07 / 05 / 2024

2014 turizmi son durum

2014 turizmi son durum

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık "Tatil süresinin kısa olması nedeniyle insanlar bu bayramda daha çok kurban kesimi, aile ve akraba ziyaretlerini gerçekleştirmeyi tercih etti"

Türkiye’de reel konut fiyatları yüzde 6.4 yükseldi!

BIS'e göre 2014'ün son çeyreğinde enflasyondan arındırılmış konut fiyatları yüzde 6.4 yükselişle, Türkiye’yi G20’de en fazla artış gösteren üçüncü ülke yaptı.

Royal Group Kartal bölgesinde yoğunlaştı!

Sezona güçlü başlayan inşaat sektöründe, 2014'ün son çeyreği ve 2015'in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldığı belirtiliyor. Bölgede dikkat çeken projelerden biri de Royal Group’un projesi olan Skyblue İstanbul…

Ankara konut ve plaza anlamında öne çıktı!

Ankara,bu sezonun marka projelerin öne çıktığı, tüketicinin de kaliteli projelere yöneldiği dönem olduğunu ifade ettiler.2014'ün son çeyreği ve 2015'in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldı.

2014-2015 inşaat sezonunda tüketici kaliteli projelere yöneldi!

Geçtiğimiz yılki seçimlerin etkisinden Eylül ayında sıyrılarak sezona hızlı giren inşaat sektöründe, 2014’ün son çeyreği ve 2015’in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldığı bildirildi.

Realty- TR'dan kadın girişimciye özel ödeme koşulları!

Türkiye pazarına 2014'ün son çeyreğinde adım atan Realty- TR, kadınların iş yaşamında daha aktif olmaları, maddi özgürlüklerini kazanmaları ve sosyal hayatın içinde rol oynamaları amacıyla bir proje başlattı.

İnşaat sektörü tehlike sinyalleri mi veriyor?

2014'ün son çeyreğinde yüzde 2 daralan inşaat sektörü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İnşaat sektörünün olmadığı bir ülke bitmiş demektir" diyor. Peki daralmanın sebepleri ne?

Emlak fiyatları en çok artan ülkeler!

Global Property Guide, 2014'ün son çeyreğinde emlak fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri sıraladı. Türkiye yüzde 16.89 artışla ilk sırada yer alıyor.

Havaray geçtiği bölgeleri uçuracak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014'ün son günlerinde İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni projelerini açıklamıştı. İki havaray hattının ön hazırlıklarını tamamlayan belediye, 8 yeni hat için de çalışma başlatıldığını duyurdu.

Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray hattı ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014'ün son günlerinde İstanbul trafiğini rahatlatacak yeni projelerini açıklamıştı. Sefaköy - Halkalı - Başakşehir havaray hattı ne durumda?

Sinpaş Aydos Country'de 2014 fiyatları için son gün!

Sinpaş Aydos Country'de 2014 fiyatları için son gün. Daire alanlarının 69 metrekare ile 209 metrekare arasında değiştiği proje 50 dönüm alan üzerinde inşa ediliyor.

Sinpaş Aydos Country'de 2014 fiyatları için son 2 gün!

Sinpaş Aydos Country'de 2014 fiyatları için son 2 gün. Daire büyüklüklerinin 69 metrekare ile 209 metrekare arasında değiştiği proje 50 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor.

Sinpaş Ankara İncek projelerinde 2014 fiyatları için son 2 gün!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı imzası ile Ankara'da hayata geçirilen İncek Blue, İncek Life ve İncek Green projelerinde 2014 fiyatlarından yararlanabilmek için son 2 gün.

Faturalardaki kayıp kaçak bedeli artırıldı mı?

Faturalardaki kayıp kaçak bedeli artırıldı mı? 2014’ün son çeyreğinde sayaç okuma süreleri 2 aya uzarken, EPDK’da, şirketlerin verdiği elektriğin faturasını 2015’e sarkıtıp finans yaratmaya çalıştığı kuşkusu var

2014 turizmi son durum Haberi

2014 turizmi son durum

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kurban Bayramı'nda turizm hareketinin beklentileri karşılamadığını belirterek, "Tatil süresinin kısa olması nedeniyle insanlar bu bayramda daha çok kurban kesimi, aile ve akraba ziyaretlerini gerçekleştirmeyi tercih etti" dedi.


Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 9 gün olan Kurban Bayramı tatilinin bu yıl 5 gün olmasının turizm rakamlarına yansıdığını söyledi.


Yerli turistlerin bu mevsimde tatil için iç kesimleri, Karadeniz'i ve özellikle kültür turlarını sıklıkla tercih ettiğini anlatan Ayık, kıyıları ise yabancı turistlerin doldurduğunu vurguladı.


-"Bizim sektör olarak hiç karamsar bir bakışımız yok"


Gelecek ay tesislerin de bahar aylarında açılmak üzere yavaş yavaş kapanmaya başlayacağına dikkati çeken Ayık, şunları kaydetti:


"Bizim sektör olarak hiç karamsar bir bakışımız yok. Bu yılın başında da ülkemizin turizm rakamlarında yüzde 5 ila 8...