29 / 04 / 2024

2015 kira tahliye taahhütnamesi

2015 kira tahliye taahhütnamesi

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile belirtebiliyor. Peki, kira tahliye taahhütnamesi nedir? Kira tahliye taahhütnamesinin geçerli olması için hangi şartlara uygun olması gerekir?

Ünlü doktordan tahliye davası isyanı: 'Bu koşullarda bir daha bu ülkeden bir ev alır mıyım? Asla!'

Uzman Doktor Dağıstan Ayan, 'Yargı süreçlerinin bu kadar uzun sürdüğü başka bir ülke var mıdır acaba?' diyerek X sosyal medya hesabından kira tahliye davasına ilişkin paylaşımda bulundu. İşte Dağıstan Ayan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Tahliye taahhütnamesi örneği 2020!

Kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağıyla ilgili yaptığı yazılı irade beyanına kira tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanıyor. İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2020...

5 soruda tahliye taahhütnamesi!

Kiracının, kiraladığı gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına ilişkin olarak yaptığı yazılı irade beyanına kira tahliye taahhütnamesi deniyor. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl yapılır? Tahliye taahhütnamesi noter şartı var mı? diyorsanız işte yanıtları...

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kira tahliye davası açma süresi!

Kiraya veren, sözleşmeyi; Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa sözleşmeyi feshedebiliyor. İşte kira tahliye davası açma süresi..

Ekim 2015 kira artış oranı açıklandı!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.

Ekim 2015 kira artış oranı!

Kira süresinin dolması ve yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki Ekim 2015 kira artış oranı nedir? Ekim 2015 kira artış oranı nasıl hesaplanır?

Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

Kira hesaplarında kullanılan kira zam oranları TÜİK tarafından her ay açıklanıyor. Ekim ayı enflasyon oranları dün açıklandı. İşte, Ekim 2015 kira artış hesaplama örneği!

Kentsel dönüşüm kira yardımları 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı desteği için müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı şartları nelerdir? Kentsel dönüşüm kira yardımları 2015 ne kadar?

2015 kira zamları ne kadar?

Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmeleri, sürenin dolması halinde yenilenmiş oluyor. Yenilenen kira döneminde kiraya zam yapılıyor. Peki, 2015 kira zamları ne kadar?

2015 temmuz ayı kira zam oranları!

Kira sözleşme süresinin dolması nedeni ile mal sahibi kiracısını tahliye edemiyor. Ancak kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. İşte 2015 temmuz ayı kira zam oranları..

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi 2015!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını tahliye edenler bir dilekçe ile kira yardımı desteği için müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru dilekçesi 2015 nasıl yazılır?

2015 kira tahliye taahhütnamesi Haberi

2015 kira tahliye taahhütnamesi

Kira tahliye taahhütnamesi nedir?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı, evi tahliye edeceği tarihi tahliye taahhütnamesi ile belirtebiliyor. Böyle bir taahhüt veren kiracının anlaşılan tarihte evi boşaltması gerekiyor. 


Söz konusu tahliye taahhüdünün geçerli olması için bazı koşullara uygun olması gerekiyor. Öncelike taahhüdün sözlü değil, yazılı olması gerekiyor. 


Tahliye taahhütnamesinin noterden yapılma şartı bulunmuyor. Ancak, noter kanalıyla yapılması halinde kiralayan için daha güvenli oluyor. Bir diğer şart ise, tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarihin belirtilmesi zorunluluğunun olması. 


Ayrıca, tahliye taahhüdünün ilk kira sözleşmesi kurulduktan sonra taşınmaz kullanımdayken verilmiş olması gerekiyor. Aksi durumda kiracının verdiği tahliye taahhütnamesi geçersiz kabul ediliyor. 


Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor.


KİRACININ TAHLİYE TAAHHÜDÜ ÖRNEĞİ

TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI  (ÜNVANI)   :

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI    ...