27 / 04 / 2024

2014 inşaat sektörü

2014 inşaat sektörü

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş dernek binasında düzenlediği basın toplantısında inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi. Karataş, sektör açısından 2014'ün durağan geçtiğini dile getirdi...

Celal Koloğlu: İnşaat sektörü ekonomi kilidi!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, Ankara'nın ekonomiye katkısının her geçen gün arttığını belirterek, özellikle konut alanında gerçekleşen yatınmlar ile tüm Türkiye'ye örnek olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü markalaşarak büyümesini sürdürüyor!

İnşaat sektörü markalaşarak büyümesini sürdürüyor. idemama.com verilerine göre inşaat sektöründe en çok rağbet gören tasarımlar arasında; logo, amblem, kurumsal kimlik ve marka adı çalışmaları yer alıyor.

Semihhan Aydemir: İnşaat sektörü asla durmayacak!

Saloon Residence Konut Prosine imza atan Gen Yapı, Pazarlama ve Medya İlişkileri yönetimine Uluslararası Gazeteci, Yazar ve Gayrimenkul alanında sektörel medya çalışmaları yapan Semihhan Aydemir’i getirdi.

Mert Yıldızhan: İnşaatta kadının sözü geçiyor!

Konut alımında seçimin kadınların beğenisi doğrultusunda yapıldığı ve erkeklerin ise ödeme kısmında aktif olduğu belirlendi. Elit Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, konut alımı konusunda kadınların eşlerinden bir adım daha öne çıktığını ifade etti.

İnşaat sektöründeki yaptırımlar ne zaman geçerli olacak?

İşçiler iskeleden düşüp ölmesin, diye duvar, sıva, ısı-ses-su yalıtımı, kaplama, boya, montaj işleri, restorasyon, yıkım-söküm ile onarım ve güçlendirme işleri için kullanılan iskelelerin nasıl olması gerektiği ilk kez kurala bağlandı.

İnşaat sektöründe istihdam yüzde 3.4 azaldı!

İnşaat istihdam endeksi, bu yılın ikinci çeyreğinde, önceki çeyreğe göre yüzde 3,4 azalış gösterdi. Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10,8 azaldı.

Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisi gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları toplantısında birçok firma temsilcisi 2014 yılının ikinci yarısı ile ilgili fikirlerini paylaştı, beklentilerini anlattı...

Cem Çelik: İstikrar, inşaat sektörüne güveni arttırdı!

Seçimler öncesi inşaat sektöründe düşen güven endeksinin yeniden yükselmeye başlaması moralleri yükseltiyor. Elit Yapı’ nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik konut sektörünü değerlendirdi. Çelik, ' İstikrar, inşaat sektörüne güveni arttırdı' dedi.

İnşaat Sektöründe Mimari Haklar Semineri yapılacak!

İnşaat Sektöründe Mimari Haklar Semineri yapılacak. Mimari tasarım ve eserlerin korunması, yükleniciler ve mimarlar için alternatif uyuşmazlık çözüm yolları gibi konuların tartışılacağı seminer, ücretsiz izlenebilecek.

İnşaat, 2013'ü yüzde 11 büyümeyle kapattı!

Türkiye inşaat sektörü geçen yıl hızlı büyüdü. Üretim Endeksi bir önceki yıla göre yüzde 7,5 artış kaydetti. İnşaat, 2013 'ü yüzde 11 büyümeyle kapattı.

İnşaat sektöründe daralma yaşandı!

TÜİK, 2013 yılının son çeyreğine ait İnşaat Ciro ve Üretim Endekslerini açıkladı. Son dönemde gerçekleşen ekonomik büyümede lokomotif sektör haline getirilen inşaat sektörünün, geçen yılın son çeyreğinde daralma yaşadığı belirtildi.

Nazmi Durbakayım: İnşaatta olumlu beklenti arttı!

İNDER Başkanı Nasmi Durbakayım, "Seçim öncesi ertelenmiş satın alma taleplerini fırsat bilip tüketiciyi mağdur edecek zamlar yapmadan yeni proje ve kampanyaların devreye girmesi herkese fayda sağlar" dedi.

Türk inşaat şirketlerinin yurtdışındaki proje sayısı 390'a yükseldi!

Türk inşaat şirketlerinin yurt dışındaki projeleri mart ayı itibariyle 94 milyon dolara yükseldi. Türk müteahhitlerin 45 ülkede üstlendikleri toplam proje sayısı ise 390' ı buldu.

Şantiyelerde artık topuklu ayakkabı sesleri de yükseliyor!

Ağırlıklı olarak erkeklerin daha fazla hakim olduğu inşaat sektöründe artık topuklu ayakkabı sesleri yükseliyor. "baret, beton, demir" gibi erkeksi ifadeler, sektörde kadınların yer almasıyla birlikte biraz daha yumuşadı.

