08 / 05 / 2024

2014 Kredi tahsis ücreti

2014 Kredi tahsis ücreti

Kredi tahsis ücreti yargıya taşınacak. TÜSODER Genel Başkanı Ağaoğlu, "Bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafı mutasyona uğrayarak biraz da yasal haliyle 'kredi tahsis ücreti' oldu" dedi.

Paraya sıkışan soluğu ING Bank’ta alacak! 20 bin TL’lik yeni kredi kampanyası açıklandı…

ING Bank’ın düşük faizli yeni ihtiyaç kredisi kampanyası acil para ihtiyacı olan vatandaşları sevindirecek. Bankadan yapılan açıklamada, 100 TL kredi tahsis bedeliyle 20.000 TL kredi çekilebileceği bildirildi. İşte kampanya detayları…

Kredi desteği 3 liradan 10 liraya çıkarıldı! Marmarabirlik’ten rekor tahsis!

Marmarabirlik yeni sezon için ortaklarına 538 milyon lira kredi tahsis edecek. Ayrıca kredi desteğinin 3 liradan 10 liraya çıkarıldığı öğrenildi. İşte detaylar…

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün devrettiği gayrimenkuller TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından vakıf ve derneklere tahsis edilen veya devredilen gayrimenkullere ilişkin soru önergesi verdi. 

Bankada parası ve altını olan yüksek kredi kartı limiti alabilecek!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), yeni düzenlemesiyle bankada parası ya da altın hesabı olanlara yüksek kredi kartı limitinin tahsis edilmesinin yolu açıldı.

Faik Öztrak'tan konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konut kredilerinde kredi tahsis limitinin artırılması tedbirine tepki gösterdi.

Ziraat Bankası açıkladı! Kredi ödemeleri erteleniyor!

Ziraat Bankası, virüs salgınına ilişkin önlemler alındığını duyurdu. Buna göre, firmalara ilave kredi limiti tahsis edilerek 31 Mart'ta ödenmesi gereken kredi ödemeleri ertelenecek.

Konut finansmanı sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi kullanacakları zaman nelere dikkat etmelidirler, kullanılan kredi tahsis ücreti sınırı ne kadar olmalı? İşte detayları...

Fransa'dan Irak'a yeniden imar için 430 milyon avroluk kredi!

Irak Meclis Başkanı Halbusi, Fransa'nın Irak'a terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden inşası için 430 milyon avro kredi tahsis ettiğini açıkladı...

İnşaat sektöründe kullanılan kredi tutarı yüzde 31,8 arttı!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Aralık 2014 döneminde 85 milyar lira düzeyinde olan inşaat sektörüne kullandırılan kredi tutarının Aralık 2015 itibarıyla yüzde 31,8 artışla 112 milyar liraya çıktığını bildirdi.

Konut kredisinde kredi hacmi yüzde 20 arttı!

Mayıs ayına göre karşılaştırma yapıldığında 2014'te %17 büyüyen konut kredi hacminin bu yılın aynı döneminde %20 büyümeyi başarmış olduğu tespit ediliyor. Sektör her şeye rağmen büyümesini sürdürüyor.

Vakıfbank'tan ayda 1.414 TL taksitle konut kredisi!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenler, Vakıfbank Web SarıPanjur Konut Kredisi ile şubeye gitmeden ve kredi tahsis ücreti ödemeden web’e özel avantajlı konut kredisi faiz oranları ile konut kredisi kullanabiliyor.

Yapı Kredi Portföy Türkiye'nin en iyi portföy yönetim şirketi seçildi!

Yapı Kredi Portföy, finans dünyasının önemli ve bağımsız yayın kuruluşlarından biri olan EMEA Finance Magazine tarafından düzenlenen Europe Banking Awards 2014 ödüllerinde “Türkiye’nin En İyi Portföy Yönetimi Şirketi” seçildi.

Vakıfbank'tan ayda 1.400 TL taksitle konut kredisi!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyenler, Vakıfbank Web SarıPanjur Konut Kredisi ile şubeye gitmeden ve kredi tahsis ücreti ödemeden web’e özel avantajlı konut kredisi faiz oranları ile konut kredinizi kullanabiliyor.

2014 Kredi tahsis ücreti Haberi

2014 Kredi tahsis ücreti

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların tüketicilerden aldığı dosya masrafının, "mutasyona uğrayıp" biraz da yasal haliyle "kredi tahsis ücreti" olduğunu belirterek, bu bedelin tüketici haklarına aykırılık teşkil ettiği iddiasıyla Danıştayda dava açacaklarını söyledi.


Ağaoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK), 3 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği"ne göre, kredi kullananlardan alınan bedellere "tahsis ücreti" denildiğini belirtti.


Bu ücretin, kullandırılan kredi anaparasının binde 5'ini geçemeyecek şekilde yasal hale getirildiğini dile getiren Ağaoğlu, "Örneğin bir tüketici 100 bin liralık konut kredisi kullandı. Tahsis ücreti bunun binde 5'i olan 500 liranın üzerinde olamayacak" dedi.


"Dosya masrafı lekelendi"


Ağaoğlu, bankaların BDDK'ya başvurarak bu ücrete yeni bir isim verilmesi yönünde talepte bulunduğunu vurguladı.


Kurumun, dosya masrafının adını değiştirip...