30 / 04 / 2024

2014 Tapuda satış bedeli

2014 Tapuda satış bedeli

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu dairesindeki tapu işlemlerin tamamlanabilmesi için belli oranda vergi ödemesi gerekiyor. Peki, ödenecek 2014 tapu satış bedeli nasıl hesaplanıyor? İşte tapuda satış bedeli 2014...

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış almak ya da herhangi bir mülkü almak belli kurallar çerçevesinde gerçekleşir. Belirtilen bazı evrakların tamamlanması neticesinde alım, satış işlemleri yerine getirilir. Peki onlar nedir, Satış için tapuda hangi evraklar gerekir? İşte detaylar!

65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır?

Tapuda satış nasıl yapılır? 65 yaş üstü tapu satışı nasıl yapılır? soruları tapuda satış yapacak kişi veya kişilerce araştırılmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapuda 65 yaş üstü satış yapabilir mi?

Tapuda satış yapabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır. O şartlar vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Merak edilen noktalardan biri de tapuda 65 yaş üstü satış yapıp yapamadığı hususudur. İşte o detaylar!

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapuda satış yapmak pek çok kişinin kafasında büyüttüğü konuların başında gelmektedir. Tapu dairesine gitmeden bu satış işlemi yapılabilir mi? İşte detaylar!

Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Tapuda yapılan işlemler, vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri adı verilmektedir. Peki Tapuda satış işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?

Tapuda satış işlemi yapacak vatandaşların sıklıkla sorduğu sorular arasında satış için tapuda hangi evraklar gerekir? bulunmaktadır. İşte merak edilen soruların yanıtları!

Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir?

Tapu dairelerinde alım satım işlemi gerçekleştirilirken gayrimenkulde alım ve satım bedellerinin bildirilmesi gerekiyor. Gerçek bedeller üzerinden tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, Tapuda satış bedeli az gösterilirse ne olur? Tapuda satış bedelini az göstermenin cezası nedir? İşte tüm detaylar...

65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi?

Tapuda satış işlemi yapacak olan vatandaşlar sağlık raporu zorunluluğunun olup olmadığını merak ediyor. Peki, 65 yaş üstü tapuda satış yapabilir mi? Sağlık raporu zorunlu mu?

Edip Gayrimenkul Lüleburgaz Tesisleri'nin satışı tamamlandı!

Edip Gayrimenkul'ün aktifinde kayıtlı Kırklareli ili, Lüleburgaz ilçesi, Büyükkarıştıran Mahallesi'nde bulunan 8 adet parsel ve tesisin tamamının tapuda satış işlemi bugün itibarıyla tamamlandı.

Gayrimenkul fırsatçılarına dikkat! Paranızı kaptırmayın!

Düşük faiz oranıyla birlikte hareketlenen konut sektörüne en büyük zarar, hızlı ve kolay para peşine düşen açgözlüler tarafından veriliyor. Tapuda satıştan vazgeçen de var, vatandaşın kaporasını yakarak para kazanan emlakçılar da var.

Seyahat yasağında tapuda satışlar devam edebilecek!

Kısıtlamaların uygulandığı bazı illerde, illere giriş ve çıkış yapamayan alıcı ve satıcılar, tapu işlemlerini bir araya gelmeden de yapabiliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tapuda satış bedelini düşük gösteren mükelleflere davet!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, satılan konutların tapudaki satış kaydı ile alınan banka kredilerini karşılaştırdı. Bakanlık, satış bedelini düşük gösteren mükellefleri vergi dairelerine çağırdı.

2014 Tapuda satış bedeli Haberi

2014 Tapuda satış bedeli

Tapuda satış bedeli 2014!

Ev  alım satım işlemlerinizin tamamlanabilmesi için tapu satış bedelinin  ödenmesi gerekiyor.  Emlak alım satım vergisi olarak da bilinen tapuda satış bedeli her sene belirlenen oranlar üzerinden hesaplanıyor. Bu oran, hem alıcı hem de satıcı tarafından ödeniyor. Tapuda satış bedeli 2014 ne kadar?


Tapuda satış bedeli 2014..

2014 yılında yapılan tapu işlemleri için gayrimenkulün satış değeri üzerinden binde 20 oranında harç ödeniyor. 


Tapuda satış değerinin eksik gösterilmesi ve tapu satış bedelinin de eksik ödenmesi durumlarında 3 kat daha fazla oranda harç talep ediliyor.


Tapuda satış işlemini gerçekleştirebilmek için gerekli belgeler:


Satıcının yanında bulundurması gereken belgeler; 

6 aydan önce çekilmiş 1 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile fotokopisi, temiz belgesi.


Alıcının yanında bulundurması gereken belgeler;

6 aydan önce çekilmiş 2 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı aslı ile...