02 / 05 / 2024

2016 Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti

2016 Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti

Mal sahibinin kiracısına açacağı tahliye davalarında avukattan destek alması durumunda belli bir ücret ödemesi yapması gerekiyor. Peki, kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince yenilenen kira sözleşmelerinde kira bedeline senelik zam yapılıyor. Peki, 2016 Aralık'ta kiracılara ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranları Aralık 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılara yapılacak zam oranı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. İşte bugün açıklanan kira artış oranları Aralık 2016..

2016 Kasım ayında kiraya ne kadar zam yapılacak?

Sözleşmesi bu ay yenilenen ev sahibi ve kiracıların merakla beklediği "2016 Kasım ayında kiraya ne kadar zam yapılacak" sorusunun yanıtı belli oldu.

Ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ile kiracının imzaladıkları sözleşmelerin yenilenmesi halinde kiraya zam yapılıyor. İşte ev kira artış oranı hesabı Ekim 2016 örneği..

2016 Ekim ayında kiralar ne kadar artacak?

Kiracıların imzaladıkları kira sözleşmesinin yenilenmesi durumunda, kira bedellerine senelik zam yapılıyor. Peki, 2016 Ekim ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira anlaşmasının senelik olarak yenilenmesi halinde kiracıya senelik zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama oranı Eylül 2016..

Kira zam oranları Eylül 2016!

Geçtiğimiz sene ve daha önceki senelerde Eylül ayında kira sözleşmesi imzalayıp, bu sene de devam ettiren kiracıların kira bedelleri yeniden belirleniyor. İşte kira zam oranları Eylül 2016..

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

2016 Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Eylül 2016 döneminde kira sözleşmesi yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. Peki, 2016 Eylül ayında kiralar ne kadar artacak?

Panora GYO'dan kiracılarına yüzde 15 iskonto fırsatı!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 2016 yılı Ağustos ve Eylül aylarına mahsus kiracılarının kira bedellerine, halen devam eden tavan kur uygulamasına ek olarak yüzde 15 iskonto yapılmasına karar verdi.

Kira artış oranları Temmuz 2016!

Kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracılara bu ay zam yapılacak. Kiracıya yapılacak zam oranı TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira artış oranları Temmuz 2016..

Kiraya yüzde kaç zam yapılır 2016 Haziran?

Haziran 2016 içerisinde kira sözleşmesi yenilenen kiracılara bu ay zam yapılacak. Bu zam bir sene boyunca geçerli olacak. Kirada 3 Haziran'da açıklanan TÜİK verileri doğrultusunda artış yapılabilecek.

Kira enflasyon oranları Haziran 2016!

Ev ve işyeri kiracısı olup da Haziran ayında sözleşmesi yenilenen kimselere ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Kira enflasyon oranları, TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira enflasyon oranları Haziran 2016..

2016 Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti Haberi

2016 Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti

Kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi Borçlar Kanunu kapsamında yer alan haklı gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor.


Kanunen kiraya veren, kira sözleşmesini; 1. Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa,


2. Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise,


belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.


Bu süreçte avukattan destek alınması durumunda avukata da belli bir ücret ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracı tahliyesinde avukatlık ücreti...