29 / 04 / 2024

2014 Tellallık harcı

2014 Tellallık harcı

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tellallık Harcını, mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler ödemekle mükellef oluyor. İşte ödenmesi gereken tellallık harcı oranı bu haberde..

'Depremin maliyeti 45-50 milyar dolar'

Gölcük'teki 1999 depremi sonrasında ekonomide büyük bir yıkım meydana gelmiş, deprem vergileri, ÖTV, yurtdışı çıkış harcı gibi ek önlemler alınmak durumunda kalınmıştı.

Yurt dışı çıkış harcına dev zam yolda! 300 TL olacak!

Gündeme gelmesi beklenen yeni ekonomik torba yasaya dair ayrıntılar belli olmaya başladı. Meclise sunulması beklenen yeni torba yasa teklifiyle, yurtdışı çıkış harcına yüzde yüz zam gelmesi bekleniyor.

Yurt dışı çıkış harcı ne kadar oldu? 2022 yurt dışı çıkış harcı pullarına ne kadar zam geldi?

Resmî Gazete’de yayımlanan karara göre; 2022 yılında geçerli olmak üzere yurt dışı çıkış harçlarına zam yapıldı. Daha önce 50 Türk lirası olarak satılan yurt dışı çıkış harç pullarına, yüzde 200 zam yapıldı. Peki yurt dışı çıkış harcına ne kadar zam geldi? İşte detaylar…

TOKİ'ye aktarılan yurt dışı çıkış harcı gelirleri mecliste!

2007-2021 yılları arasında TOKİ'ye aktarılan yurt dışı çıkış harcı gelirleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tapu harcı pişmanlık harcı 2021!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olanlar, bir dilekçe vererek pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2021 ne kadar? İşte tapu harcı pişmanlık harcı 2021...

2021'de harcın yarısını ev alan ve satan ödeyecek!

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi tarafından hazırlanan verilere göre; 2021 yılında tahsil edilmesi beklenen 35,1 milyar liralık harcın yüzde 52,5'isini gayrimenkul alıp satanlar ödeyecek.

Tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar?

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olanlar, bir dilekçe verip pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar?

Tapu harcı pişmanlık harcı dilekçesi 2020!

Tapu dairesinde gerçekleşen satış sırasında beyan edilen düşük bedel, sonrasında pişmanlık dilekçesi verilip, yükseltilebiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar? İşte Tapu harcı pişmanlık harcı dilekçesi...

Tapu harcı pişmanlık harcı 2020!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olan kimseler, bir dilekçe verip pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Böylece daha yüklü cezaların kesilmesini engelliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2020 ne kadar?

30.2 milyar liralık harcın yüzde 53'ü gayrimenkul için ödenecek!

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi verilerine göre, 2019 yılında 30.2 milyar lira harç tahsil edilecek. Bu harcın yaklaşık yüzde 53'ünü gayrimenkul alıp satanlar ödeyecek.

50 TL'ye çıkan yurt dışı çıkış harcı TOKİ'ye aktarılacak!

Yurt dışına çıkış yapan TC vatandaşlarından çıkış başına alınan harç miktarı 50 liraya çıkarılacak. Harcın çıkış başına Cumhurbaşkanınca 15 liradan düşük bir miktar belirlenmesi halinde belirlenen miktar TOKİ'ye aktarılacak, kalan miktar genel bütçeye gelir kaydedilecek...

Yurt dışı çıkış harcı TOKİ'ye aktarılacak!

Ekonomi alanında düzenlemeler içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi...

Tapu harcı pişmanlık harcı 2019!

Tapuda gerçek satış bedelini beyan etmeyen ancak pişman olan kimseler, bir dilekçe vererek pişmanlık harcını ödeyebiliyor. Böylece daha yüklü cezaların kesilmesinin önüne geçiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık harcı 2019 ne kadar?

2014 Tellallık harcı Haberi

2014 Tellallık harcı

Tellallık harcı oranı!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince; belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediyelere ait hal, balıkhane, mezat yerleri ve ilgilinin isteğine bağlı olarak belediye münadisi veya tellalı bulundurulan sair yerlerde, gerçek veya tüzelkişiler tarafından her ne surette olursa olsun her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsüllerin satışı, Tellallık Harcına tabidir.


Mükellef:

Tellallık Harcını, mal ve mahsullerini satan gerçek veya tüzel kişiler ödemekle mükelleftirler.


Gerçek veya tüzelkişiler yapacakları satışları, satış yapmadan önce belediye veya mahallindeki belediye ilgililerine haber vermekle ödevlidirler. Haber verilmediği takdirde harç yüzde 50 fazlasıyla tahsil olunur.


Matrah:

Telallık Harcının matrahı, harcın konusuna giren satışların gayri safi tutarıdır. Bu tutardan hangi ad ile olursa olsun hiçbir indirim yapılmaz.


Nispet:

Tellallık Harcının nispeti, yüzde 2'dir. 100 Yeni Türk Lirasını aşan satışlarda aşan kısım için nispet...