14 / 05 / 2024

2015 kiracı elektrik açtırma ücreti

2015 kiracı elektrik açtırma ücreti

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının su, doğalgaz ve elektrik gibi abonelikleri kendi üzerine alması gerekiyor. Peki, kiracı elektriği nasıl üstüne alır? Kiracı elektrik açtırma ücreti ne kadar?

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar?

Elektrik aboneliği ücreti ve abonelik için gerekli evraklar, kiracıların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Peki, kiracı elektrik aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Gerekli belgeler nelerdir?

İki daireyi aynı kişi kiraladığında kira sözleşmeleri ayrı mı olmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Üst üste olan iki saire sahibiyim. Eski kiracı, elektrik ve su parasını ödemedi. Yeni talip, bir usta, üst katta kendisi oturacak alt katta da çalıştığı bir ustayı oturtacak, kiraları kendisi ödeyecek. Buna dair bir kira sözleşmesini nasıl yaparız?' sorusunu yanıtladı.

Osmanlı Halk Pazarı 3 ay sonra teslim!

Keçiören'de 20 Aralık 2015’de elektrik kontağından çıkan yangında tamamen kül olan Osmanlı Halk Pazarı’nın yeniden inşasına başlandı. Büyükşehir Belediyesi inşaatın 3 ay içinde bitirileceğini söyledi

İstanbul'un 4 ilçesinde elektrik kesintisi yapılacak! 26 Temmuz 2015

İstanbul Anadolu Yakası'nda Kartal, Sultanbeyli, Sancaktepe ve Üsküdar'ın bazı mahallelerinde 26 Temmuz 2015 tarihinde elektrik kesintisi yapılacak. Elektrik kesintisi yapılacak mahalleler ve kesinti saatleri şöyle...

İstanbul Anadolu Yakası elektrik kesintisi 1 Temmuz 2015 saatleri!

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde 1 Temmuz 2015 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak.İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz'da uygulanacak elektrik kesintisi programı şöyle:

İstanbul Anadolu Yakası elektrik kesintisi 29 Haziran 2015 saatleri!

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde 29 Haziran 2015 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak.İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 29 Haziran'da uygulanacak elektrik kesintisi programı şöyle:

İstanbul Anadolu Yakası elektrik kesintisi 28 Haziran 2015 saatleri!

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde 28 Haziran 2015 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak.İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 28 Haziran'da uygulanacak elektrik kesintisi programı şöyle:

İstanbul Anadolu Yakası elektrik kesintisi 27 Haziran 2015 son durum!

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde 27 Haziran 2015 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak.İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 27 Haziran'da uygulanacak elektrik kesintisi programı şöyle:

İstanbul Anadolu Yakası elektrik kesintisi 26 Haziran 2015 süresi!

İstanbul Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde 26 Haziran 2015 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak.İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 26 Haziran'da uygulanacak elektrik kesintisi programı şöyle:

İstanbul Anadolu Yakası elektrik kesintisi 25 Haziran 2015!

Anadolu Yakası'ndaki bazı ilçelerde 25 Haziran 2015 tarihinde elektrik kesintisi uygulanacak.İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 26 Haziran'da uygulanacak elektrik kesintisi programı şöyle:

Kiracı zam oranları Haziran 2015!

Taşınmaz kiralama işlemlerinde taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belirlenen oranda zam yapılabiliyor. İşte, kiracı zam oranları Haziran 2015!

Kiracıya ne kadar zam yapılır 2015?

Kiracı ile ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilemesi halinde kiraya belirli oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, kiracıya ne kadar zam yapılır 2015?

2015 kiracı elektrik açtırma ücreti Haberi

2015 kiracı elektrik açtırma ücreti

Kiracı elektrik açtırma ücreti ne kadar?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracının su, doğalgaz ve elektrik gibi abonelikleri kendi üzerine alması gerekiyor. Kiracının elektrik ve su gibi abonelikleri üzerine alması halinde, bu aboneliklerden kendisi sorumlu olup, olası borçlardan da yine aynı şekilde ev sahibi değil, kiracı sorumlu oluyor.


Ev sahibinin korunması için yapılan düzenlemelere göre kiracılara elektrik aboneliğini üstüne alma zorunluluğu getirilmiş olup ev sahibi ile kira sözleşmesini karşılıklı olarak imzalanması halinde evde bulunan bir çok aboneliği kiracının üzerine alması gerekiyor.


Başvuruda bulunan mülk sahibi ve/veya sahipleri veya vekili, mülk kiraya verilmiş ise yazılı beyan etmesi kaydıyla kiracı;


a) Tapu kaydı ve Belediye ve Yapı Denetim Kuruluşu onaylı elektrik projesi,


b) İmar alanı içerisinde bulunanlar, 3194 sayılı İmar Kanununun 30, 31 inci maddelerine göre yapı...