05 / 05 / 2024

2015 satış olmadan tapu devri

2015 satış olmadan tapu devri

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri, taraflar arasında yapılan satışa istinaden gerçekleştiği gibi, satış olmadan da yapılabiliyor. Peki, satış olmadan tapu devri nasıl yapılır? İşte satış olmadan tapu devri işlemleri..

Tapunun aslı olmadan satış yapılır mı?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Taşınmaz alım satım sürecinde tapunun aslı yoksa satış yapılır mı? Tapunun aslı olmadan satış yapılır mı?

Eş onayı olmadan satılan ev geri alınabilir mi?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Sinem Rumeli bugünkü köşe yazısında eşi tarafından onay olmadan satılan konutun geri alınıp alınmayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Eş onayı olmadan ev satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kooperatiften almış olduğumuz evi (tapu benim üstüme) satıp 3 daire aldım. Bunları eşimin üstüne yaptım. Rızam olmadan bu daireleri satabilir mi? Ben öldükten sonra 3 çocuğumun hakları olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Arsa tahsisi olmadan satış vaadi yapılabilir mi?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, ileride yapılacak tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor.  Peki, arsa tahsisi olmadan satış vaadi yapılabilir mi?

Konuttaki fiyat piyangosundan yararlanma zamanı!

Bu yıl ekonomide yaşanan daralmalara rağmen üretim, satış ve pazarlamaya odaklanan gayrimenkul sektörü, yılı 2015 satışlarından bir tık ileri, ancak kâr marjından fedakârlık yaparak kapatıyor.

Pana Yapı, 2015 yılının 'En Çok Satış Yapanlar' listesine girdi!

Gayrimenkul sektörünün başarılı firmalarından Pana Yapı, sektörü mercek altına alan ‘’Real Estate Stars Türkiye’nin Gayrimenkul Liderleri Zirvesi 2016’’ kapsamında 2015 yılının ciro bazında en çok satış gerçekleştiren firmaları arasında yerini aldı.

Kayseri Melikgazi 2015'te en çok konut satılan 10.ilçe!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre 2015 yılında en çok emlak alım ve satımı yapılan ilçeler arasında Melikgazi ilçesinin 10. sırada bulunuyor.

2015'te Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 2015 yılında hangi ilin hangi ilçesinde kaç adet konut satışı yapıldı? İşte cevabı...

2015'te gayrimenkul satışında 54.4 milyon vergi farkı tespit edildi!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen, gayrimenkul alım satımlarına ilişkin vergi incelemelerini kaleme aldı. Türkmen yazısında 2015 yılı içerisinde 54 milyon 410 bin 733 TL 34 kuruş vergi farkı tespit edildiğini belirtti.

2015 yılında Ankara Sincan'da ne kadar konut satıldı?

Yatırımcıların cazibe merkezi haline gelmeye başlayan Sincan'da konut satışları 2015 yılında da hız kesmedi. Peki 2015 yılında konut fiyat artışında Ankara'da birinci olan ilçe Sincan'da kaç adet konut satıldı?

Fikirtepe'de vatandaşın haberi olmadan arsa satışı yapılıyor!

Re’sen tevhit yani tapu birleştirme işlemlerine başlanan mahallede, müteahhitlerin belirlediği temsilciler tarafından vatandaşın haberi bile olmadan arsalarına el konulup satışa çıkarılıyor.

Doğu Karadeniz'de 2015'te en fazla konut Trabzon'da satıldı!

Doğu Karadeniz illerinde 2015 yılında en fazla konut Trabzon'da, en az konut ise Gümüşhane'de satıldı. Trabzon'da 12 bin 634, Gümüşhane'de bin 256 adet konut satıldı.

Konut satışları 2015'te yüzde 11 büyüdü!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışları 2015 sonu itibariyle bir önceki yıla kıyasla yüzde 10,64, ipotekli konut satışlar ise yüzde 11,47 artış gösterdi.

2015 satış olmadan tapu devri Haberi

2015 satış olmadan tapu devri

Satış olmadan tapu devri nasıl yapılır?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri, taraflar arasında yapılan satışa istinaden gerçekleştiği gibi, satış olmadan da yapılabiliyor. Satış olmadan gerçekleşen tapu devirleri, tapu hibesi oluyor.


Satış olmadan tapu devri işlemini bazı kişiler yapamıyor. Bu kimseler şu şekilde sıralanıyor:


- Reşit olmayan kişiler, 

- Zihinsel özürlüler, 

- Reşit olmuş ancak temyiz kudreti olmayanlar, 

- Vasiler; vesayeti altındaki kişinin malını bağışlayamaz. 

- Veliler; velayeti altındaki küçüklerin malını bağışlayamaz.


Yukarıdaki kısıtlamaları taşımayan kimseler satış olmadan tapu devri işleminde bulunabiliyor. Bunun için gerekli olan belgeler ise şu şekilde:


Tapu hibesi için gerekenler..

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım...