14 / 05 / 2024

2015 kanuni kira artış oranı

2015 kanuni kira artış oranı

Kira sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kiracıya belli oranda zam yapılabiliyor. Ancak mal sahibi kiracısına istediği oranda zam yapma hakkına sahip olmuyor. Peki, ne kadar zam yapılır? Kanuni kira artış oranı nedir?

Kira geliri beyanı 25 Mart'ta son bulacak!

TÜSODER Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, 1 Mart'ta başlayan kira geliri beyan döneminin 25 Mart'ta sona ereceğini belirterek, 2015'te kira geliri elde edenlerin cezalı duruma düşmemeleri için beyanda bulunması gerektiğini söyledi.

Kira zam artış oranı Şubat 2016!

Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde artış yapılıyor. Kiraya yapılacak bu zammın sınırları Borçlar Kanunu'nda açıklanıyor. Peki, kanuni kira zam artış oranı Şubat 2016 nedir?

Kanuni kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde mal sahibi kira bedelinde artış yapma hakkına sahip oluyor. Kira artışı yapılırken yasal sınırlamalara uyulması gerekiyor. Peki, kanuni kira artışı nasıl hesaplanır?

Kanuni kira zammı oranı nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kanuni kira zammı oranı nedir? Kanuni kira zammı nasıl yapılır?

2015 Ekim kira zammı hesaplama!

Tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. İşte 2015 Ekim kira zammı hesaplama örneği..

2015 Ekim kira zam oranları!

Gayrimenkul kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde kira bedeline enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira zam oranları nelerdir? 2015 Ekim kira zam oranları nasıl hesaplanır?

2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE!

Yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline yapılacak zamlar, kanunda belirtilen oranlarda yapılıyor. Aksi halde yapılacak zam geçerli olmuyor. İşte 2015 Ekim kira artış oranı ÜFE-TÜFE hesaplamaları..

2015 Ekim kira artış oranı!

Taşınmaz mal kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, 2015 Ekim kira artış oranı nedir? 2015 Ekim kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Kira kontratında depozito bedeli 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito bedeli isteyebiliyor.Güvence bedeli olarak bilinen bu ücret, belli bir sınırın üstünde olamıyor. Peki, kira kontratında depozito bedeli 2015 ne kadar?

Kira kontratı artış oranları 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında yapılan kira kontratının yenilenmesi durumunda, kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, kira kontratında kira bedeline zam nasıl yapılır? İşte kira kontratı artış oranları 2015...

Kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı koşullarını taşıyan kimseler bir dilekçe ile kira yardımına başvuruda bulunabiliyor. Peki, dilekçe nasıl yazılır? İşte kentsel dönüşüm kira yardımı dilekçesi 2015...

İşyeri kira sözleşmesi örneği 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında yapılan anlaşma, kira kontratında belirtilerek taraflar arasında imzalanıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında yapılan sözleşmeler farklılık gösterebiliyor. İşte işyeri kira sözleşmesi örneği 2015...

Kira kontratı avukatlık ücreti 2015!

Kira kontratı kimi zaman bir avukat yardımı ile de hazırlanabiliyor. Bu hizmetten dolayı avukata belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, kira kontratı avukatlık ücreti 2015 ne kadar?

2015 kanuni kira artış oranı Haberi

2015 kanuni kira artış oranı

Kanuni kira artış oranı nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasındaki hukuki hak ve sorumluluklar Borçlar Kanunu'nda düzenleniyor.


Kira sözleşme süresinin yenilenmesi halinde kiracıya belli oranda zam yapılabiliyor. Ancak mal sahibi kiracısına istediği oranda zam yapma hakkına sahip olmuyor. Peki, kanuni kira artış oranı nedir?


Kanunen, tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerlidir. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanır.


Taraflarca bu konuda bir anlaşma yapılmamışsa, kira bedeli, bir önceki kira yılının üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla hâkim tarafından, kiralananın durumu göz önüne alınarak hakkaniyete göre belirlenir.


Ancak bu kural yalnız meskenlerde uygulanıyor. Kanun kapsamında yapılan düzenlemelere göre işyeri kiracısına 2020 yılına kadar...