03 / 05 / 2024

2014 avm yasası

2014 avm yasası

Alışveriş merkezleri ile ilgili olarak Aralık 2014'te TBMM Baskanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Yeni AVM yasası tasarısında, AVM'lerin çalışma gün ve saatlerine düzenlemeler getirildi. İşte diğer detaylar..

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM yasası iptal edilmedi!

Anayasa Mahkemesi, büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi.

AVM Yasası'nın iptal davası bugün karara bağlanacak!

AVM Yasası olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili CHP'nin açtığı kısmi iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi'nde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

AVM yasası ne zaman uygulanacak?

AVM yasası olan 6585 sayılı kanun, perakende işletmelerin faaliyetleri ile bunların birbirleri, üretici ve tedarikçilerle ilişkilerini düzenliyor. Peki, AVM yasası ne zaman uygulanacak? İşte yanıtı..

AVM yasası ceza hükümleri!

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, AVM yasası ceza hükümleri nelerdir?

Yeni AVM yasası tam metni!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun, 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yeni AVM yasası tam metni...

AVM çalışma saatleri yasası 2015!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun 29 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazate'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, yeni yasa ile AVM çalışma saatleri değişiyor mu?

AVM yasası kabul edildi mi?

AVM yasası kabul edildi mi? İşte 2014 yılında TBMM'ye sunulan Yeni AVM Yasası 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanunun yürürlüğü ve kanun esasları..

Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun tam metni!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kabul edilen AVM yasası...

AVM Yasası'na onay geldi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri ile ilgili önemli düzenlemeler içeren yasayı onayladı. Yasa kapsamında Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) sistemi kuruluyor...

2015 AVM yasası onaylandı!

Alışveriş merkezlerine dair düzenlemeyi kapsayan 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun bugün 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte bugün itibariyle yürürlüğe giren AVM yasasının tam metni...

Perakendeciler AVM yasasından memnun!

TPF Başkanı Altunbilek, yasanın sektör için hayati önemi olduğunu, ancak eksik ayakların giderilmesi gerektiğini belirtirken, Cushman&VVakefield'ın Yönetici Ortağı Gönden ise, 'Yasa, AVM'lerde çalışma saatlerini değiştirmeyecek" dedi

Yasa, AVM’lerde çalışma saatlerini değiştirmeyecek!

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman & Wakefield’ın Yönetici Ortağı Toğrul Gönden, kamuoyunun AVM Yasası olarak bildiği ‘Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu’ hakkında, olumlu değerledirmelerde bulundu.

2014 avm yasası Haberi

2014 avm yasası

Yeni AVM yasası 2014!

Alışveriş merkezleri ile ilgili olarak Aralık 2014'te TBMM Baskanlığı'na kanun tasarısı sunuldu. Yeni AVM yasası 2014 tasarısı gereğince, AVM'ler çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak. Diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak.


AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan tasarıda, ayrıca büyük mağazaların haksız rekabet yaratan 'maliyetin altında zararına satış' yapması ve süresi belirsiz indirimli satış kampanyası düzenlemesi yasaklanıyor.


Yeni AVM yasasında yer alan düzenlemeler şu şekilde;

"Kuruluş izni almadan kurulan ve ticari faaliyette bulunan AVM'ler, büyük mağazalar ve zincir mağazalar vali tarafından kapatılabilecek. 


Bunların işletmecilerine satış alanları itibariyle metrekare başına 10 lira para cezası verilecek. 


İzin almadan çalışan AVM ve...