03 / 05 / 2024

2015 babadan oğula mal devri

2015 babadan oğula mal devri

Taşınmaz mallar için mal devri bir bedel karşılığında yapıldığı gibi bedelsiz de yapılabilir.Peki,babadan çocuğa mal devri nasıl olur?Aile içinde babadan oğula da gerçekleşen tapu devri işlemleri için neler gerekiyor?

Altının ulaşacağı o rakam resmen açıklandı! Altını olan da olmayan da şaşkına döndü! Bu rakama hemen bakın!

Altın yatırımcıları ve altını olan vatandaşlar, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merakla araştırıyor. Altının ulaşacağı o rakam resmen açıklandı! Altını olan olmayan herkes şaşkına döndü! Bu rakama hemen bakın!

Babadan oğula tapu devri nasıl olur?

Tapu devrine dair vatandaşlar bazı soruların yanıt bulmasını bekliyor. Sıkça sorulan o sorulardan biri de “Babadan oğula tapu devri nasıl olur?” sorusudur. İşte detaylar!

Gram altının ulaşacağı o rakam için tarih verildi! Hemen bakanlar çok çok zengin olacak

Gram altın fiyatları merak ediliyor. Analistler de gram altınla ilgili yorum yapmayı sürdürüyorlar. Analistler, gram altının yıl sonunda ulaşacağı seviye hakkında dikkat çeken bir tahminde bulundu. Gelin hep birlike o tahmine göz atalım.

Babadan oğula tapu bağışı bozulur mu?

Tapu bağışı aile içinde yasal mirasçılardan sadece biri adına yapılabiliyor. Böyle bir durumda diğer mirasçıların hakları nelerdir? Babadan oğula tapu bağışı bozulur mu?

Babadan oğula gayrimenkul bağışı nasıl yapılır?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde babadan oğula mülk geçişini kaleme aldı.

Aylık kira kazancı dikkat çekiyor! Yatırımın yeni adı!

İstanbul'da yatırım amaçlı alınan ev, arsa gibi gayrimenkullerin ardından bir yatırım aracı daha öne çıktı. Yıllar önce kura ile elde edilen pazar tezgahları babadan oğula devredilirken sahiplerinin arasında sanatçılar, iş adamları, müteahhitler de olduğu ortaya çıktı.

Pazar tahtalarını müteahhitler ve emlakçılar alıyor!

İstanbul'da yıllar önce kura çekilerek alınan pazar tezgahları babadan oğula devrediliyor. İstanbul Umum Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mesut Şengün ise "Tahta sahibi kişiler arasında hostesler, sanatçılar, iş adamları, müteahhitler, emlakçılar var" diye konuştu.

Özlem Posbaşoğlu Imperial merkezleri ile 10 şubeye ulaşacak!

Diyetisyen Özlem Posbaşoğlu'nun açtığı buzlu zayıflama ve mumyalama gibi farklı tekniklerin uygulandığı Imperial merkezleri 4 şubeye ulaştı. Üç yılda 10 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Posbaşoğlu, "Franchise ile büyüyeceğiz" dedi.

İşbir Holding O’DA markası ile 50 mağazaya ulaşacak!

Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretim sistemiyle çalışmalarına devam eden İşbir Holding O’DA markası ile 50 mağaza ile 50 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyor.

Babadan oğula ev hibe edilir mi?

Tapu devir işlemleri akrabalık ilişkisi bulunan kimseler arasında da yapılabiliyor. Anne veya babalar çocuklarına mal hibe etmek isteyebiliyor. Peki, babadan oğula ev hibe edilir mi? Babadan oğula ev hibe edilirse ne olur?

Keleşoğlu Deniz İstanbul ulaşım!

Keleşoğlu Deniz İstanbul ulaşım bilgilerine göre proje Beylikdüzü, Yakuplu'da hayata geçiriliyor. Mercan etabının 2017 yılı sonunda teslim edilmesi planlanan projede 60 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Keleşoğlu Deniz İstanbul Mercan Konakları ulaşım!

Dairelerin 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlandığı projede daire alanları 127 metrekareden başlıyor. Keleşoğlu Deniz İstanbul Mercan Konakları ulaşım bilgisine göre Atatürk Havalimanı’na 17 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Murat Tabanlıoğlu, Europalia Turkey 2015'te küratör oldu!

Avrupa’da, başta Belçika ve komşu ülkelerinde gerçekleştirilecek olan, ülkemizin konuk olduğu “Europalia Turkey 2015” uluslararası kültür ve sanat festivalinin üç ana sergisinden birinin küratörlüğünü Murat Tabanlıoğlu üstlendi.

2015 babadan oğula mal devri Haberi

2015 babadan oğula mal devri

Babadan çocuğa mal devri nasıl olur?

Tapu devri,bir bedel karşığında gerçeleşebileceği gibi bedelsiz olarakta gerçekleşebiliyor.Bir bedel veya karşılık beklemeden yapılan tapu devrine hibe denirken,satış ise harcı alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere gerçek satış bedeli üzerinden tahsil ediliyor.


Çoğunlukla babadan oğula devir işlemlerinde mal devri çocuğa hibe yapılmak istense debu işlem satış olarak gösteriliyor.Çünkü satış için alıcı ve satıcılardan binde 20 oranın da harç tahsil edilirken,hibe için binde 68,31 oranında harç tahsil ediliyor.


Tapuda hibe işlemini gerçekleştirmek için gerekli evraklar nelerdir?

- Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

- Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

- Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

- Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil...