06 / 05 / 2024

2016 değer artış kazancında istisna

2016 değer artış kazancında istisna

Değer artış kazancı vergisi için her sene istisna sınırı belirleniyor. Değer artış kazancında istisnadan yüksek geliri olan kimseler vergi mükellefi oluyor. İşte değer artış kazancında istisna 2016 bedeli..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2021!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Ispartakule-Bahçeşehir markalı konutta değer artış şampiyonu oldu!

Markalı konut projelerinde 2016 yılında en fazla değeri artan bölge Ispartakule-Bahçeşehir oldu. Rapora göre ise en az değer artışının ise Zekeriyaköy’de gerçekleşti.

Değer artış kazancı vergisi rehberi 2017!

Değer artış kazancı vergisini, 2016'da taşınmazını elden çıkararak yüksek kazanç elde edenler ödüyor. Peki, bu sene vergiyi kimler ödeyecek? İşte GİB'in hazırladığı değer artış kazancı vergisi rehberi 2017..

Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti 2017!

2016 yılında taşınmaz malını elden çıkaran gayrimenkul sahipleri, 2017 yılında değer artış kazancı vergisi mükellefi olabiliyor. Değer artış kazancı vergisi 1. taksiti 2017 ödemeleri 1 Mart'ta başlıyor..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Ev ve işyeri gibi taşınmaz malların elden çıkarılması durumunda ödenen vergi değer artış kazancı vergisi oluyor. 2016 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri için son 3 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016!

Taşınmaz mallar için Temmuz ayı içerisinde ödenen vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Temmuz 2016 döneminde ödenecek vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Verginin 31 Temmuz tarihine kadar ödenmesi gerekiyor..

Değer artış kazancı vergisi değişiklikleri 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile bu vergide bazı değişikliklerin yapılması öngörülüyor. Peki, değer artış kazancı vergisi değişikleri nelerdir?

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın!

Değer artış vergisi senede iki eşit taksit halinde yapılıyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyan ve ödeme dönemi 31 Mart'a kadar devam ediyor. Buna göre, değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son gün yarın..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 1 hafta!

Taşınmaz mal satışından doğan vergiler arasında değer artış kazancı de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek 2016 yılı değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 1 hafta kaldı..

2016 değer artış vergisi beyanname süresi uzatıldı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenecek değer artış kazancı vergisi için beyannameler 25 Mart'a kadar verilecekti. Ancak 2016 değer artış vergisi beyanname süresi uzatıldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

2016 değer artış kazancında istisna Haberi

2016 değer artış kazancında istisna

Değer artış kazancında istisna 2016!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince; edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor.


Vergilendirme sürecinde gayrimenkullerin elden çıkarılmalarından doğan kazancın niteliğinin belirlenmesi gerekiyor. Kazancın diğer kazanç ve iratlar gelir türündeki "değer artış kazancı" olarak mı, yoksa ticari kazanç mı olarak vergilendirilmesi gerektiğinin belirlenmesi gerekiyor.


Gayrimenkul satışında ticari kazanç olarak tespit edilmeyen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Bu vergi için her sene istisna sınırı belirleniyor. Değer artış kazancında istisnadan yüksek geliri olan kimseler vergi mükellefi oluyor.


Değer artış kazancında istisna 2016

Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2016 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 11.000 TL olarak tespit edildi.


Değer artışında safi...