03 / 05 / 2024

2014 üfe kira

2014 üfe kira

ÜFE Üretici Fiyatları Endeksi ÜFE yeni adıyla Yİ- ÜFE, aylık ya da yıllık enflasyon rakamının belirlenmesinde kullanılıyor. Peki Yİ - ÜFE kira artışı nasıl hesaplanır?

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Temmuz ayı kira zammına yönelik sorgulamalar artışa geçti. TEFE-TÜFE kira artış oranı konusunda tüm gözler TÜİK’e çevrildi. İşte temmuz ayı kira zammı hesaplama ekranı...

Kasım 2019'da kiraya ne kadar zam geldi?

Gayrimenkul sahipleri ile kiracılar 2019 yılı Kasım ayı TEFE TÜFE kira artışı oranlarını araştırıyor. Peki Ekim 2019 enflasyon rakamları ne oldu? Kasım 2019'da kiraya ne kadar zam geldi?

ÜFE oranları Temmuz 2016!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE, kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Bu oranlar her ayın belli günlerinde açıklanıyor..

Enflasyon oranları 3 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Bu oranlardan ÜFE ve TÜFE kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Enflasyon oranları 3 Mayıs'ta saat 10:00'da açıklanacak..

TEFE TÜFE kira artışı Ocak 2016!

Kira sözleşmelerinin senelik olarak yenilenmesi halinde kirada da artış yapılıyor. Peki kiraya en fazla ne kadar zam yapılır? İşte TEFE TÜFE kira artışı Ocak 2016 hesaplama kuralı...

TEFE TÜFE kira artışı Aralık 2015!

Kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Bu artış dönemin enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Peki, TEFE TÜFE kira artışı Aralık 2015 nasıl hesaplanır?

ÜFE kira artışı nasıl hesaplanır?

Ev ve işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline de zam yapılıyor. Kirada yapılacak bu artış ÜFE ile sınırlandırılıyor. Peki, ÜFE kira artışı nasıl hesaplanır?

TEFE TÜFE kira artışı Mayıs 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında dönemi yenilenen sözleşmelerde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, Kira artışı hangi oranlara göre yapılır? İşte TEFE TÜFE kira artışı Mayıs 2015...

TEFE TÜFE kira oranı hesaplama formülü!

Kiracısı olan mal sahipleri, kira sözleşmelerinde kira bedeline ancak Borçlar Kanununda belirtilen hesaplama formülüne göre zam yapabiliyor. İşte TEFE TÜFE kira oranı hesaplama formülü..

2014'te 250 milyon kira yardımı yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüme 2014 yılında 79 bin başvuru olduğunu ve bu kapsamda da 250 milyon liranın üzerinde kira yardımı yapıldığını bildirdi.

TEFE TÜFE kira artışı hesaplama Ocak 2015!

Kira zam hesabında bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. Buna göre, Ocak ayında kiracıya en fazla yüzde 6,36 oranında zam yapılabilecek. İşte TEFE TÜFE kira artışı hesaplama Ocak 2015...

Kira artış oranları Aralık 2014!

Mesken kiralamalarında kullanılacak kira artış oranları 5 Ocak 2015 tarihinde açıklandı. Açıklanan verilere göre kiraya en fazla %6,36 zam yapılabilecek. İşte kira artış oranları Aralık 2014...

TÜFE 2014'te yüzde 8,17 arttı!

Tüketici Fiyat Endeksi ( TÜFE ) , 2014 yılında, önceki yıla oranla yüzde 8,17, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ise yüzde 6,36 arttı.

2014 üfe kira Haberi

2014 üfe kira

ÜFE kira artışı nasıl hesaplanır?

2005 yılından itibaren TÜİK, Üretici enflasyonunu belirlemek için ÜFE'yi kullanıyor. ÜFE Üretici Fiyatları Endeksi ÜFE, aylık ya da yıllık enflasyon rakamının belirlenmesinde kullanılıyor. Ancak geçtiğimiz ay enflasyon oranının adı değişerek Yİ-ÜFE oldu. Peki nedir bu Yİ-ÜFE?


Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi)

Yİ-ÜFE, belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak tanımlanıyor.


Borçlar Kanununda yer alan bilgilere göre kira artışı ÜFE oranlarına bağlanıyor. Ev sahibi bu oranlardan yüksek oranda kiracısına zam yapamıyor.


Bugün TÜİK Şubat 2014 dönemine ait enflasyon oranlarını açıkladı. Buna göre geçtiğimiz ay sözleşmesi süresi dolan ve yenilenen kiralamalarda yapılacak zam oranları da belli oldu.


Yİ-ÜFE kira oranları..

Yurt İçi Üretici...