29 / 04 / 2024

2016 Veraset ve intikal vergisi tarifesi

2016 Veraset ve intikal vergisi tarifesi

Veraset ve intikal vergisi, miras kalan mallar için mirasçılar tarafından kullanılıyor. Verginin 2016 yılında uygulanacak tarifesi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 47 kapsamında açıklanıyor...

Veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2016 yılı sonunda Resmi Gazete'de yer alan Tebliğ ile belirlenmişti. İşte veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2017..

Veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı!

Türkiye'de bulunan malların ivazsız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisi'ne tabi tutuluyor. 2016 yılı veraset ve intikal vergisi için son 2 hafta kaldı..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016!

Veraset ve İntikal Vergisi Yasası gereğince bu vergi miras kalan taşınmaz mallar için mirasçılar tarafından ödeniyor. Vergi için beyan verilmezse ceza kesiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi cezası 2016..

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

Veraset ve intikal vergisi 2016 istisna tutarları!

7338 sayılı kanun gereğince ödenen veraset ve intikal vergisi, ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal edilen taşınmaz mal için ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi 2016 istisna tutarları..

Veraset ve intikal vergisi Mayıs ayında başlıyor!

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Bu vergi malların ivazsız olarak bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde ödeniyor. 2016 Veraset ve intikal vergisi Mayıs ayında başlıyor..

Veraset ve intikal vergisi 2016 oranları!

Kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar, veraset ve intikal vergisi mükellefi oluyor. İşte veraset ve intikal vergisi 2016 oranları..

Veraset ve intikal vergisi oranları 2016 yayınlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından 47 seri no'lu Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Tebliğde 2016 yılına ait veraset ve intikal vergisi oranları yer alıyor..

Veraset ve intikal vergisi tarifesi 2016!

Veraset ve intikal vergisi, miras kalan mallar için mirasçılar tarafından kullanılıyor. Verginin 2016 yılında uygulanacak tarifesi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 47 kapsamında açıklanıyor...

Veraset ve intikal vergisinin tarhı!

Veraset ve İntikal Vergisinin matrahı, intikal eden malların Vergi Usul Kanununa göre bulunan değerleri oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisinin tarhı nedir, Veraset ve intikal vergisinin tarhı nasıl belirlenir?

Veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince vergi, 3 sene boyunca senede iki eşit taksit olmak üzere toplamda 6 taksitte ödeniyor. Peki, veraset ve intikal vergisi gecikme cezası ne kadar?

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kasım ayı itibariyle verginin 2. taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız bir surette intikal etmesi halinde veraset ve intikal vergisi ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre veraset ve intikal vergisi 2. taksit ödemeleri başladı..

2016 Veraset ve intikal vergisi tarifesi Haberi

2016 Veraset ve intikal vergisi tarifesi

Veraset ve intikal vergisi tarifesi 2016!

Veraset ve intikal vergisi, Türkiye Cumhuriyeti tabiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye'de bulunan malların veraset tarikiyle veya her hangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabi tutuluyor.


Verginin 2016 yılında uygulanacak tarifesi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 47 kapsamında yer alıyor:


VERASET VE İNTİKAL VERGİSİ KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SERİ NO: 47)


8/6/1959 tarihli ve 7338 sayılı Veraset ve İntikal Vergisi Kanununun 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasında, “(b), (d) ve (e) bentlerine göre, her bir takvim yılında uygulanacak istisna hadleri, önceki yılda uygulanan istisna hadlerine bu yıla ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranında artış yapılmak suretiyle tespit olunur. Artırım...