07 / 05 / 2024

2015 vekalet noter bedeli

2015 vekalet noter bedeli

Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekaletname noterde verilebiliyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?

Tapu satışı için vekalet ücreti 2022 ne kadar?

Çeşitli sebeplerle tapuya gidemediğiniz durumlarda kendinize almak istediğiniz herhangi bir taşınmazı, vekalet vererek de satın alabilirsiniz. Peki, Tapu satışı için vekalet ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte 2022 noter vekalet ücretleri!

Mehmet Müezzinoğlu, Fatma Güldemet Sarı'ya bugün vekalet edecek!

1 Aralık 2015 tarihinde Katar’a gidecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın dönüşüne kadar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu vekalet edecek.

Adıyaman Gerger TOKİ kura çekilişi 2015!

Adıyaman Gerger TOKİ kura çekilişi 2015 kapsamında 110 tane daire satışa çıkarılacak. Başvuruları tamamlanan projenin kura çekimi noter huzurunda gerçekleşecek.

TOKİ Adıyaman Gerger kura çekimi 2015!

TOKİ Adıyaman Gerger kura çekimi 2015 kapsamında 110 adet daire satışa çıkarılıyor. Başvuruları tamamlanan projenin kura çekilişi noter huzurunda gerçekleşecek.

TOKİ Kayseri İncesu Sultansakızı kura çekimi 2015!

TOKİ Kayseri İncesu Sultansakızı kura çekimi 2015 kapsamında 718 adet konut noter huzurunda satışa sunuldu. Projede 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

Kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015!

Kira sözleşmesinin noter huzurunda imzalanması halinde sözleşme için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Sözleşme kaç nüsha ise o kadar vergi ödeniyor. İşte kira sözleşmesi damga vergisi hesaplama 2015 oranları..

Kefilli kirada damga vergisi 2015!

Kira sözleşmesi taraflar arasında imzalanabildiği gibi, noter huzurunda da imzalanabiliyor. Noterde imzalanan kira sözleşmeleri için damga vergisi ödeniyor. Peki, kefilli kirada damga vergisi 2015 oranı nedir? Nasıl hesaplanır?

Geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015!

Taşınmazından genel yola çıkmak için yeterli geçidi bulunmayan malik, tam bir bedel karşılığında bir geçit hakkı tanınmasını komşularından isteyebiliyor. Peki, geçit hakkı davası vekalet ücreti 2015 ne kadar?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2015!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da taşınmazı tüketiciye devretmeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2

Kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015!

Taşınmazına kamulaştırmasız el atma yöntemi ile el konulan malikler, bir avukat aracılığı ile bedel tazminatı davacı açabiliyor. Peki, kamulaştırmasız el atma vekalet ücreti 2015 ne kadar? İşte vekalet ücreti 2015..

Kira sözleşmesi noter tasdik ücretleri 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Kimi mal sahipleri sözleşmeyi noterde imzalayabiliyor. Peki, kira sözleşmesi noter tasdik ücretleri 2015 ne kadar?

Vekaletle tapu işlemleri 2015!

Tapu devir işlemlerinde taraflar bir başkasını vekil tayin ederek işlemin yapılmasını sağlayabiliyor. Peki, tapu için vekalet nasıl ve nereden verilir? İşte vekaletle tapu işlemleri 2015...

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Vekaletname noterde verilebiliyor. Peki, vekalet noter ücreti 2015 ne kadar?

2015 vekalet noter bedeli Haberi

2015 vekalet noter bedeli

Vekalet noter ücreti 2015!

Vekaletname, bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belgeye deniyor.


Vekalet sözleşmesi ise, vekilin vekâlet verenin bir işini görmeyi veya işlemini yapmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Kendisine bir işin görülmesi önerilen kişi, bu işi görme konusunda resmî sıfata sahipse veya işin yapılması mesleğinin gereği ise ya da bu gibi işleri kabul edeceğini duyurmuşsa, bu öneri onun tarafından hemen reddedilmedikçe, vekâlet sözleşmesi kurulmuş sayılıyor.


Vekaletname noterde verilebiliyor. Kişilerin vekalet vermek için TC kimlik numaralarını ve 2 adet fotoğraflarını ibraz etmeleri isteniyor.


Tüzel kişiler için ise, yetkili kişiden imza sirkülerinin, kimliğinin ve talimatlarını içeren bir belgenin ibrazı isteniyor.


Eğer vekaletname Türkiye'de hazırlanıp yurtdışında kullanılacaksa, o ülkenin anadiline bir yeminli tercüman...