26 / 07 / 2024

2014te ilçelerin değerlendirmesi

2014te ilçelerin değerlendirmesi

REIDIN, SED ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah ve yaşanabilirlik seviyesi açısından derecelendirdiği çalışmasında 2014 yıl sonu verilerini açıkladı.

İl olmaya aday 25 ilçe belli oldu! Bu sekiz kriteri taşıyan ilçeler il olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'de bazı ilçelerin il olmaya aday olduğunu açıkladı. Peki ilçelerin il olabilmesi için hangi kriterleri taşıması gerekiyor? İşte il olması gereken ilçeler...

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ruşan Gürbüz, Serkan Dilbas, Yusuf Günay, Alphan Manas ve Oğuz Satıcı ortaklığında kuruldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de en çok tercih edilen 3 ilçe!

Türkiye'de eylül ayı konut rakamları açıklandı. Verilere göre eylülde konut satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 seviyesinde düşüş yaşayarak 102 bin 656 oldu. Konut satışları gerilerken, en çok tercih edilen il ve ilçelerin isimleri belli oldu.

İstanbul'un bu 5 ilçesine dikkat! Naci Görür tek tek açıkladı ve uyardı: Zeminleri iyi değil!

İstanbul'da beklenen depremle ilgili İBB tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda en fazla riskli yapının Büyükçekmece, Küçükçekmece ve Esenyurt'a olduğu açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu ve riskli ilçelere değindi. 

Son dakika! İstanbul'da dolar ve Euro fiyatları ilçeden ilçeye değişiyor! 

Farklı ilçelerde yer alan döviz bürolarında euro ve doların, alış ile satış fiyatlarını arasındaki fiyat değişimleri dikkatleri çekti. Aynı ilçelerde yer alan döviz bürolarında da farklılıklar yaşanıyor...

Endeksa, Samsun'un en çok değerlenen ilçelerini açıkladı!

"Kent Kıymet Raporu" serisiyle şehirleri mercek altına almayı sürdüren Endeksa, son olarak Samsun'un en değerlenen ilçelerini de peş peşe açıkladı.

Doların roket takıp fırlayacağı tarih açıklandı! Dolar 15 değil 20 değil tam bu kadar olacak! Acilen bakın, çok önemli!

Mert Başaran'dan son dakika açıklaması geldi. Doların roket takıp uçuşa geçeceği tarihi verdi! Dolar 15 değil 20 değil tam bu kadar olacak! Acilen bakın, çok önemli!..İşte ayrıntılar...

Doların haftaya geleceği rakam! Dolar 15 değil 20 değil tam bu kadar olacak! Analistler açıkladı, acilen bakın!

Selçuk Geçer'den son dakika açıklaması geldi. Doların haftaya geleceği rakam! Dolar 15 değil 20 değil tam bu kadar olacak! Analistler açıkladı, acilen bakın!

Doların 2 hafta sonra geleceği rakam! Dolar 15 değil 20 değil o rakamı görecek! Analistler açıkladı, acilen bakın!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki 2 haftada yükseleceği rakamı açıkladı. Dolar 15 değil 20 değil o rakamı görecek. Borçlu olanların kapatma adımı atmalarını öneren Geçer, dolar yatırımının bu dönemde uygun olabileceğini vurguladı. Doların geleceği hakkında meraklı olanlar için kritik b

İslam Memiş'ten son dakika durum değerlendirmesi! En çok kazandıranı açıkladı!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dakika durum değerlendirmesi yaptı.

DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin alım gücünün olağanüstü düştüğünün altını çizerek, asgari ücret değerlendirmesi yaptı.

Doların 4 ay sonra geleceği rakam! Dolar 20 değil 30 değil o rakamı görecek! Şimdi bakın, keşke demeyin!

Dolarda yaşanan hareketlilik, FED'in faiz kararının yaklaşması derken ortalık karıştı. Vatandaşlar bir sonraki hamlesini planlarken, analistler dolar 4 ay sonra geleceği rakamı açıkladı. Dolar 20 değil 30 değil o rakamı görecek! Şimdi bakın, keşke bilseydim demeyin!

Altının 4 ay sonra geleceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! 1000 değil 1200 değil o rakamı görecek! Uyumadan bakın!

Piyasalarda yaşanan hareketliliğin ardından bir çok kişi gram altının geleceği seviyeyi araştırırken, Analistler öyle bir açıklama yaptı ki... 1000 değil 1200 değil o rakamı görecek! Uyumadan önce bu haberi okuyun, pişman olmayın!

2014te ilçelerin değerlendirmesi Haberi

2014te ilçelerin değerlendirmesi

REIDIN, Sosyo-Ekonomik Derecelendirme (SED) ile Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalleyi refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile kültürel düzey açısından derecelendirdiği çalışmasında 2014 yıl sonu verilerini açıkladı.


Hazırlanan çalışmada, ilçe ve mahalle düzeyindeki bölgelerin göreli sosyo-ekonomik derecelerinin ve sıralamalarının  belirlenmesi amaçlanmaktadır. REIDIN SED değerleri, önceden belirlenen 9 farklı sınıfa göre birbirlerine benzerlik bakımından kümelenmiştir. Belirlenen 9 sınıf; A+, A, A-, B+ , B, B-, C+, C, C- şeklinde olup, ilçe ve mahallelerin sosyo-ekonomik açıdan birbirlerine göre üstünlüklerini göstermektedir.


İlçe Değerlendirmesi:

2014 yılının son 6 ayına ilişkin verileri ortaya koyan REIDIN SED raporuna göre, Türkiye'nin refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile  kültürel düzey bakımından en yüksek dereceye sahip A+ ilçeleri, 2014'ün ilk yarıyılında olduğu...