05 / 05 / 2024

2014 mart Konut kredisi faiz oranları

2014 mart Konut kredisi faiz oranları

Almanya'da yaşayan Ekonomist Gökhan Çilingir, yıl sonuna doğru konut kredisi faiz oranlarının yükseleceği uyarısında bulundu. Gökhan Çilingir, ' Konut kredisi faiz oranları yükselecek ' dedi...

Konut kredisinde koronavirüs etkisi!

Ülkemizde yaşanan koronavirüs salgını bankaların kredi faizlerini de etkiledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 100 baz puan düşürerek yüzde 10,75'ten yüzde 9,75'e düşürdü. Peki, 22 Mart konut kredisi faiz oranı kaça indi? İşte merak edilen detaylar…

Türkiye yabancı gayrimenkul yatırımları için gözde ülke!

TÜİK 2019 Mart konut satış istatistiklerini değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Türkiye yabancı yatırımcılar için gözde bir ülke olmaya devam ediyor. Yabancılar hem oturmak hem de yatırım için ülkemizden ev almaya devam ediyor." dedi...

Türkiye'den en çok konut alan yabancılar belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 Mart konut satış rakamlarını açıkladı. İşte Türkiye'den en çok konut alan milletler, yabancıların daha çok tercih ettiği iller...

İnşaatta güven arttı, satışlar yükseldi!

TÜİK, 2017 Mart Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. Konut satışları mart ayında yüzde 10 artış göstererek 128 bin 923’e ulaştı. Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, inşaat sektörüne olan güvenin konut satışlarındaki artışta büyük bir payı olduğunu belitti.

Eva'nın İstanbul markalı konut piyasası raporu açıklandı!

Eva Gayrimenkul 2014 Markalı Konut Piyasası Araştırma ve öngörüler raporu açıklandı. İstanbul'un markalı konut projelerini ne kadar biliyoruz? İşte Eva Gayrimenkul'ün yeni sektör raporu açıklandı.

Türkiye genelinde mart ayında 116 bin 30 konut satıldı!

Türkiye genelinde mart ayında 116 bin 30 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 32.4 artış gösterdi.

Kira geliri 3 bin 300 TL'yi aşmayanlar beyan vermeyecek!

Türkiye'de 4 milyon konut ve işyeri kirada... Kira geliri için beyanname verenlerin sayısı 1 milyon 588 bin. 2014'te konut kira geliri 3 bin 300 lirayı aşmadığı sürece, bu gelirler beyan edilmeyecek.

Konut kredisi faiz oranlarında Mart'ın ilk güncellemesi yaşandı!

2014 yılına göre daha düşük seyreden konut kredisi faiz oranlarında Mart'a girişle ilk güncelleme yaşandı. Geçtiğimiz sene Mart ayında yüzde 1,08-1,10 seviyelerindeki faizler yüzde 0,89'dan başlıyor.

2014'te konut satışları yüzde 0.71 arttı!

2014’te toplam konut satışları, 2013’e göre sadece 8 bin 191 adet ve yüzde 0.71 artarak 1 milyon 165 bin 381 oldu. Banka kredisiyle yapılan ipotekli satışlar yüzde 15.31 azaldı.

Konutta kriz yaşanacak mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin analizine göre Türkiye’de 2014’te konut stoğu arttı. 2015 inşaat üretiminde sektördeki yavaşlama trendini yukarı yönde hızlandıracak kayda değer bir canlanma beklentisine girmemek gerekiyor.

TMB, Ocak ayı inşaat sektörü analiz raporunu yayınladı!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin analizine göre Türkiye’de 2014’te konut stoğu arttı. 2015 inşaat üretiminde sektördeki yavaşlama trendini yukarı yönde hızlandıracak kayda değer bir canlanma beklentisine girmemek gerekiyor.

Eskişehir'de 2014'te konut satışları düştü!

TÜİK Bursa Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre; Eskişehir’de eski ve yeni yapılan konut satışlarında önemli ölçüde düşüş oldu. Eskişehir’da konut satışları 2014 yılında bir önceki yıla göre önemli ölçüde azaldı.

Kocaeli'de 2014'te konut satışları patlama yaptı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilerine göre ilimizdeki konut satış oranları geçtiğimiz yılki rakamları geçti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ilimizde konut satışı geçtiğimiz yıla oranla artış gösterdi.

2014 mart Konut kredisi faiz oranları Haberi

2014 mart Konut kredisi faiz oranları

Almanya'da yaşayan ekonomist Gökhan Çilingir, yıl sonuna doğru konut kredisi faiz oranlarının yükseleceği uyarısında bulundu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Dragi’nin önceki gün yaptığı açıklamaya atıfta bulunan Çilingir, “Avrupa Merkez Bankası’nın açıklamasında gelişmekte olan ülkelerin maksimum büyümeye ulaştıkları belirtiliyor. Bunun sonucunda yatırımcıların Avrupa finans sektörüne yönelmesi bekleniyor” dedi.


Avrupa’ya yıl sonunda yönelecek sıcak para akısı ile Avrupa Merkez Bankası’nın piyasaya sunduğu parada kısıtlamaya gideceğini aktaran Çilingir, “Bunun yanı sıra repo faiz oranlarının da yükseltileceği yönünde işaretler var” dedi. Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan ekonomist Çilingir, “Konut kredisi oranları şu anda yüzde 2,2 oranlarında seyrediyor. Yıl sonuna doğru merkez bankasının açıklaması ile ev kredi faizlerinin yüzde 3,5-4 oranına çıkacağı görülüyor” dedi.


Konut Kredisi Vadenizi Bir An Önce Uzatın


Ev satın almayı düşünenlerin yükselecek faizlerden etkilenmemeleri...