02 / 05 / 2024

2014 işyeri tapu masrafı

2014 işyeri tapu masrafı

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu müdürlüklerinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen hizmet karşılığında belli oranlarda tapu masrafının ödenmesi gerekiyor. Peki, iş yeri tapu masrafı ne kadar?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Evi, arsası ve iş yeri olanlara zamlı vergi şoku! Ocak'ta yüzde 61.46 zam geliyor! Tapu sahipleri dikkat!

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.93 olarak açıklanmasıyla emlak vergisinin ne kadar zamlanacağı belirlendi. 2023'de emlak vergisi yüzde 61.46 zamlı ödenecek. Konut, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul türüne ve büyükşehir ile büyükşehir olmayan şehirlere göre oranlar değişecek. İşte merak edilenler..

İş yeri tapu harcı 2021!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2021...

İş yeri tapu harcı 2020!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2020...

İş yeri tapu harcı 2019!

Taşınmaz mal alım satım işlemlerinde tapu devri için harç ödemesi yapılıyor. Peki, iş yeri devirlerinde ne kadar tapu harcı ödenir? İşte iş yeri tapu harcı 2019...

Konut ve işyeri satışlarında indirim fırsatı!

Konut satışlarında KDV, konut ve işyeri satışlarında tapu harcı indirimi yapılıyor. Bu indirimlerin konut sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor. 

Bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Ev, iş yeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devri için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki bu yıl iş yeri satın alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

İşyeri tapu masrafı 2017!

Geçtiğimiz Mart ayında alınan bir karar ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar uygulanmak üzere tapu harçlarında indirim yapıldı. İşte yeni işyeri tapu masrafı 2017..

Konut ve iş yeri stoku canlanacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, tapu harçlarında yapılan indirimle ilgili değerlendirmede bulundu. Ağbal, "Bu düzenleme ile özellikle konut ve iş yeri stokunda piyasada bir canlanma meydana gelecek." diye konuştu.

İşyeri tapu harcı 2017!

İşyeri alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Bu işlem için satış bedeli üzerinden tapu harcı ödeniyor. İşte işyeri tapu harcı 2017 oranları..

Isparta'da 5 bin 940 konut ve işyeri satıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün verilerini paylaştı. 2016 yılı içerisinde Isparta'da 5 Bin 940 konut işyeri satıldı.

İşyeri tapu harcı 2016!

İşyeri tapusu gerçek bir kimsenin adına olabildiği gibi tüzel bir kimse adına da olabilior. İki işlem için de aynı oranda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, işyeri tapu harcı 2016 ne kadar?

İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?

Bir bağımsız bölümün tapu kütüğündeki amacı değiştirilerek, ilgili bağımsız bölüm istenildiği şekilde kullanılabiliyor. Peki, işyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek mümkün mü? İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır?

2014 işyeri tapu masrafı Haberi

2014 işyeri tapu masrafı

İşyeri tapu masrafı ne kadar?

İşyeri, mesken, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu müdürlüklerinde gerçekleşiyor. Tapuda verilen hizmet karşılığında belli oranlarda tapu masrafının ödenmesi gerekiyor.


Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından hazırlanan bir tebliğ kapsamında açıklanıyor. Burada yer alan bilgilere göre 2014 yılında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere binde 20 oranında harç tahsil ediliyor.


"a)Gayrimenkullerin ivaz karşılığında veya ölünceye kadar bakma akdine dayanarak yahut trampa hükümlerine göre devir ve iktisabında (4751 sayılı Kanunun 6/C maddesiyle değişen ibare. Yürürlük:9/4/2002) gayrimenkulün beyan edilen devir ve iktisap bedelinden az olmamak üzere emlak vergisi değeri üzerinden (Cebri icra ve şuyuun izalesi hallerinde satış bedeli, istimlaklerde takdir edilen bedel üzerinden) devir eden ve devir alan için ayrı ayrı BİNDE 20 ödenir."


İşyeri tapu...