07 / 05 / 2024

2014 ev sahibi hakları

2014 ev sahibi hakları

Kiracı ev sahibi ilişkisi, Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Söz konusu kanun gereğince, taraflar karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte ev sahibi hakları 2014..

Ev sahibi olmak zorlaşıyor! İlk kez %20'nin üstüne çıktı

Türkiye'de konut ücretlerinin hızla rekor oranlara yükselmesi, kiracı sayısının yükselmesine sebep oldu. 10 sene önce 60.9 olan kiracı seviyesi, 2014’ten bu zamana ev sahibi oranı her sene düştü.

Aybüke Pusat ev sahibi ile davalık oldu!

Ev sahibi ile davalık olan Miss Turkey 2014 üçüncü güzeli Aybüke Pusat zor günler geçiriyor...

Ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

2014'te uygulanmaya başlanan madde ile 10 yıllık kiracılara herhangi bir sebep gösterilmeden "Çık!" denilebiliyor. Peki, ev sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarabilir?

Bağcılar Batışehir'de yüzde 15 peşin veren ev sahibi oluyor!

Yapı Group'un Bağcılar'da hayata geçirdiği; "Avrupa'nın En İyi Karma Kullanım Projesi" ödüllü ve "2014 yılının getirişi en yüksek projesi" Batışehir, ev sahibi olmak isteyenlere yılın en avantajlı kampanyasını sunuyor.

Ev sahibi hakları 2014!

Kiracı ev sahibi ilişkisi, Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Söz konusu kanun gereğince, taraflar karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip oluyor. İşte ev sahibi hakları 2014..

Çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

2014 yılına ait çevre temizlik vergisinin ilk taksiti en son 2 Haziran'da ödeniyor. İkinci taksitlerin ise Kasım ayı içerisinde ödeneceği çevre temizlik vergisini kiracı mı ev sahibi mi öder?

Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Kat maliki satmış olduğu dairenin satış tarihinden önceki yönetim giderlerinden sorumlu olur mu? Bu gider yeni malikten istene bilir mi? Yeni ev sahibi eski demirbaş borcunu öder mi?

Ev sahibi kiracı tahliye davaları!

Belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, Ev sahibi kiracı tahliye dava gerekçeleri nelerdir?

Ev sahibi apartmandan atılabilir mi?

Apartmanda "Apartmandan ev sahibi atma" şeklinde tabir edilen hak kanunda "Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti" başlığı altında açıklanıyor. Buna göre ev sahibi apartmandan atılabilir mi? Nasıl atılır? İşte yanıtı...

Mahal Sancaktepe’de teslim yılında hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Denge Yapı, Sancaktepe’de hayata geçirdiği Mahal Sancaktepe projesinde hiç peşinatsız ev sahibi olma fırsatı sunuyor. Hayatın 9 ay sonra başlayacağı projede tüm konutlar yüzde 1 KDV ile satılıyor.

Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi?

Çiftçiler kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği alabilir mi? Tarım işçileri, çiftçiler kentsel dönüşümden nasıl yararlanacak? Çiftçi, kentsel dönüşüm kredisiyle ev sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Kapıcı da kentsel dönüşümde faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi?

Kapıcılar da kentsel dönüşüm kapsamında faiz desteği ile ev sahibi olabilir mi? Kapıcı, faiz desteği ile ev alabilir mi? Apartman görevlileri de kentsel dönüşümde faiz desteği ile konut sahibi olabilir mi? İşte cevaplar...

Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

Bir gayrimenkul satın aldığınızı ancak, içinde hala eski ev sahibine ait birtakım eşyaların bulunduğunu; bunları gelip geri almadığını düşünelim. Eski ev sahibi eşyalarını almazsa, yeni ev sahibi ne yapacak?

2014 ev sahibi hakları Haberi

2014 ev sahibi hakları

Ev sahibi hakları 2014!

Kiracı ev sahibi ilişkisi, Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor. Kanun gereğince, taraflar karşılıklı olarak birtakım hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Hakların ihlal edilmesi durumunda, karşı tarafın dava açma hakkı doğuyor.


Kiraya veren, kiralananı kararlaştırılan tarihte, sözleşmede amaçlanan kullanıma elverişli bir durumda teslim etmek ve sözleşme süresince bu durumda bulundurmakla yükümlüdür. 


Bu hüküm, konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı aleyhine değiştirilemez; diğer kira sözleşmelerinde ise, kiracı aleyhine genel işlem koşulları yoluyla bu hükme aykırı düzenleme yapılamaz. Peki kiracılık ilişkilerinde ev sahibinin kanunu hakları nelerdir?


Ev sahibi hakları 2014..

- Ev sahibi kiracıya ilişkin herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olması halinde, ihtarname çekip konuyu gündeme getirebiliyor.


- Ev sahibi, bazı haklı nedenlerin olması halinde kiracısına tahliye davası açabiliyor.  Bunlar arasında kiracının kira parasını ödeyememesi;...