29 / 04 / 2024

2014 haziran kira artış oranları

2014 haziran kira artış oranları

Haziran 2014 dönemine ait enflasyon oranları bugün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan ÜFE oranlarına göre, kira artışı hesaplamaları için yüzde 9,75 oranı kullanılacak. İşte kira artış oranları...

2014 Haziran kira artış oranları!

2012 yılında yürürlüğe giren Borçlar Kanunu gereğince yıllık kira zammı, ev sahiplerinin istediği oranda değil ÜFE oranları doğrultusunda yapılıyor. İşte 2014 Haziran kira artış oranları..

2014 Haziran kira zam oranı ne olacak?

Kira artış oranları, enflasyon oranları kapsamında her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. 2014 Haziran dönemine ait kira zam oranları dün açıklandı. Peki, 2014 Haziran kira zam oranı ne olacak?

Konut sitesi aidatlarındaki artış kira artış oranını geride bıraktı! Bu artışa inanamayacaksınız!

Site, apartman ve tesis yönetimi yazılımı Senyonet’in Türkiye genelindeki 280 bin konuttan derlediği veriye göre konut sitelerindeki aidatlardaki artış oranı yüzde 51,98’e ulaştı ve %39,33 olan Haziran kira artış oranını da geride bırakmış oldu.

Haziran ayı kira artış oranı belli oldu mu? Haziran kira zammı 2022 kaç TL?

Kira sözleşmesi Haziran ayı içerisinde yenilenecek olan kiracıların gözü Mayıs ayı enflasyon verilerine çevrildi. Tüm ev sahipleri ve kiracılar Haziran ayı kira artış oranı belli oldu mu? Haziran kira zammı 2022 kaç TL? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte konu hakkında tüm merak edilenle

Kira artış oranları 4 Haziran'da açıklanacak!

Kira sözleşmesi 4 Haziran'da yenilenecek olan kiracılara yapılacak zam oranı henüz belli olmadı. 2018 Haziran kira artış oranları 4 Haziran'da açıklanacak..

3. Havalimanı'nın yüzde 52.5'i tamamlandı!

Temeli 2014 Haziran atında atılan 3. Havalimanı'nın yüzde 52.5'i tamamlandı. Havalimanı'nın ilk etabı 2018'in Şubat ayında hizmete açılacak.

Akbatı AVM'nin Haziran kira döviz kuru 2,75'de sabitlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamu Aydınlatma Platformun'da kira kuruyla ilgili açıklama yaptı. Akbatı Alışveriş Merkezi'nin Haziran ayı kirasında dolar kurunu 2,75'de sabitledi.

ÇOMÜ Camii'nin inşaatı tamamlandı!

ÇOMÜ’de yapımına 2014 Haziran ayında başlayan 3 bin kişilik cami inşaatı tamamlandı. Cami, yıl sonuna kadar kullanıma açılacak. Camii, tamamlandığında 15 bin kişiye aynı anda ibadet etme imkanı sağlayacak.

AVM Ciro Endeksi Haziran ayında yüzde 4,9 arttı!

AVM Endeksi’nin Haziran ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Haziran 2015 döneminde 2014 Haziran ayına göre %4,9 artarak 171 puana ulaştı.

Akbatı AVM'nin Haziran kira kuru 2,35'de sabitlendi!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi kiralarında Haziran ayı için kur sabitlemesini açıkladı. Kur 2,35 TL'de sabitlendi.

Yıllık kira artışı nasıl hesaplanır 2014?

Kira sözleşmesi genellikle yıllık olarak düzenleniyor. Kira döneminin sonunda, sözleşmenin yenilenmesi halinde kiracıya zam yapılıyor. Peki, yıllık kira artışı nasıl hesaplanır 2014? İşte kira zam oranları..

Kira artış oranı nasıl hesaplanır 2014?

Taşınmaz kiralamalarında kira döneminin sona ermesi halinde, mal sahibi kiracısına belli bir oranda zam yapma hakkına sahip oluyor. Peki, kira artış oranı nasıl hesaplanır 2014? İşte kira artış hesaplamaları..

AVM ciro endeksi yüzde 4,5 arttı!

AVM ciro endeksi yüzde 4,5 arttı. AVM Ciro Endeksi, haziran ayında bakıldığında 2014 Haziran ayında en geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 artışla 163 puana ulaştı.

Bolu'da Haziran ayında 492 adet konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu ülke genelinde 2014 yılının Haziran ayına ait konut satış istatistiklerini yayınladı. Konut satışlarında 2014 Haziran ayında, İstanbul 19 252 konut satışı ile en yüksek paya (%20,7) sahip oldu.

Standard-Poors Türk Telekom'un notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors ( S&P ), Türk Telekom'un 2014 Haziran ayında gerçekleştirdiği 1 milyar dolarlık tahvil ihracıyla likidite pozisyonunu geliştirdiğini vurguladı...

2014 haziran kira artış oranları Haberi

2014 haziran kira artış oranları

Kira artış oranları Haziran 2014!

Ev sahibinin kiracısına yapacağı yıllık zam oranları, Borçlar Kanunu gereğince, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranlarından yüksek olamıyor. Söz konusu ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanıyor.


"MADDE 344 - Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir."


Ancak kanun kapsamında hangi ÜFE oranlarının dikkate alınacağı hususunda bir netlik bulunmuyor. Bu nedenle zaman zaman kira zam hesaplamalarında anlaşmazlık yaşanıyor.


Hal böyle olunca TÜİK'ten konu...