05 / 05 / 2024

2014 dükkan çöp vergisi ne kadar

2014 dükkan çöp vergisi ne kadar

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik işlerinden faydalanan dükkan, işyeri ve konutlardan alınıyor. Peki, dükkan çöp vergisi ne kadar? İşte çöp vergisi oranları 2014 bu haberde...

Polatlı Belediyesi 3 dükkan ve bir arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Polatlı Belediye Başkanlığı, Ankara Üçpınar ve Cumhuriyet mahallelerinde yer alan bir adet arsa ve 3 adet dükkanı satışa çıkardı.

Ürgüp'te 5 taksitle 4 dükkan satılıyor! KDV'den muaf! 

Nevşehir ili, Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 4 adet dükkanı satıyor. KDV'den muaf, 5 taksitle iş yeri sahibi olma fırsatını kaçırmayın...

Nevşehir Ürgüp'te dükkan sahibi olma fırsatı! İhalesi 10 Ağustos'ta! 

Ürgüp Belediye Başkanlığı, Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi, Temenni Mahallesi'nde yer alan 3 dükkanı peşin ödeme şartı ve açık teklif usulüyle satıyor. Peki Ürgüp'te satışa sunulan dükkanların fiyatları ve büyüklükleri ne kadar? İşte dükkanlarla ilgili merak edilenler...

Yeni Nesil Eyüp dükkan fiyatları Ağustos 2018!

Yeni Nesil Eyüp dükkan fiyatları Ağustos 2018 haberimizde yer alıyor. Proje Eyüp Çırçır mahallesinde yer alıyor.

Yeni Nesil Eyüp satılık dükkan!

Yeni Nesil Eyüp projesindeki dükkanlar yüzde 10 KDV indirimi ile satışa çıktı. Yeni Nesil Eyüp satılık dükkan fiyatları 3 milyon TL'den başlıyor.

Kenan İmirzalıoğlu iki dükkan daha aldı!

Marmaris'te arsa alıp ev yaptıran Kenan İmirzalıoğlu, bu yıl iki dükkan daha satın aldı. Üç dükkanı olan İmirzalıoğlu, dükkanları için yıllık 120 bin TL kira istiyor...

Pınar Altuğ Yalıkavak'ta dükkan açacak!

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, arkadaşı Pınar Altuğ Atacan'ın ticarete gireceğinin müjdesini sosyal medya hesabından verdi. Akalın, Pınar Altuğ'un yazın Yalıkavak’ta da bypınaraltug dükkanı açacağını belirtti.

Eyüp İslambey'de 6.3 milyon TL'ye satılık 2 dükkan!

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu, Eyüp İslambey Mahallesi'nde bulunan 2 dükkanı satışa çıkardı. Söz konusu dükkanların toplam bedeli 6 milyon 301 bin 750 TL olarak belirlendi.

Bergüzar Korel, Cihangir'de dükkan kiraladı!

“Kurabiyeler yapıp satabileceğim bir dükkan düşünüyorum” diyen oyuncu Bergüzar Korel, o dükkanı Cihangir’de kiraladı. Ünlü oyuncu, Cihangir-Anahtar Sokak’taki küçük bir dükkanı geçtiğimiz hafta sonu kiraladı.

Dükkan kira geliri beyannamesi 2015!

2014 yılı içerisinde dükkanını kiraya vererek istisnanın üzerinde gelir elde eden mal sahiplerinin beyanname vererek kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, dükkan kira geliri beyannamesi 2015 nasıl verilir?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Gayrimenkulde ofis ve dükkanı olan kazandı!

2014 yılında gayrimenkul yatırımlarında en çok kazandıranların başında ticari üniteler geldi. özellikle İstanbul 'daki ofis ve dükkan sahipleri 2014'te yüzde 42'ye varan kâr elde etti.

Batışehir alışveriş caddesi dükkan ihalesi!

Ege Yapı Group imzasıyla hayata geçirilen Batışehir'in Alışveriş Caddesi'nde bulunan dükkan ve mağazalar 13 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 10:00'da Batışehir satış ofisinde ihaleye çıkıyor...

2014 dükkan çöp vergisi ne kadar Haberi

2014 dükkan çöp vergisi ne kadar

Dükkan çöp vergisi ne kadar?

Çöp vergisi bir diğer ifade ile çevre temizlik vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti karşılığında alınıyor.


Konutların ödemeleri gereken vergi ödemeleri su faturalarına yansıtılarak, fatura ile birlikte çevre temizlik vergisinin ödenmesi sağlanıyor. 


Konutlarda çevre temizlik vergisi su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 2014 yılında 24 kuruş, diğer belediyelerde 19 kuruş olarak hesaplanıyor. Ancak dükkan ve işyerleri için bu durum söz konusu değil.


Dükkan kullanıcılarının, çöp vergisi ödemeleri için bağlı oldukları belediyeye gitmeleri gerekiyor. Çöp vergisi için ödenecek bedel, binanın özelliğine, binanın bağlı olduğu belediyeye göre farklılık gösteriyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen çevre temizlik vergileri için ödemeler Mart ayında başlayacak.


Dükkan çöp vergisi ne kadar?

Büyükşehir Belediyeleri Dışındaki Belediyelerde Uygulanacak Çevre Temizlik Vergisi

Büyükşehir belediyeleri dışındaki belediyelerde uygulanacak olan...