04 / 05 / 2024

2014 Tapuda eksik beyan cezası

2014 Tapuda eksik beyan cezası

Gayrimenkul alım satım işlerinde tapuda satış bedelinin eksik gösterilmesi durumunun Maliye tarafından tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. İşte tapuda eksik beyan cezası ile ilgili esaslar...

Tapu harcı eksik beyan cezası 2018!

Tapuda daha düşük bedel beyan ederek daha az harç ödeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası 2018 ne kadar?

Tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017!

Tapuda gerçek satış bedelinin beyan edilmemesi dolayısı ile eksik harç ödenmesi gibi durumların tespiti halinde belli oranlarda ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik ödenirse cezası 2017 nedir?

Tapudaki konut bedeli için uzmanlardan 3 uyarı!

Maliye Bakanlığı satışlarında, satış bedelini düşük gösterenlere yönelik çalışma başlattı. Buna göre tapuda eksik bedel gösterenler için alana da satana da 10 bin liraya kadar ceza uygulanacak.

Tapuda yanlış beyana çifte ceza!

Maliye, tapuda düşük konut bedeli gösteren ve konut kredisinde düşük ekspertiz tespiti yaptıranlara ceza kesiyor. Tapuda eksik konut bedeli ödeyenler, aradaki farkın yanısıra tapu harcının 4’te 1’i kadar ceza ödüyor.

Tapuda eksik konut bedeli gösterenlere çifte ceza!

Bilgi işlem sistemini güçlendiren Maliye Bakanlığı, emlak alım-satımlarındaki tapu harcı ödemelerinin ve düşük bedel göstermekten kaynaklanan vergi kayıplarının peşine düştü.

Tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapuda satış bedelini eksik beyan eden kimseler, Maliye tarafından durumun tespit edilmesi halinde ceza ile karşılaşıyor. Peki, ceza almamak için tapuda satış bedeli nasıl düzeltilir?

Tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapuda yapılan alım satım işlemleri için tapu harcı ödeniyor. Satış bedelini düşük beyan ederek, tapuda eksik harç ödeyenlere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası ne zaman gelir?

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu işlemlerinde gayrimenkulün gerçek alım bedelinin beyan edilmesi harcın bu tutar üzerinden hesaplanması gerekiyor. Tapuda yapılan yanlış beyanın tespiti halinde eksik beyan cezası ödeniyor. Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar 2015?

Tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?

Tapuda kimi zaman taraflar daha az harç ödemek için gayrimenkulün değerini olduğundan daha az beyan edebiliyor. Bu durumun tespiti durumunda taraflara ceza kesiliyor. Peki, tapu harcı eksik beyan cezası ne kadar?

Tapuda pişmanlık beyanı 2015!

Bilerek veya bilmeyerek bu şekilde eksik tapu harcı ödeyen kimseler, tapuda pişmanlık beyanı vererek, vergi cezası ödemekten kurtulabiliyor. İşte tapuda pişmanlık beyanı 2015 örneği...

Kira geliri eksik beyan cezası 2015!

Gayrimenkulünü kiraya vererek 2014 yılı içerisinde gelir elde eden mal sahipleri, vergi mükellefi oluyor. Mükelleflerin, beyanname vererek vergi borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, kira geliri eksik beyan cezası 2015 nedir?

Tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde belli bir harç ödemesi yapılarak gerçekleşiyor. Tapuda gerçek bedel üzerinden binde 20 oranında harç ödeniyor. Peki, tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir?

Tapuda eksik tapu harcı ödeyenlerin Maliye tarafından fark edilmesi halinde ise kişi cezalı duruma düşüyor. Cezadan pişmanlık dilekçesi ile kurtulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık beyannamesi ne zaman verilir?

2014 Tapuda eksik beyan cezası Haberi

2014 Tapuda eksik beyan cezası

Tapuda eksik beyan cezası!

Gayrimenkul alım satım işlerinde tapuda satış bedeli üzerinden harç ödeniyor. Ancak kimi alıcılar satış bedelini az göstererek tapu harcını da az ödüyor.


Bu gibi durumların Maliye tarafından tespit edilmesi durumunda "Tapuda eksik beyan cezası" gibi yüklü bir ceza kesiliyor. Bu ceza, alıcıya da satıcıya da kesiliyor.


Eksik yatırılan tapu harcının Maliye tarafından fark edilmeden; pişmanlık dilekçesi vererek farkın ödenmesi, kişiyi sonrasında cezalı duruma düşüp yüklü faizler ödemekten kurtarıyor.


Tapuda eksik beyan cezası ödememek için verilecek pişmanlık cezası, harcın ödendiği vergi dairesine veriliyor. Vergi dairesine yapılan başvuru ile tapu harcının eksik ödendiği, geri kalan ücretin de ödenmek istendiği belirtilebiliyor.


Tapu pişmanlık beyannamesi vergi oranları..

1,40% 16,80% 19/10/2010 Tarihinden İtibaren

1,95% 23,40% 19/11/2009 -18/10/2010

2,50% 30% 21/04/2006 - 18/11/2009

3%