12 / 05 / 2024

2015 Kiracı abonelik ücreti

2015 Kiracı abonelik ücreti

Kiracının taşınmaz maldan tam anlamı ile yararlanabilmesi için bazı abonelikleri üzerine alarak açtırması gerekiyor. Peki, abonelik açtırma işlemleri nelerdir? Kiracı abonelik ücreti 2015 ne kadar?

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?

Yeni bir eve ya da işyerine taşınan kimselerin abonelikleri üzerine alması gerekiyor. Peki, abonelikler nasıl alınır? Kiracıların abonelik harçları 2018 ne kadar?  

Türkiye'nin yüzde 60'ı ev sahibi, yüzde 23'ü kiracı!

TÜİK tarafından 2015 yılı gelir ve yaşam koşulları araştırmasının sonuçları açıklandı. Verilere göre, 2015'te ev sahipliği oranı yüzde 60.4, kiracılık oranı ise yüzde 23.3 olarak açıklandı.

EPDK'dan abonelik uyarısı!!

EPDK, faturalı ve kartlı abonelikte doğalgaz tüketicilerine, “Kiracınızın ya da başkasının sizin adınıza abonelik kullanmasına izin vermeyin.” uyarısında bulundu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Sur'daki kiracılarına kira artışı yapmadı!

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "Vakıflar Genel Müdürlüğü, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 582 kiracısı için 2016 yılında kira artışı yapmadı. Ayrıca Kasım 2015-Nisan 2016 tarihleri arasında yani dükkanların kapalı olduğu dönemdeki kira borçlarını affetti" dedi.

Kiracı abonelik işlemleri 2016!

Kiracının taşınmaz maldaki elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlerden yararlanılabilmesi için kiracının bunlara abone olması gerekiyor. Peki, kiracı abonelik işlemleri 2016 nelerdir? Kiracı nasıl abone olur?

Kiracı abonelik ücreti 2016!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracıların gayrimenkule taşınmadan önce almaları gereken bazı abonelikleri bulunuyor. Abonelikler alınırken belli miktarlarda ücret ödeniyor. Peki, kiracı abonelik ücreti 2016 ne kadar?

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015!

Eski TEFE oranı olan ÜFE ve TÜFE oranları taşınmaz maldaki kiracıya yapılacak yıllık kira zammı hesaplamalarında da kullanılabiliyor. İşte Aralık ayı tefe tüfe oranları 2015..

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

İşyeri kira artış oranı Aralık 2015!

Kira sözleşmeleri yıllık olarak yenilenen kiracılara mal sahipleri belli oranlarda zam yapıyor. Peki, Aralık ayında işyeri kiracısına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Aralık 2015..

Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015!

Doğalgaz abonelik sürecinde yapılan masraflar arasında doğalgaz güvence bedeli de yer alıyor. Peki, doğalgaz güvence bedeli ücreti nedir? Doğalgaz güvence bedeli ücreti 2015 ne kadar?

Kiracı istediği zaman evden çıkabilir mi 2015?

Kiracı, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. Peki, kiracı istediği zaman evden çıkabilir mi 2015?

2015 Kiracı abonelik ücreti Haberi

2015 Kiracı abonelik ücreti

Kiracı abonelik ücreti 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının taşınmaz maldan tam anlamı ile yararlanabilmesi için bazı abonelikleri üzerine alarak açtırması gerekiyor.


Bu aboneliklerin başında su, elektrik ve doğalgaz geliyor. İlgili birimlere gerekli belgeler ile müracaat edilerek abonelikler kiracı adına düzenlenebiliyor. Bunun için kiracı abonelik ücretlerinin de ödenmesi gerekiyor.


2015 yılında uygulanacak kiravı abonelik ücretleri ile kiracı abonelik işlemleri şu şekilde sıralanıyor;


Su abonelik işlem ve bedelleri..

Gerekli Belgeler : 

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 tarihi öncesi ise  ;


İlgili Belediye'den binanın yapım tarihine dair yazı veya Elektrik - Doğalgaz - Telefon Sözleşme evraklarından biri

T.C. Kimlik Numarası yer alan Kimlik Belgesi

Konutlarda daire sayısına göre dairelerden 211 TL Abonelik ve 185 TL Teminat Bedeli olarak Toplam 396 TL

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)

Binanızın yapım tarihi 12.10.2004 -...