28 / 04 / 2024

2015 kooperatif ortağının hakları

2015 kooperatif ortağının hakları

Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını korumak için gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulmasına kooperatif deniyor.Peki kooperatif ortağının hakları nelerdir?işte,kooperatif ortağının hakları.

Tarım Kredi Kooperatif 26 Nisan haftanın fırsatları kataloğu yayımlandı! İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatif haftanın fırsat ürünlerini kataloğunu yayımladı. Peki bu hafta kataloğda hangi ürünler yer aldı? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

Serdar Ortaç vasiyetini ilk kez açıkladı! Bakın serveti ne kadarmış...

Şarkıcı Serdar Ortaç vasiyetini ilk defa açıkladı. İşte 40 milyon değerinde evi olduğunu söyleyen Serdar Ortaç'ın vasiyeti...

Kooperatif ortağı kendi gayrimenkulünü satabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerlerini tapudan sattığı halde ortaklık devrini yapmayan kooperatif üyelerine nasıl bir işlem yapılabilir?İş yerini tapudan satın aldığı halde ortaklık devrini almayanlara nasıl bir çözüm bulunabilir?' sorusunu yanıtladı.

Sakaryalı müteahhit ailesini ve ortağını öldürdü!

Sakarya’da bir müteahhit, borç yüzünden ortağını öldürdü. Olay sonrası evine giden müteahhit, eşi ve kızını da öldürüp intihar etti.

Serdar Ortaç'ın kayinpederi Breeze De Mar Orlando'dan ev aldı!

Breeze De Mar Orlando projesinden Serdar Ortaç'ın kayınvalidesi Loughnan'da ev aldı. 90 bin dolara satın alınan evin, damadıyla kızının dairesinin bir üst katında olduğu öğrenildi.

Pana Yapı, 2015 yılının 'En Çok Satış Yapanlar' listesine girdi!

Gayrimenkul sektörünün başarılı firmalarından Pana Yapı, sektörü mercek altına alan ‘’Real Estate Stars Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Zirvesi 2016’’ kapsamında 2015 yılının ciro bazında en çok satış gerçekleştiren firmaları arasında yerini aldı.

İSO, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2015 sonuçlarını açıkladı!

İstanbul Sanayi Odası'nın 2015 yılı araştırma sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre ilk sırada TÜPRAŞ yer aldı. Araştırmada, Ford Otomotiv Sanayi AŞ ikinci, Arçelik üçüncü oldu.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

Metag İnşaat 2015 finansal raporlarını en geç Mayıs'a kadar açıklayacak!

Metag İnşaat Ticaret A.Ş KAP'a açıklama yaptı. Metag İnşaat''in 2015 yılına ait finansal raporlarını en geç 15 Mayıs 2016 tarihine kadar kamuyana açıklanacak.

Mehmet Altıntaş: 2015 yılının en karlı yatırımı gayrimenkul!

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Mehmet Altıntaş, 2015 yılının en verimli yatırımlarını açıkladı. Altıntaş 2016’da da en karlı yatırım aracının gayrimenkul olmasının beklendiğini söyledi.

Bilecik 2015 yılını en verimli şekilde tamamladı!

Bilecik Belediyesi, 2015 yılın faaliyetlerini açıklarken, ’’Hep Birlikte Daha İyiye Daha Güzele’’ sloganı ile vatandaşlara hizmet edildiğini bildirdi.

2015 emlakçı esnafını güldürmedi!

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlakçı esnafının 2015 yılını siyasi belirsizlikler yüzünden döviz kurundaki oynaklık ve korsan emlakçıların artmasıyla istedikleri gibi geçiremediklerini dile getirerek 2016'dan umutlu olduklarını söyledi.

Malatya Büyükşehir 2015'in son toplantısını yaptı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, yaptığı II. Birleşimle 2015 yılının son toplantısını gerçekleştirdi. Aralık ayı toplantısının II. Birleşimi, 11 Aralık Cuma günü Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında yapıldı.

2015 kooperatif ortağının hakları Haberi

2015 kooperatif ortağının hakları

Kooperatif ortağının hakları!

Kooperatif ortağının belirli hakları bulunuyor.Belirlenen kurallar gereğince, görevlendirilen kişilerin görevlerini gereği gibi yapıp yapmadığı veya görevleriyle ilgili kurallardan ayrılıp ayrılmadıklarını araştırıyor.


Denetçilerin kooperatifler kanununa göre görev ve yükümlülükleri şu şekildedir:


- İşletme hesabıyla bilançonun defterlerle uygunluk halinde bulunup bulunmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Defterlerin düzenli bir şekilde tutulup tutulmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-İşletmenin neticeleriyle malvarlığı hakkında uyulması gerekli olan hükümlere göre işlem yapılıp yapılmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Ortakların şahsen sorumlu veya ek ödemelerle yükümlü olduğu kooperatiflerde ortaklar listesinin usulüne uygun olarak tutulup tutulmadığını incelemek (KK m.66, f.1),


-Genel kurulu toplantıya çağırmak (KK m.43),


-Yönetim kurulu üyelerinin üyelik şartlarını taşıyıp taşımadıklarının araştırmak (KK m.56, f.2),


-Yönetim kurulunun toplantı nisabını kaybetmesi halinde yedek yönetim kurulu üyesi çağırmak (KK m.56, f.4),


-Açıklama yapma yükümlülüğü (KK m.66, f.3),


-Yıllık...