06 / 05 / 2024

2016 mayıs vergi takvimi

2016 mayıs vergi takvimi

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini vergi takvimi dahilinde açıklıyor. Peki, Mayıs ayında gayrimenkul sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte vergi takvimi Mayıs 2016..

İnternetten alışveriş yapanlara vergi şoku! Yurt dışı alışverişlerinde yeni dönem 1 Mayıs'ta başlıyor!  

1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren yurt dışından alışverişlere yeni düzenleme geliyor. Peki yeni düzenleme ile neler değişecek? 1 Mayıs tarihinden itibaren yurt dışı alışverişlerinde hangi düzenlemelerle karşılaşacağız? İşte ayrıntılar...

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 28 Mayıs'a ertelendi!

2020 yılının ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 28 Mayıs gününe ertelendi.

Veraset ve intikal vergisi dönemi 31 Mayıs'ta bitiyor!

1 Mayıs itibari ile başlayan veraset ve intikal vergisi dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Vergi mükelleflerinin son 2 haftası bulunuyor..

Vergi takvimi Mayıs 2018!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan Mayıs ayı vergi takvimine göre emlak ve çevre temizlik vergisi 1. taksiti sona eriyor..

2016 yılının Mayıs ayına göre konut satışları yüzde 1,5 arttı!

TÜİK kayıtlarına göre mayıs ayında 116 bin 558 konut satıldı.Bu sayı 2016 yılının aynı ayında satılan konut sayısının yüzde 1,5 üzerinde bulunuyor.

Gayrimenkul vergileri için son gün 31 Mayıs!

Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ,veraset ve intikal vergisi birinci taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Vergi mükelleflerinin vergilerini yatırmaları için son 10 gün...

5 soruda Mayıs ayı gayrimenkul vergileri!

GİB tarafından hazırlanan vergi takvimine göre bu ay gayrimenkuller için ödenmesi gereken 3 ayrı vergi bulunuyor. Peki, kimler hangi vergiyi ödemekle mükellef? İşte 5 soruda Mayıs ayı gayrimenkul vergileri..

Vergi takvimi Mayıs 2017!

2017 yılı Mayıs ayı vergi takvimine göre, miras vergisi için 1. taksit ödemeleri 1 Mayıs itibari ile başlıyor. Ödemeler 31 Mayıs'ta sona erecek. İşte bu ay içinde ödenecek diğer vergiler..

Torunlar GYO 2016 olağan genel kurul toplantısı 23 Mayıs'ta!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2016 yılı Olağan Genel Kurul toplantısının gündem maddelerini görüşüp karara bağlamak üzere 23 Mayıs'ta toplantı yapacak.

2. Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi 10 Mayıs'ta!

Kartal Belediyesi tarafından Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi'nin 2.'si gerçekleşiyor. Zirve, 10 Mayıs 2016 günü saat 09:00'da düzenlenecek.

Muğla'da Mayıs ayında bin 300 konut satıldı!

TÜİK 2016 yılı Mayıs ayı Konut Satış İstatistikleri'ne göre 2016 yılı Mayıs ayında; Muğla ilinde 372 ilk satış, 928 el satış olmak üzere bin 300 konut satış sonucu el değiştirdi.

AVM Ciro Endeksi Mayıs'ta yüzde 4,3 arttı!

Alışveriş Merkezler ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçları açıklandı. AVM ciro endeksi Mayıs 2016 döneminde bir önceki yılın Mayıs ayına göre yüzde 4,3 arttı.

2016 mayıs vergi takvimi Haberi

2016 mayıs vergi takvimi

Vergi takvimi kapsamında hangi ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiği GİB tarafından açıklanıyor. Mayıs ayı vergi takvimine göre Mayıs ayında gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken 3 vergi bulunuyor.


1. Emlak vergisi (Mart-Nisan-Mayıs)

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Mal sahipleri vergi borcunu senede iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İlk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayın içerisinde yapılıyor.


Emlak vergisi için ödemeler taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Ayrıca e-belediye sistemini kullanan belediyelere ödemeler online bir şekilde yapılabiliyor.


2. Çevre temizlik vergisi (Mart-Nisan-Mayıs)

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Bu kanun gereğince, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut,...