28 / 04 / 2024

2015 Türk mobilya sektörü

2015 Türk mobilya sektörü

İSTANBUL Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, birlik tarafından İnegöl’de düzenlenen seminerde mobilya sektörünün son 10 yılda 7 kat büyüdüğünü belirtti.

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

Türk mobilya markaları Çin’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor!

18-21 Mart 2018 tarihleri arasında Çin'in en büyük kenti Guangzhou’da 41'incisi düzenlenecek Guangzhou Mobilya Fuarı’na Türkiye'den 27 farklı mobilya markası katılacak..

Türk mobilya sektörü hedef büyüttü!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya ihracat verilerini değerlendirdi. 

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi arasında 46 Türk var!

Uluslararası inşaat sektörü dergisi ENR'ın müteahhitlerin bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayınladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2015 yılında 40 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2016 yılında 46 oldu.

Türk mobilya sektörü yabancı yatırımcıların radarında!

MOSFED Başkanı Güleç, "Dünyada iş birliği yaptığımız şirketler artık Türkiye'yi bir yatırım ülkesi gibi görmeye başladı. Biz Avrupa'nın adeta bir mobilya fabrikası olabiliriz" dedi.

Yabancılardan Türk şirketleri için 18.9 milyar lira yatırım!

Rekabet Kurumu’nun 2016 raporu yayınlandı. Rapora göre, yabancılar Türk şirketlerini devralmak için 2016’da yaptığı yatırım tutarını 2015’e göre üçe katladı. Yatırım 18.9 milyar lira oldu.

Türk mobilyacılar Köln'deki mobilya fuarından umutlu!

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen mobilya fuarı hakkında Türk firmalarının temsilcileri, Türk mobilyasının "hesaplı" olan imajını "yüksek kaliteli" olarak değiştirmeyi hedefliyor.

Ikea ilk kez Türk tasarımcıyla çalıştı!

İsveçli mobilya devi Ikea ilk kez bir Türk tasarımcıyla çalıştı. Babası Turkcell’in ilk Genel Müdürü olan 31 yaşındaki Pınar Demirdağ, 2017 koleksiyonu için Ikea’ya masa örtüleri, çarşaflar, tabaklar, tepsiler ve yastıklar tasarladı.

Türk mobilyacılar, Almanya'da İstanbul Mobilya Fuarı'nı tanıttı!

Türk mobilyacılar, Almanya'da İstanbul Mobilya Fuarı'nı tanıttı. MOSDER Başkanı Doğan: "10 milyar dolarlık ihracat hedefimize ancak yeni pazarlarla ulaşabiliriz" dedi.

Türk mobilyacıları İSMOB ile Almanya’da!

Son 2 yıldır dünya genelindeki gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları ile Türk mobilya sektörünün gelişimine öncülük eden TÜYAP, MOSDER ile organize ettiği İSMOB'nın tanıtım çalışmalarının sonuncusunu Almanya'da gerçekleştirdi.

Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhidi listesindeki 40 Türk firma!

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 2014 yılında 42 olan Türk müteahhitlik firması sayısı 2015 yılında 40 oldu.

Türk mobilya sektörünün İran ihracatı hızlanacak!

İran'a uygulanan uluslararası ambargonun kalkmasının ardından Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) önderliğinde Türk mobilya sektörü bu ülkeye ihracatı yeniden canlandırmak için çalışmalarını hızlandırdı.

2015 Türk mobilya sektörü Haberi

2015 Türk mobilya sektörü

İSTANBUL Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektörünün son 10 yılda 7 kat büyüdüğünü belirtti. Birlik tarafından İnegöl’de düzenlenen seminerde konuşan Güleç, Türkiye mobilya sektörünün ihracatını 6 kat artırırken, İnegöl’ün 12.5 kat artırdığını, İnegöl’ün Türkiye mobilya sektörünün fikir merkezi olduğunu ispatladığını aktardı. Ahmet Güleç, devletin yatırımcının önünü açarak yatırım ortamına büyük katkı sağladığını belirterek, ayrıca KOSGEB, Kalkınma Ajansları ve TÜBİTAK tarafından da destekler verildiğini, Türk Eximbank’ın da  ihracatçılara önemli finansman ve sigorta destekleri verdiğini dile getirdi.

Destek 30 milyar dolara yaklaştı

 Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin de 2014 yılında ihracatçılara verdikleri desteğin 30 milyar dolara yaklaştığını, bu desteğin ülke ihracatının yüzde 20’sine denk geldiğini bildirdi. İnegöl’den tüm dünyaya yapılan ihracatın 1 milyar dolar civarında...