06 / 05 / 2024

2014te Antalya turizmi

2014te Antalya turizmi

Antalya turizmde yeni bir rekor daha kırdı. Kente gelen turist sayısı 406 bin kişi artarak 11 milyon 941 bin 954'e ulaştı Antalya 2014 yılını rekorla kapattı.

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 

Antalya Kaş'ta villa turizmi tartışması: İnşaatlar arttı!

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya Kaş kayıt dışı apart turizmine teslim oldu. Turizmciler "Böyle giderse geriye emlak ofisleriyle marketler kalır." dedi.

TOKİ Antalya'da turizm çalışanlarını ev sahibi yapacak!

Antalya turizmi için deniz taşımacılığına yönelik projeleriyle kentin önemli bir çekim merkezine dönüştürülmesi konusundaki projelerini açıklayan Lütfı Elvan, turizm çalışanları için ev müjdesi verdi.

Antalya Altın Portakal Yat Limanı turizmi canlandıracak!

Dünyada sadece Dubai ’de bir benzeri bulunan yat limanı, görseli ile büyük hayranık uyandırdı. Türkiye’de eşi olmayan proje ile Antalya önemli bir cazibe merkezine daha kavuşacak.

Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı Antalya'da gerçekleşti!

Aska Otel'de Antalya Valisi Muammer Türker'in ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla Turizm Yatırımcıları Derneği bölgesel toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Antalya turizmi masaya yatırıldı.

Muammer Türker: Antalya turizmi çeşitlenmeli!

Aska Lara Otel'de yapılan toplantının açılışında konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da deniz, kum, güneş destinasyonunun dışına çıkılıp pazarın ve turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Petrol fiyatlarındaki artış turizmi olumlu etkiler!

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı yılın 45 günlük döneminde yüzde 2 artmasına karşın sektör tüm sezondan kaygılı. Petrol fiyatlarının artmasının önemli olan turizmi rahatlatacağı ve hareketlendireceği öne sürülüyor.

Antalya turizmi Rusya ekonomisinden etkilenecek!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Rusya'nın siyasi ve ekonomik durumunun Antalya'yı olumsuz etkileyebileceğini belirtti. Budak, Ekim ayında Rusya ekonomisinin daha da gerilediğini söyledi.

Antalya kış turizmini geliştiriyor!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, bir eğlence parkının kış turizmi için şart olduğunu söyledi. Antalya kış turizminde istenilen noktalara gelmeye çalışıyor.

Menderes Türel: Antalya her yeriyle turizmin bir parçası olacak!

Turizmi 12 aya yaymayı planladıklarını anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın değişeceğini ve yenileneceğini, sadece sahilleriyle değil, her yeriyle turizmin bir parçası olacağını söyledi.

Antalya Çevre Yolu'na mahalle baskısı geldi!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, " Antalya turizmi deniz demektir. Deniz temiz olmazsa turizm olmaz. Büyükşehir olarak bütün ilçelerde öncelikli meselemiz denizi korumaktır " dedi.

Antalya'da kruveziyer turizmi canlanıyor!

Antalya Limanı'na ilk kez aynı anda iki dev kruvaziyer yanaştı.Türkiye kruvaziyer turizminin Türkiye'deki en önemli liman işletmecilerinden Global Liman İşletmeleri "ne ait Port Akdeniz-Antalya Limanı'nda hareketli günlerden biri yaşanıyor.

Antalya'da kruvaziyer turizmi canlandı!

Alman bayraklı iki yolcu gemisi, 4 bin 100 turistle Antalya Limanı'na yanaştı. Alman bayraklı yolcu gemileri " Aida " ve " Mein Schiff 2 ", Antalya'ya geldi.

2014te Antalya turizmi Haberi

2014te Antalya turizmi

Antalya'ya 2014 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 3,52'lik artışla 11 milyon 941 bin 954 turist geldiği açıklandı. Antalya Valiliği Î1 Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre turist sayısı, bir önceki yıla oranla 406 bin 192 kişi arttı. 


12,5 MİLYON TURİST 

2014'te kente 556 bin 419 transfer ziyaretçi girişi gerçekleştiği, bu girişlerle birlikte Antalya'ya gelen toplam ziyaretçi sayısının 12 milyon 498 bin 373'e ulaştığı kaydedildi. 


RUSYA İLK SIRADA 

2014'te Antalya'ya en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu yüzde 30,32 ile birinci, Almanya yüzde 25,96 ile ikinci, Hollanda yüzde 4,76 ile üçüncü sırada yer aldı. Rus ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 4,52 oranında artarak 3 milyon 489 bin 7'ye ulaştı. 


2015 İÇİN ERKEN 

Geride bıraktığımız yılın değerlendirmesini yapan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı...