04 / 05 / 2024

2014 Arap turizmi

2014 Arap turizmi

Visa Europe’un rakamlarına göre Araplar’ın Visa kartlarıyla Türkiye’de bu yaz yaptığı harcamalarda büyük artış oldu. Suudi Arabistan’lı turistler, yüzde 72’lik artışla 93.7 milyon euro harcama yaptı.

Arap turizmi Karadeniz'e kaydı!

Geçen sene 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan ve bu sayıyı 2015 yılı itibarıyla 1 milyon çıkarmayı hedefleyen Bursa, Arapların Karadeniz'i tercih etmesinin şaşkınlığını yaşıyor.

Mehmet Akkuş: Arap turizmi Trabzon'a kaydı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş: " Arap turizminin Trabzon'a kaydığını görüyoruz " dedi.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Oğuz Terzi: Türkiye'de 2014'te Arap ve İranlı turist sayısında artış oldu!

2014 yılında yaşanan siyasal ve toplumsal olaylara rağmen tüm departmanlarında büyüme kaydeden MNG Turizm, 2015'te de yüzde 15'lik büyüme hedefliyor. 2014'ün çok yoğun bir yıl olduğu ifade edildi...

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Projebeyaz International Emlak 2014 Fuarı’nda 13 satış gerçekleştirdi!

Projebeyaz International 11-14 Eylül tarihleri arasında katıldığı Emlak 2014 Fuarı’nda Arap yatırımcıların büyük ilgisi ile karşılandı. Projebeyaz International Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, fuarın ilk üç saatinde 13 kesin satış yaptıklarını belirtti

Emlak 2014 Fuarı'na Arap ve Körfez sermayesi damga vuracak!

Emlak sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer aldığı 'Emlak 2014 - Konut, İşyeri Satınalma, Kiralama ve Finansman Fuarı', 11-14 Eylül 2014 tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek...

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Türkiye sağlık turizmi dünyaya tanıtılacak!

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai'de etkinlikler düzenlediklerini belirtti...

9. Türk Arap Ekonomi Forumu İstanbul'da düzenlenecek!

Türk-Arap Ekonomi Forumu'nun (TAF) 9. toplantısı, 28 - 29 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek. "9. Türk-Arap Ekonomi Forumu" (TAF'2014), Türkiye ve Arap ülkeleri arasında bankacılık ve finans dünyasının geleceğini değerlendirecek...

Yapı-İnşaat Malzemeleri-Teknolojileri Zirvesi kapsamında 500 Arap şirketi Çeşme'ye geliyor!

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) İzmir Şubesi, 28-30 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenleyeceği "Yapı-İnşaat Malzemeleri & Teknolojileri Zirvesi" kapsamında 500 Arap firmasını Çeşme'de Türk meslektaşlarıyla buluşturacak.

2014 Arap turizmi Haberi

2014 Arap turizmi

Ortadoğulu turistlerin Türkiye ilgisi yaz aylarında yapılan harcamalara da yansıdı. Visa Europe’un açıkladığı rakamlara göre, Arap turistlerin bu yaz Türkiye’de Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalarda büyük bir artış görüldü. Suudi arabistan’dan gelen turistler, yüzde 72’lik artışla bu yıl Türkiye’de 93.7 milyon euro harcama yaptı. Suudi Arabistan, Türkiye’ye döviz girdisi sağlayan ilk 5 ülke arasına girdi.

Haziran - Ağustos 2014 döneminde yabancıların Türkiye’de Visa kartlarıyla yaptıkları harcamalar, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artarak, 1.7 milyar euro’ya yükseldi. Visa kartlarıyla geçen seneye oranla yüzde 23’lük bir artışla toplam 234 milyon euro harcayan İngilizler, Türkiye’de 2014 yılı yaz aylarında en çok harcama yapan yabancılar listesinde birinci sırada yer aldı.

İngilizleri takip eden Ruslar ise bu yaz, yüzde 25’lik artışla toplam 196.5 milyon euro...