30 / 04 / 2024

2015 işyerlerinde emlak vergisi oranı

2015 işyerlerinde emlak vergisi oranı

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mallar için belediyeye her sene vergi ödenmesi gerekiyor. Peki, işyerlerinde emlak vergisi oranı 2015 nedir? İşte vergi oranları..

Suni olarak şişen emlak fiyatlarının patlaması bekleniyor!

Vakıflar Bankası Genel Müdürü Cengiz Ercağ yaptığı açıklamada "Sahte ve suni olarak şişen emlak sektörünün patlayacağı belli. 50-55 bin sterlin olan konutlar 200 binin üzerine çıkarken, 20 bin sterlinlik arazi 300 bine kadar dayandı” dedi.

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahiplerinin belirli dönemlerde ödemesi gereken bir vergi türüdür. Bu verginin mirasçılara kaldığında ödenip ödenmeme durumu merak ediliyor. Peki mirasçılar bu vergi türünü ödemek zorunda mı? İşte ev için emlak vergisinin miras durumunda ödenme durumu...

Dikkat Maliye Bakanlığı açıkladı! 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde bunu yapmak zorunlu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, iş yerlerinde kredi kartı okuyucusu bulundurması için düzenleme getirmeyi öngörüyor

Onbinlerce firmayı ilgilendiren düzenleme! Tüm işyerlerinde POS cihazı zorunlu olacak! Peki ne zaman?

Türkiye genelinde onbinlerce iş yerine POS cihazı bulundurma zorunluluğu geliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, Türkiye genelinde iş yerlerinde artık POS cihazı bulundurmak zorunlu olacak. Peki bu yeni uygulama ne zaman başlayacak?

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Site Bitki Yetiştiriciliği Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Kubilay Mücahit Değerli tarafından kuruldu.

Overca Seyahat Acenteliği Ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Overca Seyahat Acenteliği Ve Emlak Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da  10 bin TL sermaye bedeli İle Mehmet Bender tarafından kuruldu.

Çiğdem Emlakçılık Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çiğdem Emlakçılık Tekstil İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Abdi Günaydın ve Çiğdem Çök ortaklığında kuruldu.

Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi?

Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Kirada olan konut için emlak vergisi ödenir mi? İşte emlak vergisi muafiyet şartları...

İş yeri emlak vergisi 2021!

İş yeri sahipleri 2021 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2021 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2021...

Denizli'de deprem riskine karşı iş yerlerinde kolon denetimi!

Denizli Merkezefendi Belediyesi, İzmir’de meydana gelen depremde yıkılan binaların zemin katlarında kolonların kesildiği iddiası üzerine ilçedeki market ve oyun salonu gibi iş yerlerinde yapıların taşıyıcı sistemlerini denetledi.

Didim'de uzayan tapu işlemlerine emlakçıdan tepki!

Didim'de artış gösteren gayrimenkul satışları sebebiyle yoğunlaşan tapu dairesindeki iş yükü az sayıdaki memurla giderilmeye çalışılınca, uzayan işlemler emlakçılar ile mülk almak ve satmak isteyenlerin tepki göstermesine neden oldu.

Abb Çiçek Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Abb Çiçek Emlak Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Çiçek tarafından kuruldu.

İş yeri emlak vergisi 2020!

İş yeri sahipleri 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? İş yeri emlak vergisi 2020 ne kadar? İşte iş yeri emlak vergisi oranları ve hesaplama örneği 2020...

2015 işyerlerinde emlak vergisi oranı Haberi

2015 işyerlerinde emlak vergisi oranı

İşyerlerinde emlak vergisi oranı 2015!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mallar için belediyeye her sene vergi ödenmesi gerekiyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre değişiyor.


Kanun gereğince büyükşehir olan illerde emlak vergisi normal yörelere göre yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde ödeme PTT veya internetten de yapılabiliyor.


İşyerlerinde emlak vergisi oranı..

Normal yörede: Binde 2

Büyükşehirde: Binde 4


İşyeri emlak vergisi hesabı yukarıdaki oranlar baz alınarak yapılıyor. Taşınmazın rayiç bedeli üzerinden bu oranların hesaplanması ile ödenecek vergi borcu bulunuyor.


Örnek işyeri emlak vergisi hesaplaması:

Normal yörede yer alan 300 bin TL değere sahip işyeriniz için ödenecek 600 TL emlak vergisi ödemeniz gerekiyor. 


Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan 300 bin TL değere sahip...