28 / 04 / 2024

2014 İnşaat kazaları

2014 İnşaat kazaları

Türkiye’de iş kazalarına kurban verilen onlarca can ne yetkililere ne de işçilere ders olmuyor. Bunun en açık kanıtı ise Antalya’ da çekilen işte bu fotoğraflar.

İBB Meclisi’nde inşaat kazaları için baretli protesto!

CHP’li Meclis üyeleri dünkü oturumun ardından toplu halde Validebağ’a gidip protesto yürüyüşüne katılırken, bugün de son günlerde meydana gelen iş kazalarında dikkat çekmek için Meclis Salonu’ndaki sıralarına “Baret” takarak oturdular.

İnşaat kazaları sensörlü baret ile önlenecek!

Tasarımı tamamlanıp test aşamasına geçilen " sensörlü baret " ile inşaat sektöründe meydana gelen ve de çoğu zaman ölüm ile sonuçlanan kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

JCR Avrasya Derecelendirme ile Emay İnşaat'ın sözleşmesi iptal edildi!

JCR Eurasia Rating ile “Emay İnşaat Taahhüt San. Tic. A.Ş.” arasında 1 Aralık 2014 tarihi itibariyle imzalanan Kredi Derecelendirme sözleşmesi iptal edildi.

DKM İnşaat, rotasını İran, ABD ve Avrupa'ya çevirdi!

DKM İnşaat, 2014 yılı Ar-Ge yapılanmasının ardından geçen yıl Tunex 'Darbe Sesi Yalıtım Membranı" üretirken, bu yıl da Rezonex 'Modüller Titreşim Alıcı' üretimine başladı.

İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme Konferansı gerçekleşti!

Ankara Yenimahalle Belediyesi, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) ile birlikte Nazıra Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde "İnşaatlardaki İş Kazalarını Önleme" konulu konferans düzenledi.

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat'ın 2014 genel kurulu tescillendi!

Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Ticaret ve Sanayi A.Ş. 2014 yılı olağan genel kurulunun 13 Mayıs 2015 tarihinde tescillendiğini Kamu Aydınlatma Platformu'ndan duyurdu.

Dorukşah İnşaat kentsel dönüşüme devam ediyor!

Dorukşah İnşaat’tan kentsel dönüşüme devam ediyor. Bakanlık tarafından verilen Kentsel Dönüşüm Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi’ne 2014 yılından bu yana sahip olan firmanın Türkiye’nin 81 ilinde riskli yapı tespiti yapabilme yetkisi bulunuyor.

İnşaat sektöründe 8 yılda yüzde 216 kar artışı sağladı!

İş kazalarının yoğunlaştığı sektörlerde kârlılık da yüksek. 2006- 2014 arasında kârlılık oranı en yüksek sektör yüzde 10 ile madencilik. İnşaat sektörü de yüzde 216 kâr artışı sağladı.

Tek-Art İnşaat'ın 2014 yılı olağan genel kurulu tescillendi!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş. 'nin 16 Kasım 2015 tarihinde yapılan 2014 yılı Olağan genel kurul Toplantısı İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu tarafından bugün tescil edildi.

İnşaat sektöründeki gelişmeler kamyon pazarını yüzde 13 büyüttü!

İnşaat sektöründeki gelişmelerin etkisiyle kamyon pazarı 2014 yılı aynı dönemine göre yüzde 13 artarak 26 bin 529 adede yükselirken, otobüs pazarı yüzde 23 artarak bin 329 adete ulaştı.

Metag İnşaat 2014 yılı genel kurulunun tescilini yayınladı!

Metag İnşaat Ticaret A. Ş. 2014 yılı genel kurulunun tescilini yayınladı. Bugünkü Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan genel kurulu tescili şöyle:

Fortune 500'e 2014'te 33 inşaat firması girdi!

Fortune 500 Türkiye'nin 2014 sonuçları açıklandı. 2013'te 25 inşaat şirketinin yer aldığı listede 2014'te bu rakam 33'e çıktı. İnşaat firmalarının net satışları ise 2014'te 47 milyar lirayı aştı.

2014-2015 inşaat sezonunda tüketici kaliteli projelere yöneldi!

Geçtiğimiz yılki seçimlerin etkisinden Eylül ayında sıyrılarak sezona hızlı giren inşaat sektöründe, 2014’ün son çeyreği ve 2015’in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldığı bildirildi.

2014 İnşaat kazaları Haberi

2014 İnşaat kazaları

TÜRKİYE’nin birçok kentinde ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan iş kazalarından maalesef ders almıyoruz. Bunun en son kanıtı Antalya Muratpaşa İlçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerindeki bir binada dış cephe kaplaması yapan 2 işçinin metrelerce yükseklikte adeta ölümle dans ederken çekilen fotoğrafları ile ortaya çıktı.


YALIN AYAK İSKELEDE

Hürriyet objektifine takılan fotoğraflarda iki işçinin hiçbir güvenlik önlemi olmadan inşaat iskelesinde çalıştığı görülüyor. İşçilerden biri son derece özensiz biçimde iskeleye monte edilen kalasların üzerinde çalışmasını sürdürürken, diğer işçi yalın ayak, iskele demirlerinin üzerinde bir sağa, bir sola gidip geliyor.



NE KEMER VAR NE BARET!

Çevredekilerin yüreğini ağzına getiren görüntülerin devamında güvenliği iyice elden bırakan işçi, iskeleye tutunmayı bırakıp, ayakları ile demirlerden destek alarak başının üzerindeki kalasları taşımaya başlıyor. Bu esnada iki işçinin de emniyet kemeri ve baret...