İnşaat sektöründe kullanılan kredi tutarı yüzde 31,8 arttı!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Aralık 2014 döneminde 85 milyar lira düzeyinde olan inşaat sektörüne kullandırılan kredi tutarının Aralık 2015 itibarıyla yüzde 31,8 artışla 112 milyar liraya çıktığını bildirdi.

Bursa'da inşaat sektörü yatırımları artıyor!

Yıllık ortalama yüzde 5,9 büyüme gerçekleştiren inşaat sektörü, 2014 yılında yüzde 4,5-5 büyüme gerçekleştirdi. Fakat dolarda yaşanan artış inşaat sektörünün 2015 yılının ilk yarısında büyüme hızını düşürdü.

İnşaat sektörü, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 küçüldü!

2013 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana ivme kaybeden inşaat sektörü, 2014 yılının son çeyreğinde yüzde 2.03, 2015 yılının ilk çeyreğinde yüzde 3.51 oranında küçüldü.

İnşaat sektörü ilk çeyrekte yüzde 3.5 küçüldü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü.

İMSAD: İnşaat sektöründe büyüme hızı düştü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü. Sektörün ihracatı ise ilk dört aydı yüzde 15.7 geriledi.

Deniz Harita inşaat sektörüne giriş yaptı!

2011 yılında Erdem Deniz tarafından Deniz Harita adı altında kurulan mühendislik firma, 2014 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörüne de geçiş yaparak "Denizer Harita İnşaat Taah. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti." olarak faaliyet alanlarını genişletti.

Kadir Büyükkara: İnşaat sektörünün gücü büyük!

Türkiye'nin 2014'te 2,9 oranında büyüdüğünü hatırlatan Kadir Büyükkara, bu oranı etkileyen en önemli faktörün tarım olduğunu belirtti. Büyükkara inşaat sektöründe de gücün büyük olduğunu söyledi..

TMB inşaat sektörü analiz raporunu açıkladı!

TMB inşaat sektörü analiz raporuna göre; Ekonominin genel gidişatı açısından lokomotif bir sektör konumunda olan inşaat sektöründe 2014 yılında büyüme %2.2 ile sınırlı kalmıştır.

İnşaat sektörü tehlike sinyalleri mi veriyor?

2014'ün son çeyreğinde yüzde 2 daralan inşaat sektörü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşaat sektörünün olmadığı bir ülke bitmiş demektir" diyor. Peki daralmanın sebepleri ne?

İnşaat sektöründe cirolar üretimden daha hızlı yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri verilerine göre, 2014 yılında inşaat sektöründe üretim yüzde 3.0 artarken, cirolardaki artış yüzde 4.6’yı buldu.

İnşaat sektöründe yapı ruhsat sayısı ve konut satışında artış var!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Hisarcıklıoğl Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe de 2014'te yapı ruhsatı sayısında, konut satışında ve yabancılara konut satışında artış var. Sanayi sektörü de 2014'te yüzde 3,6 büyüdü." dedi.

Kamu inşaatlarının azalması inşaat sektörünü olumsuz etkiledi!

Kamu inşaatlarının azalması, döviz kurlarındaki yükselişin yarattığı tedirginlik ve artan maliyetler inşaat sektörünü olumsuz etkilemeye başladı. Önceki yıl yüzde 7’yi bulan büyümenin 2014 sonu itibariyle yüzde 3-4 aralığında kalacağı tahmin ediliyor.

İnşaat sektörü 2015 yılında da iddialı!

2013 ve 2014 yıllarında zirveye oturan inşaat sektörü, 2015 yılında da iddiasını sürdürüyor. Firmalar, mart ayından itibaren yeni projelerini satışa çıkaracak, konut alıcısı ise yeni proje avantajlarını bekliyor

2014 inşaat sektörü Haberi

2014 inşaat sektörü


Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş. dernek binasında düzenlediği basın toplantısında inşaat sektörünün 2014 yılını değerlendirdi. 

300 sektörü ilgilendiren inşaat sektörünün 2014 yılında Antalya'da durağan bir yıl geçirdiğini söyleyen Karataş, bunda 2014 yılındaki siyasi gelişmelerin yanı sıra 150 metrekarenin altındaki konutlardaki KDV oranının yüzde l'den yüzde 18'e çıkartılmasının da etkisinin olduğunu açıkladı. Karataş, "2014 yılında yerel seçimler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Ayrıca 150 metrekarenin altındaki konutlardan alman yüzde 1 KDV oranının yüzde 18'e çıkartılması piyasada durağanlığa yol açtı. 2014 yılı için iyi geçti de denemez, kötü geçti de denemez. Durağan bir yıl geçirdik. 

Umarım 2015 yılında beklenen büyümeyi bir şekilde sağlarız dedi. Aynı zamanda Tüm inşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili olan Karataş, geçen eylül ayında arsa sahipleriyle yapılan kat...