03 / 05 / 2024

2015 tapu hisse devri masrafları

2015 tapu hisse devri masrafları

Taşınmaz malların mülkiyetinin tamamının veya bir hissesinin devri işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılan bu işlemler için belli masraflar ödeniyor. İşte tapu hisse devri masrafları 2015..

Noterden tapu hisse devri için gerekli evraklar nelerdir? Hisseli tapu nasıl üzerine alınır?

Tapu sahipleri özellikle hisseli tapu sahipleri alım ve satım işlemlerine dair her detayı bilmek istiyor. Hangi evrakların gerekli olduğu ve hangi koşullarda hangi işlemlerin yapılabileceği merakla araştırılıyor. İşte o detaylar!

Yeni ev sahipleri 2015'te 9.5 milyar TL tapu harcı ödedi!

2015 yılında 1 milyon 289 bin 320 konutun satıldığı Türkiye'de yeni ev sahipleri, tapu harçları için kesenin ağzını açarak 9 milyar 577 milyon 653 bin lira ödedi.

Emlak tapu harcı oranı 2015!

Emlak alım satım işlemleri, taşınmaz malın bağlı olduğu tapu dairesinde yapılıyor. Bu işlemin tamamlanabilmesi için de emlak tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, emlak tapu harcı oranı 2015 nedir? Nasıl hesaplanır?

Tapu cins değişikliği dilekçesi 2015!

Tapu üzerinde cins değişiklikleri yapılabiliyor. Taşınmazın yapılı iken yapısız; yapısız iken yapılı hale gelmesi halinde cins değişikliği işlemi yapılabiliyor. İşte tapu cins değişikliği dilekçesi 2015..

Tapu harcı Kasım 2015!

Gayrimenkullerin alım satımı için alıcının satıcıya satış bedelini ödemesi yeterli olmuyor. Tapu Müdürlüğünde yapılan bu işlem için belli bir miktarda tapu harcı ödemesi de yapılıyor. Peki, tapu harcı Kasım 2015 ne kadar?

Tapu alım satım masrafı hesaplama 2015!

Tapu dairesinde yapılan alım satım işlemlerin tamamlanması için belli masrafların ödenmesi gerekiyor. Bu masrafların başında tapu alım satım harcı geliyor. İşte tapu alım satım masrafı hesaplama 2015 örneği..

Tapu satış harcı 2015!

Tapu kütüğünde yapılan bu devir işlemleri için belli oranlarda tapu harcı ödemesi yapılıyor. Peki, tapu dairesinde yapılan devir harcında tapu harcı ne kadar? İşte tapu satış harcı 2015..

İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015!

İntifa hakkının tesisi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, intifa hakkı tesisi için gerekli belgeler nelerdir? İntifa hakkı tesisi tapu harcı 2015 ne kadar?

Tapu damga vergisi oranı 2015!

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınıyor. Peki, tapu için damga vergisi ödenir mi? Tapu damga vergisi oranı 2015 nedir?

2015 tapu harçları!

Gayrimenkulünü satmak ya da gayrimenkul satın almak isteyenlerin karşısına bu süreçte bazı masraflar çıkıyor. Masraflar karşılanması halinde devir işlemleri gerçekleşebiliyor. İşte 2015 tapu harçları..

Tapu harcı bedeli 2015!

Bir taşınmaz satın almak istediğinizi ve istediğiniz özellikleri taşıyan bir daire bulduğunuzu düşünelim. Tapudaki işlemlerin tamamlanabilmesi için tapu harcının ödenmesi gerekiyor. İşta tapu harcı bedeli 2015..

Tapu harcı hesapla 2015!

Tapu dairesinde yapılan devir işlemi için her iki tarafın ödemek ile mükellef olduğu bazı masraflar bulunuyor. Bu masrafların başında tapu harcı geliyor. İşte tapu harcı hesaplama 2015 programı..

Tapu Harcı Hesaplama 2015 Programı!

Taşınmaz mal sahipleri, mülkiyet hakkını bir başkasına bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak devredebiliyor. Peki, tapu harcı ne kadar? İşte Tapu Harcı Hesaplama 2015 Programı..

2015 tapu hisse devri masrafları Haberi

2015 tapu hisse devri masrafları

Tapu hisse devri masrafları 2015!

Taşınmaz malların mülkiyetinin tamamının veya bir hissesinin devri işlemleri, tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılan bu işlemler karşılığında belli oranlarda harç ödenmesi gerekiyor.


Tapu hisse devri işlemi, miras payının devri şeklinde yapılıyorsa, iştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını, iştirak bozulmadan diğer bir mirasçı veya mirasçılara devretmesi anlamına geliyor. 


Bu devir bedelli ise satış, bedelsiz ise bağış gibi değerlendiriliyor. Peki, tapu hisse devri masrafları 2015 ne kadar?


Tapu hisse devri masrafları 2015..

Tapu hisse devri için ödenecek masraflar, yapılan devrin niteliğine göre değişiyor. Hisse devri bedelli ise satış harcı, bedelsiz ise bağış harcı ödeniyor.


Hisse devri işleminin bir bedel karşılığında yapılması halinde; satış bedeli üzerinden binde 20 oranında; hem alıcıdan hem de satıcıdan harç tahsil ediliyor. 


Hisse devri eğer bedelsiz olarak...