadr devreye girdi!

Iraklı Şii din adamı Mukteda es-Sadr, 18 Türk işçisinin derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.adr'ın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Türk işçilerin kaçırılması suçtur. Böyle bir eylem insanlık ve İslami açıdan utanç verici bir davranıştır. "

2013 türkiyede iş kazası oranı Haberi

2013 türkiyede iş kazası oranı

TÜİK'in 2013 yılı için hazırlamış olduğu iş kazaları ve işe bağlı sağlık problemleri araştırması sonuçları açıklandı. Türkiye'de iskele ve kalıp sistemleri sektörünü değerlendiren Kalıp ve İskeleciler Derneği (KALİSDER) Başkanı Serdar Urfalılar, Türkiye'de inşaat sektöründe yaşanmakta olan iş kazalarına ilişkin çarpıcı rakamlar paylaştı, inşaat sektörünün iş kazalarının sayısal çokluğu bakımından Türkiye'deki iş kolları arasmda ilk sırada yer aldığım söyleyen KALİSDER Başkam Urfalılar, inşaat sektöründe meydana gelen ve ölümle sonuçlanan kazalarının ortalama yüzde 43, yaralanmaların ise yüzde 33 gibi önemli bir bölümünün insan düşmesi sonucu gerçekleştiğini belirtti.

İŞ KAZASI ORANI 


Urfalılar, inşaat sektöründe iskele ve kalıp sistemlerinin kullanımının yaygınlaşmasının bu üzücü tablonun minimuma indirgenmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağına inandıklarım ifade ederek şöyle dedi: "Her yıl yüzlerce kişi şantiyelerde meydana gelen kazalar sonucu yaralanıyor...