30 / 04 / 2024

2014 bursa arazi metrekare birim değeleri

2014 bursa arazi metrekare birim değeleri

Asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri 2013 yılında arsa-arazi takdir komisyonlarınca takdir edildi. Takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri GİB tarafından açıklandı. İşte Bursa arazi metrekare birim değerleri 2014...

Milli Emlak'tan Bursa Nilüfer'de satılık arazi!

Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ertuğrulgazi Emlak Müdürlüğü, Bursa Nilüfer'de yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 29 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi fırsatı!

Gemlik Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Bursa Gemlik'te hem emlak vergisinden hem de KDV'den muaf arazi satacak. Satış ihalesi 20 Temmuz 2023 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Bursa'da 226 dönüm arazi üzerine konut projesi geliyor!

Olay Gazetesi yazarı Mustafa Özdal bugünkü yazısında Bursa'da 226 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan konut projesini kalame aldı. İşte Özdal'ın o yazısı...

Bursa Yenişehir'de arazi toplulaştırma kararı!

Bursa Yenişehir'de bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Bursa'da arazi toplulaştırma kararı!

Bursa'da bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

Bursa'da arazi fiyatları yüzde 40 arttı!

Yerli otomobilin üretileceği fabrikanın Bursa'da kurulmasına karar verildi. Karardan sonra bölgedeki arazi fiyatları yüzde 40 arttı. Arazi sahipleri arazilerine değer biçme konusunda kararsız kaldı..

Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi’nin inşaatında sona gelindi!

Yapımına 2014 yılında başlanan yeni Bursa Orhangazi Devlet Hastanesi’nde sona gelindi. 29 dönümlük arazi üzerine yapılan hastanenin kaba ve ince işçiliğinin sona ermesi ile birlikte çevre düzenlemesine başlandı.

Bursa arazi yatırımında çok avantajlı bir şehir!

ERA Türkiye tarafından Bahçeşehir Üniversitesi Bursa Kampüsü'nde 'Kentsel Dönüşüm ve Gayrimenkulde Yatırım Fırsatları' konulu seminer düzenlendi. Kadir Tümen, "Gayrimenkulde en hızlı gelişen şehirlerden birinin Bursa olacak." dedi.

Bursa'ya 1.5 milyar dolarlık dev sağlık şehri geliyor!

Bursa İnşaat Fuarı'na katılan Suudi Prens Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud, BTSO’nun 16 makro projesinden biri de olan, Bursa’da yaklaşık 1.5 milyar dolarlık Sağlık Serbest Bölgesi için yetkililerle görüştü ve arazi baktı.

Bursa'ya sağlık kenti kurulacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 16 mega projesinden birine Suudi Prens Al Faisal talip oldu. Toplamda 1,5 milyar dolarlık yatırımdan oluşacak sağlık şehri için Sudi Prens arazi inceledi.

Suudi Prensi'nden Bursa'ya 1,5 milyar dolarlık yatırım!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 16 mega projesinden birini oluşturan sağlık şehrine Suudi Prens Al Faisal talip oldu. Toplamda 1,5 milyar dolarlık yatırımdan oluşacak sağlık şehri için Sudi Prens arazi inceledi.

Suudi Prens Bursa’da yatırım için arazi baktı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP işbirliğinde ve İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği(İMSİAD) destekleriyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı, Araplardan büyük ilgi gördü.

Suudi Prens Bursa'da yatırım için arazi baktı!

Bursa İnşaat Fuarı'na katılan Suudi Prens Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud BTSO'nun 16 makro projesinden biri de olan, Bursa'da yaklaşık 1,5 milyar dolarlık Sağlık Serbest Bölgesi için yetkililerle görüştü ve arazi baktı.

2014 bursa arazi metrekare birim değeleri Haberi

2014 bursa arazi metrekare birim değeleri

Bursa arazi metrekare birim değerleri 2014!

Emlak Vergisi Kanunu gereğince "vergi değeri"nin hesabında esas alınan "arsa ve arazilere ait asgari ölçüde metrekare birim değerleri" takdir komisyonlarınca belirlenmektedir. 


2014 yılına ait uygulanacak emlak vergi değerinin tespiti ile ilgili asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri 2013 yılında arsa-arazi takdir komisyonlarınca takdir edilmiştir. Takdir edilen arsa ve arazi metrekare birim değerleri GİB tarafından açıklandı.


Yayımlanan cetvellerde yer alan arsa ve arazi m2 birim değerleri, yukarıda belirtilen takdir komisyonları tarafından takdir edilerek kesinleşen değerlerle birlikte bazı yerlerdeki davalı değerleri de içermektedir. 

Öte yandan, 2014 yılına ait bina vergi değerinin hesabında yararlanılmak üzere "2014 Yılı İçin Binaların Metrekare Normal İnşaat Maliyet Bedellerini Gösterir Cetvel", "Aşınma Paylarına İlişkin Cetvel" ve "Bina İnşaat Sınıflarının Tespitine Dair Cetvel" de...