04 / 07 / 2024

2014 temmuz kiracı tahliyesi

2014 temmuz kiracı tahliyesi

Borçlar Kanunu gereğince, ev sahipleri 1 Temmuz'dan itibaren 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini bir sebep göstermeden isteyebilecek. Peki kiracının hakları nelerdir? İşte 1 Temmuz kiracı hakları...

Can yakan kira sorusu: Temmuz'dan önce zam yapan kiracı yeniden zam yapacak mı? 

Kira artışlarındaki yüzde 25 zam sınırı sona ererken, Temmuz ayından önce zam yapan pek çok kişi de yeniden zam yapıp yapmayacağını merak ediyor. İşte hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından merak edilen sorunun yanıtı...

Kirada kaos 1 Temmuz'dan sonra yeniden başlayacak! Ev sahiplerine de kiracılara da hak uyarısı yapıldı! 

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, kirada yüzde 25 sınırının 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılmasının, kaosu yeniden başlatacağını söyledi ve ev sahipleri ile kiracılara uyarılarda bulundu. İşte o açıklama ve tarafların dikkat etmesi gerekenler...

1 Temmuz sonrası 10 bin liralık kira bedeli ne kadar olacak? Kiracılar dikkat! İşte yeni kira artış hesaplaması!

Yüzde 25 kira sınırlaması 1 Temmuz'dan sonra kalkıyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıların gözü yeni kira artışı hesaplamasına çevrildi. Peki 1 Temmuz'dan sonra kira bedelleri nasıl hesaplanacak? İşte yeni kira artış hesaplaması...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiren yüzde 25 kira zammının 1 Temmuz tarihinde sona ermesi bekleniyor. Peki 1 Temmuz'dan sonra kiralar neye göre artacak? 

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Ev sahibi kiracı kavgaları giderek daha da içinden çıkılmaz bir hal alırken, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada yaptığı açıklamada Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesinin Fizan'dan duyulacağını söyledi.

Kirada yeniden TÜFE dönemi 1 Temmuz'da başlayacak! Kiracılar ve ev sahipleri hemen bu detaylara bakın! 

Kirada yeniden TÜFE dönemi 1 Temmuz itibarıyla başlayacak. Peki yüzde 25 kira artış sınırının kalkmasının olumlu ve olumsuz tarafları neler? Kiracılar nelerle karşılaşacak? İşte detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa neler olacak?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı, yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağının merak ediyor. Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yüzde 25 zam sınırı Temmuz'da kalkarsa piyasanın nasıl etkileneceğini kaleme aldı. İşte ayrıntılar...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor! Ev sahibi kiracı savaşı asıl şimdi mi başlıyor? 

Ev sahipleri ve kiracıların zam savaşı hız kesmeden devam ederken 2022 yılında kira artış oranına getirilen yüzde 25 zam sınırı için son tarihin 1 Temmuz 2024 olduğu açıklandı. Peki yüzde 25 zam sınırının sona ermesi neleri değiştirecek?

Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor! Kiralar ne olacak? 

Hükümet tarafından, geçtiğimiz yıl Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira kontratlarına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Kiraya yüzde 25 sınır uygulaması Temmuz'da bitiyor. Ev sahibi ve kiracılar, kiralar ne olacağını merak ediyor. 

Temmuz 2018'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

Kira sözleşmesi bu ay yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları geçtiğimiz gün TÜİK tarafından açıklandı. Peki, Temmuz 2018'de kiracıya ne kadar zam yapılacak?

10 yıllık kiracı tahliyesi için nasıl dava açılır?

Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun uygulamasına göre, 10 yıllık kiracılar tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıllık kiracı tahliyesi için nasıl dava açılır? 10 yıllık kiracı nasıl tahliye edilir?

10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

Borçlar Kanunu kira sözleşmesi esaslarına göre, 10 yıllık kiracılar gerekçesiz tahliye edilebiliyor. Peki, 1 Temmuz 2014 yılında uygulamaya giren maddeye göre 10 yıllık kiracıya tahliye davası nasıl açılır?

Konut satışları hız kesmedi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Geçen sene 2014 Temmuz ayında bir önceki 2013 yılının aynı dönemine göre yüzde 7 daralma gösteren konut satışlarının 2013-2015 döneminde yüzde 8 büyüdüğünü belirtiyor" dedi.

2014 temmuz kiracı tahliyesi Haberi

2014 temmuz kiracı tahliyesi

1 Temmuz kiracı hakları!

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, ev sahipleri 10 yılı dolduran kiracılarının tahliyesini herhangi bir sebep göstermeden isteyebiliyor.


Kanunun 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmesine rağmen daha sonra yapılan bir düzenleme ile 2 senelik süre ile ertelenen uygulama için süre yaklaşıyor.


Önümüzdeki ay "kiracı tahliye ayı" olarak nitelendiriliyor. Peki bu süreçte kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi tahliye bildirimini ne zaman yapmalıdır?


MADDE 347- 

Konut ve çatılı işyeri kiralarında kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılır. 


Kiraya veren, sözleşme süresinin bitimine dayanarak sözleşmeyi sona erdiremez. 


Ancak, on yıllık uzama süresi sonunda kiraya veren, bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak koşuluyla, herhangi bir...