04 / 05 / 2024

2016 kaçak yapı doğalgaz

2016 kaçak yapı doğalgaz

Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, "Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Bursa Yıldırım'da 11 ayda 97 kaçak yapı yıkıldı!

Yıldırım Belediyesi’nin kaçak yapıyla mücadelesi aralıksız devam ediyor. 2016’nın ilk 11 ayında yıkılan kaçak yapı sayısı 97’ye çıktı.

Yıldırım'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Yıldırım Belediyesi'nin kaçak yapılaşma ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 2015 yılında 68.2016 yılının ilk 7 ayında 62 kaçak yapı yıktı.

Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?

Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, "Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?" diye soruyorsanız işte yanıtı..

Kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016?

2016 Torba Yasa ile kaçak yapıların su aboneliğine düzenlemeler getirildi. Peki, kaçak yapılara su bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa kaçak yapı su aboneliği esasları...

Kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016?

Hükümetin seçim vaatleri kapsamında hazırlanan yeni Torba Yasa, 23 Mart'ta Meclis'e sevkedildi. Peki, yasa tasarısı ile kaçak yapılara elektrik bağlanacak mı 2016? İşte Torba Yasa 2016 kapsamı..

Trabzon'daki kaçak yapılar anında yıkılacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Kültür ve Turizm Bölge Çalıştayı'nda Karadeniz'in güzelliklerine değindi. Soylu, ''2016 yılında Trabzon'da hiçbir yaylada kaçak yapılan yayla evi olmayacak ve yapıldığı anda da yıkılacak'' dedi.

Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Bir yapının inşaat çalışmalarına başlanabilmesi belli başlı prosedürleri ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Kaçak yapı yaptırımları neler? Kaçak yapı nasıl durdurulur?

Fırat Anlı: Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş başkanı Fırat Anlı, Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde yapılan ziyarette yaptığı konuşmada tarihi, kütürel doğal alanlarda kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini dile getirdi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

2016 kaçak yapı doğalgaz Haberi

2016 kaçak yapı doğalgaz

Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?

Torba Yasa kapsamında kaçak yapıların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri ile ilgili bazı düzenlemeler yer alıyor. Bu düzenlemeye göre, "Kaçak yapılara doğalgaz bağlanacak mı 2016?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Bilindiği üzere kaçak yapılar; Bir arsa üzerinde etkili idarelerin bilgisi dışında yapılan ya da imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar oluyor.


23 Mart'ta Meclis'e sevkedilen tasarıda, kaçak yapılara, kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi ve ilgili ev sahibinin muvafakat vermesi kaydıyla, elektrik, su ve doğalgaz bağlanacak. 


İlgili madde;


MADDE 1- 3/5/1985 ve 3194 sayılı İmar Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.


"GEÇİCİ MADDE 15- 16/6/2005 tarihli ve 5366 sayılı Yıpranan Tarihi ve Kültürel Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun uyarınca yenileme alanı...