17 / 05 / 2024

2015 Mirasa konu tarımsal arazilerde devir

2015 Mirasa konu tarımsal arazilerde devir

Tarımsal arazilerin mülkiyet devri ile ilgili yapılan düzenlemeler gereğince, mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde devir nasıl olur?

Ümraniye Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu kabul edildi!

Ümraniye Belediyesi 2015 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Başkan Hasan Can, raporla ilgili yaptığı konuşmada gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili detaylı bilgiler aktardı...

Hakan Tütüncü: 2015 Kepez'in altın yılı oldu!

Kepez Belediye meclisinde konuşan Başkan Hakan Tütüncü, "2015 yılı Kepez'in altın yılı olarak kayıtlarda yerini aldı. 37 ayrı açılış ve temel atma programı yaptık" dedi

Gönye Proje Tasarım, Konut Konferansı 2015’e katıldı!

Gönye Proje Tasarım, Yapı Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen Konut Konferansı 2015’te konuşmacılar arasında yer aldı. Şirket kurucuları Yelin Evcen ve Gönül Ardal, konferansta konuştu.

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Türkiye'deki yatırım fırsatları Expo Real'de konuşuldu!

Almanya'nın Münih şehrinde düzenlenen Expo Real 2015 Fuarı'nda Avrupa'nın gayrimenkul yatırımcıları bir araya geldi. Fuarda Türkiye'deki yatırım fırsatları konuşuldu.

Miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

2014 yılında yayımlanan 5403 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, 31 Ağustos 2015 tarihi itibariyle miras tarlalar nasıl intikal edilecek?

Mirasa konu tarımsal arazilerde son durum!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve yönetmelikleri gereğince tarımsal araziler miras yolu ile de olsa bölünemiyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerde son durum nedir?

Tarlada tek mirasçı dönemi başladı mı?

2014 yılında yürürlüğe giren Toprak Koruma Kanunu ve Yönetmeliklerine göre mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, tarlada tek mirasçı dönemi başladı mı?

Mirasa konu tarımsal arazilerin devri!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve yönetmelikleri gereğince, mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Peki, mirasa konu tarımsal arazilerin devri nasıl olur?

Miras kalan tarla ne olur?

6537 sayılı kanun gereğince mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. Miras kalan araziler için 1 yıllık süre süre veriliyor. Peki, sürenin sonunnda miras kalan tarla ne olur?

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi!

15 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince; Mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor. İşte miras kalan tarım arazilerinin bölünmesi esasları..

2015 yılında 305 vakıf eseri restore edilecek!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "2003 yılından bu yana yılda ortalama 300’ü aşkın vakıf eseri restore ediyoruz. 2015 yılında da 305 vakıf eserinin onarım ve restorasyonu için toplam 300 milyon tutarında ihale gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Kat irtifakı harcı 2015!

Bir arsa üzerinde ileride kat mülkiyetine konu olmak üzere yapılacak veya yapılmakta olan bir veya birden çok yapının bağımsız bölümleri için kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı harcı 2015 ne kadar?

2015 Mirasa konu tarımsal arazilerde devir Haberi

2015 Mirasa konu tarımsal arazilerde devir

Mirasa konu tarımsal arazilerde devir nasıl olur?

Tarımsal arazilerin mülkiyet devri ile ilgili yapılan düzenlemeler gereğince, mirasa konu tarımsal arazi ve yeter gelirli tarımsal arazilerde mülkiyetin devri esas oluyor.


Mirasçılar mirasa konu tarım arazilerinin mülkiyeti devir işlemlerini mirasın açılmasından itibaren bir yıl içinde aşağıda belirtilen şekillerde gerçekleştirebilir.


a) Asgari tarımsal arazi büyüklüğü ve yeter gelirli arazi büyüklüğü kriterleri dikkate alınarak bir veya birden fazla mirasçıya devrini kararlaştırabilir.


b) 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medenî Kanununun 373 ila 385 inci maddelerine göre noter senedi ile aile malları ortaklığı veya kazanç paylı aile malları ortaklığı kurabilirler. Noter senedinin bir örneği tapu müdürlüğüne ibraz edilerek, söz konusu ortaklık tapu kütüğünün beyanlar hanesine işlenir.


c) Mirasçıların tamamının miras payı oranında hissedarı oldukları 13/1/2011 tarihli ve 6102 sayılı...