28 / 04 / 2024

2015 miras tarla paylaşımı

2015 miras tarla paylaşımı

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal araziler nasıl paylaşılır? İşte miras tarla paylaşımı 2015..

Miras tarla paylaşımı 2015!

Tarımsal arazilerin miras yolu ile intikali ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin yapılan yasal düzenlemelere göre, mirasta tarla paylaşımı nasıl olacak? İşte miras tarla paylaşımı 2015...

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, miras yoluyla elde edilen tarla, toprak ve bağ gibi taşınmazlara dair önemli bir duyuru yaptı. Bu gelişme milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor. Gizligider'in açıklamalarına göre tarla 2 yıl boyunca ekilmezse kiralanacak.

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Miras konusu pek çok kişi tarafından aydınlatılmayı bekleyen bir konudur. Özellikle miras intikali konusuna dair merak edilen detaylar bulunmaktadır. İşte o detaylar!

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Mirasçılar hangi durumlarda borçlardan sorumludur?

Posta yazarı Tamer Heper, "Babam 2015 yılında vefat etti. Borcu varmış, alacaklı 1999 yılında avukata vermiş. Biz babamın borcu olduğunu bu zamana kadar bilmiyorduk. Babamdan hiçbir şey miras olarak kalmadı, borcu hariç. Ne yapmalıyım?" sorusunu cevapladı.

Gayrimenkuller noterde parsellere ayrılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dedemden miras tarla kalıyor. Babamlar, beş kardeş noterde tarlayı parsellere ayırıp, kime hangi kısmın ait olacağını belirliyor. Biz çocuklara miras kalıyor. İçimizden biri izale-i şuyu davası açabiliyor mu?' sorusunu cevapladı.

Denizli'de 97 yıl önce vefat eden dededen tarla miras kaldı!

Denizli'nin Beyağaç ilçesinde yaşayan kardeşlere 1'inci Dünya Savaşı'nda şehit düştüğünü düşündükleri dedeleri Hüseyin Akar’dan 4 milyon lira değerinde tarla miras kaldı. 

Miras kalan tarla hisseleri için kamu bankalarından ucuz mirasçı kredisi!

Atadan, dededen tarla kalan mirasçıların kardeşlerindeki hisseleri de satın alabilmesi için kamu bankalarından ucuz mirasçı kredisi sunulacak. 

Şahit eşliğinde yapılan sözleşme miras hukukunda geçerli midir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamla ortak tarla aldık ve tapu babamın üstüne yapıldı. Babamla birlikte bir gün sonrası kendi aramızda iki şahit eşliğinde sözleşme yaptık. Babam vefat ettiğinde miras hukukunda bu sözleşmemin geçerliliği olur mu, ne yapmalıyım?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Eşimin anne ve babası 20 sene önce vefat ettiler. Kardeşlerden birisinin onay imzası vermemesi sonucunda miras paylaşımı gerçekleşmedi. Mahkemeye vermemiz mi gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Miras kalan tarla nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Annemin vefatından iki sene sonra eşi vefat etti. Biz ikisi ilk,ikisi ikinci eşten olmak üzere dört kardeşiz. Annemin babasından miras olarak kalan tarlaları var. Dört kardeş bu malları nasıl bölüşeceğiz?' sorusunu yanıtladı

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

2015 miras tarla paylaşımı Haberi

2015 miras tarla paylaşımı

Miras tarla paylaşımı 2015!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununu ve uygulama yönetmelikleri gereğince miras kalan tarla paylaşımında; mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin tamamının devredilmesi gerekiyor.


Mirasçılar mirasa konu tarım arazilerinin mülkiyeti devir işlemlerini mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde aşağıda belirtilen şekillerde gerçekleştirebiliyor.


a) Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ve yeter gelirli arazi büyüklüğü kriterleri dikkate alınarak bir veya birden fazla mirasçıya devrini kararlaştırabilir.


b) 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 373 ila 385 inci maddelerine göre noter senedi ile aile malları ortaklığı veya kazanç paylı aile malları ortaklığı kurabilirler. Noter senedinin bir örneği tapu müdürlüğüne ibraz edilerek, söz konusu ortaklık tapu kütüğünün beyanlar hanesine işlenir.


c) Mirasçıların tamamının miras payı oranında hissedarı oldukları 13/1/2011...