10 / 05 / 2024

2016 Bir inşaatın maliyeti nasıl hesaplanır

2016 Bir inşaatın maliyeti nasıl hesaplanır

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor. Peki, bu rakamlar ile bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım!

Doğru ve kaliteli bir inşaat için izlenmesi gereken 12 adım belli oldu. UMMAN Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bağcı bu süreçteki en önemli adımların doğru planlama, izleme, kayıt ve denetim olduğuna vurgu yaparak kritik 12 maddeyi sıraladı...

Ankara'da bir inşaatın temel kazısı esnasında yan binadaki dükkan çöktü!

Başkent Ankara'da bir inşaatın temel kazısı sebebiyle 4 katlı binanın girişinde yer alan iş yerinin bir kısmı çöktü.

Çekmeköy'deki o inşaatın sahibi gözaltında!

İstanbul'da 4 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin Çekmeköy'deki bir inşaat alanındaki asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmanın başlatılmasının ardından inşaat sahibi O.A "Taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan gözaltına alındı.

Beyoğlu'nda bir inşaat işçisi 20 metre yüksekten temele düştü!

İstanbul Beyoğlu'nda  bir inşaatın temel alanında çalışma yapan işçi 20 metre yüksekten yere düştü. Yaralanan işçi, itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışma sonucunda bulunduğu yerden çıkarıldı.

Haliliye'de inşaatın üst kat betonu çöktü: 2 işçi yaralandı!

Şanlıurfa Haliliye'de bir inşaatın üst kat betonunun çökmesi sonucu yaşanan kazada 2 işçi yaralandı.

Kiev'de 22 farklı konut kompleksi inşaatının yatırımcılarından protesto!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 22 farklı konut kompleksi inşaatının yatırımcılarından oluşan bir grup protesto gerçekleştirdi.

Kayseri'de 8. kattan düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Kayseri Caferbey Mahallesi'nde 13 katlı bir inşaatın 8. katında sıva yapan inşaat işçisi Y.B., dengesini kaybetti. Beton zemine düşen işçi, olay yerinde hayatını kaybetti...

Aksaray'da inşaatın havalandırma boşluğuna düşen işçi öldü!

Aksaray'da bir inşaatın yedinci katından havalandırma boşluğuna düşen işçi yaşamını yitirdi.

Manisa’daki inşaatın temel kazısında 5 katlı apartman hasar gördü!

Manisa Yunusemre’de , bir inşaatın temel kazısında bitişikteki apartman hasar gördü. Apartman sakinleri tahliye edildi.

Gaziantep'te inşaatın 3. katından düşen işçi öldü!

Gaziantep Nizip'te bir inşaatın 3. katından düşen inşaat işçisi Hüseyin Turan hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı...

Tekirdağ'da iskeleden düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi! 

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde bir inşaatın iskelesinden düşen işçi yaşamını yitirdi. 

Kadıköy'de faciadan dönüldü! İnşaat plakaları devrildi!

İstanbul'un Kadıköy ilçesi Caddebostan mevkiinde bir inşaatın demir plakaları aşırı rüzgardan sokağa devrildi. Bir araç demir plakalar altında kalırken kimseye zarar gelmemesi nedeniyle faciadan dönüldü.

Michael Jackson, Çinli bir inşaat işçisinde yeniden hayat buldu!

Çinli bir inşaat işçisinin çok beğenilen 'ay yürüyüşü' dansı sosyal medyada binlerce kez izlendi. Bazı kullanıcılar yorumlarında, inşaat işçisinin 'ay yürüyüşü'nü Popun Kralı'ndan daha iyi yaptığını söyledi...

2016 Bir inşaatın maliyeti nasıl hesaplanır Haberi

2016 Bir inşaatın maliyeti nasıl hesaplanır

Bir evin maliyeti nasıl hesaplanır 2016?

Bir evin maliyeti, bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri ile yapılacak hesaplama ile tespit ediliyor. Bu bedeller ise her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit ediliyor.


Söz konusu inşaat maliyet bedelleri, binanın sınıfına ve türüne göre farklı miktarlarda tespit ediliyor. Hazırlanan binaların inşaat birim maliyetlerini gösterir cetvelden inşaatın türüne uygun olan maliyet bedelinin bulunması gerekiyor.


İnşaat maliyeti hesaplama formülü:

İnşaat türüne uygun maliyet bedelinin, yapılacak evin metrekaresi ile çarpılması sonucu bir evin maliyeti bulunuyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus; hesaplamaya metrekare normal inşaat bedellerine asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil edilmiyor. 


Binada kalorifer, klima ve asansör tesisatı varsa bu bedellere kalorifer veya klima için yüzde 8; asansör için yüzde 6 oranında ilave...