08 / 05 / 2024

2014 tevhid masrafı nasıl hesaplanır

2014 tevhid masrafı nasıl hesaplanır

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olan tevhid işlemi için belli oranda masrafın ödenmesi gerekiyor. Peki 2014 tevhid masrafı nasıl hesaplanır?

Tapu tevhid harcı ne kadar?

Tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tapu tevhid harcı ne kadar? İşte, tapu tevhid harcı 2014.

Tapu tevhid harcı 2014!

Tapu kütüğü üzerinde yapılan işlemler arasında yer alan tevhid işlemi ile kütüğe ayrı ayrı kayıtlı taşınmaz mallar birleştirilebiliyor. Peki, tapu tevhid harcı 2014 ne kadar?

Ev tapusu masrafı 2014!

Ev tapusu alım satım işlemleri taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan bu devir işlemleri için alıcı ve satıcının harç ödemesi gerekiyor. Peki, ev tapusu masrafı 2014 ne kadar?

Kayıp tapu masrafı 2014!

Bir kimsenin kendisine ait tapu belgesini kaybetmesi halinde, tapu belgesini cüzi bir miktar ödeyerek yeniden çıkartması mümkün oluyor. Peki kayıp tapu masrafı ne kadar? İşte kayıp tapu masrafı 2014...

Cins tashihi harcı 2014!

Bir gayrimenkulün cinsinin, yapısız iken yapılı veya yapılı iken yapısız hale dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işlem olan cins tashihi masrafı ne kadar? İşte cins tashihi harcı 2014..

Tapuda cins değişikliği masrafı 2014!

Taşınmaz mallar üzerinde yapılan, yapısız iken yapılı; yapılı iken de yapısız hale getirme işlemleri cins değişikliği olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda cins değişikliği ne kadar? İşte tapuda cins değişikliği masrafı 2014...

Kat mülkiyeti tapusu masrafı 2014!

İnşaatı tamamlanmış ve iskan belgesi alınmış yapılarda tapu sahibi "Kat mülkiyeti tapusu"na sahip oluyor. Peki, kat mülkiyeti tapusu ne kadar? İşte kat mülkiyeti tapusu masrafı 2014...

Kat irtifaklı tapu masrafı 2014!

Kat irtifaklı daire tapusu alıyorsanız, iskan belgesi alınmamış ve yasal olarak oturama başlanmasına izin verilmemiş yapıdan daire aldığınız anlamına geliyor. Peki, kat irtifaklı tapu masrafı 2014 ne kadar?

Tapuyu üstüne alma masrafı 2014!

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemleri bedelli olarak yapılabileceği gibi, bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Ödenecek bedel, yapılan işleme göre değişkenlik gösteriyor. İşte tapuyu üstüne alma masrafı 2014..

Taksim harcı 2014!

Tapuda taksim işlemi; kanunen ortak mülkiyete konu olan mülkiyetten her hissedara en azından bir mal düşecek şekilde paylaşılması işlemine deniyor. Peki işlem masrafı ne kadardır? İşte taksim harcı 2014...

2014 konut kredisi dosya masrafı iadesi!

Yargıtayın aldığı karar doğrultusunda, bankaların tüketicilere açık bir şekilde belirtmeden aldıkları konut kredisi dosya masrafının geri iadesini yapmaları gerekiyor. İşte 2014 konut kredisi dosya masrafı iadesi...

Arazi tapu masrafı ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım gibi tasarruf işlemleri; tapu dairesinde gerçekleşiyor. İşlemin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki 2014 yılı arazi tapu masrafı ne kadar?

Dosya masrafı iade dilekçesi 2014!

Kredi kullandığınız bankadan dosya masrafı iadesinin yapılmasını istiyorsanız öncelikle Tüketici Hakem Heyetine veya Tüketici Mahkemesine dilekçe göndermeniz gerekiyor. İşte dosya masrafı iade dilekçesi 2014 örneği..

2014 tevhid masrafı nasıl hesaplanır Haberi

2014 tevhid masrafı nasıl hesaplanır

Tevhid masrafı nasıl hesaplanır?

Arsa tevhid işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi işlemi olarak karşmıza çıkıyor. Bu işlem aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Tapuda söz konusu tevhid işleminin tamamlanabilmesi için gerekli belgelerin temin edilerek tapuya müracaatta bulunulması ve tevhid masraflarının ödenmesi gerekiyor.


Tevhid işlemi için gereken belgeler:

- Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


- Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


- Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


- Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


Tevhid tescil istem belgesi nasıl yazılır?

Yukarıda niteliği gösterilen taşınmaz...