04 / 05 / 2024

2015 iskan harç oranları

2015 iskan harç oranları

Bina inşaatı tamamlandıktan sonra, söz konusu binanın ruhsata uygun olup olmadığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatı alınabilmesi için iskan harcının ödenmesi gerekiyor. İşte, 2015 iskan harç bedelleri!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

İskan harcı 2019!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılı harç tarifesi açıklandı. Tarife kapsamında iskan izni için ödenmesi gereken bedel de belli oldu....

İskan harcı 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2018 yılı harçları belli oldu. İşte iskan harcı 2018..

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

2015'te 99.1 milyon TL yurtdışı çıkış harcı TOKİ’ye aktarıldı!

2015’te yurtdışı çıkış harcından 99.1 milyon TL gelir elde edildi. Maliye Bakanı, harç gelirlerinin TOKİ’ye aktarıldığını hatırlattı. Ağbal, yurtdışı çıkış harcından 2015’te 99 milyon 135 bin TL tahsil edildiğini kaydetti.

İskan harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

Yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

Yapı kullanma izni, inşaat çalışmaları sona eren taşınmaz mallar için alınıyor. Yapı kullanma izni alınırken belediyeye belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni iskan harçları müteahhide mi aittir?

İskan harçları 2016!

İskan almak için müteahhit bir dilekçeyle taşınmazın bağlı olduğu Belediyeye başvuruyor. İskan ruhsatı alırken, belli oranlardaki harç ödemelerinin de yapılması gerekiyor. Peki, iskan harçları 2016 ne kadar oldu?

2015 yılında Çerkezköy'de ne kadar iskan verildi?

Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, 2015 yılının ilk 11 ayında aylık ortalama 54 bin 808 metrekare yeni yapı ve ilave kat ruhsatı ve toplam 366 yeni yapı ve kat ilavesi kat ruhsatı verildi.

Harçlar kanunu genel tebliği seri no:76!

76 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği 31 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte 2016 yılında harç hesaplamalarında kullanılacak döviz kuru tespit ediliyor...

2015 iskan harç oranları Haberi

2015 iskan harç oranları

2015 iskan harç bedelleri!


İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıya iskan belgesi alınabilmesi için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisinin bir dilekçe ile Belediyeye başvuru yapması gerekiyor.


Başvuruyu alan Yapı Kullanma izni teknik elemanları binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak yapılıp yapılmadığını yerinde kontrol ederek belirliyor. 


Yapılan kontroller sonrasında, yapının herhangi bir teknik eksikliği yoksa mal sahibi veya müteahhidinden yapıyla ilgili olarak  TEDAŞ, TÜRK Telekominikasyon A.Ş., Sivil Savunma Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü gibi kuruluşlardan su, elektirik, telefon, sığınak, yangın, asansör tesisatları ile ilgili teknik raporlarla, yapının fenni sorumlusundan yapının kontrolü altında ruhsat ve eki projesine uygun olarak yapıldığına dair noter onaylı taahhütnameyi Yapı kullanma İzni Amirliğine vermesi isteniyor. Teknik raporlarla taahhütname verildikten sonra yapı için Genel İskan Raporu düzenleniyor. 


İlgili idareden alınmış yapı ruhsatı ile tamamlanmış...