02 / 05 / 2024

2016da emlak sektörünün önü açık mı

2016da emlak sektörünün önü açık mı

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 2016 yılında inşaat sektörünün iyi duruma geleceğini belirterek "Türkiye'nin ve inşaat sektörün önünü 2016 yılında son derece açık görüyorum. " dedi.

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Çin emlak sektörüne kredi dopingi! Hisseler yükseliyor...

Çin emlak hisseleri, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemeyi amaçlayan yeni kredi tedbirlerinin uygulamaya konulmasının ardından yükselişe geçti.

Gayrimenkul yatırım fonlarının emlak sektörünü hareketlendirmesi bekleniyor!

Gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü ile ilgili önemli açıklamalar yapan View Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İmran Bozdoğan yaptığı açıklamada Gayrimenkul yatırım fonlarının sektörü hareketlendireceğini söyledi.

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

İnşaat maliyetleri, gayrimenkul fiyatları ve düşen talep emlak sektörünü önemli ölçüde etkiledi!

Türkiye'de emlak sektörünün seyri merakla takip ediliyor. Gayrimenkul piyasasının en önemli oyuncularından MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş emlak sektörüne ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Günübirlik kiralık evlere yönelik düzenlemeyi emlak sektörü değerlendirdi: Kiralık konut arzını arttırabilir!

Emlak sektörü temsilcileri Meclise sunulacak kanun teklifiyle konutların turizm amaçlı tek seferde en çok 100 gün kiralanabilmesine yönelik düzenlemeyi değerlendirdi. Temsilciler yeni düzenlemeyi olumlu karşıladı. 

Çin’den krizdeki emlak sektörünü destekleme sinyali geldi!

Çin Komünist Partisi politbürosu son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak sektörü başta olmak üzere ekonomide toparlanma sözü verdi. Söz konusu bu karar piyasalar tarafından coşku ile karşılandı.

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması CNR Emlak 17-21 Aralık'ta!

Gayrimenkul sektörünün en kapsamlı buluşması 17 ve 21 Aralık arasında gerçekleşecek. İşte ayrıntılar...

Çin'den emlak sektörüne 148 milyar dolarlık kurtarma paketi geliyor!

Pekin'in, şirketler borç yükü altında ezilirken ve nakit sıkışıklığı yaşanması sebebiyle inşaatlar durmuşken emlak sektörünü canlandırmak amacıyla 148 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışma sürdürdüğü belirtildi. İşte paketle ilgili tüm ayrıntılar...

Metaverse üzerinden gayrimenkul alım satım işlemleri gelecekte emlak sektörünü nasıl etkileyecek?

Emlak sektörünün önde gelen firmalarından PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz Metaverse'nin gayrimenkul sektörüne etkilerini değerlendirdi.

Avrupa Merkez Bankası'ndan emlak sektörü açıklaması! İşte sektördeki riskler...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından koronavirüs pandemisinde yüksek fiyatlarla daha çok borçlanılması sebebiyle emlak sektörünün Euro Bölgesi bankalarında önem arz eden bir "güvenlik açığı" olduğunun altı çizildi.

Emlak sektörü 2022'de altın yılını yaşayacak!

Emlak analistleri yeni apartman arzının kiralardaki artışı durdurabileceğinin altını çiziyor ve 2022'nin emlak sektöründe altın yıl olacağını belirtiyor.

2016da emlak sektörünün önü açık mı Haberi

2016da emlak sektörünün önü açık mı

VADİŞEHİR Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 2015 yılının gerek Türkiye, gerekse inşaat sektörü açısından geçtiğimiz yıllara kıyasla durgun geçtiğini ancak seçimin hemen ertesi gününde piyasalarda reel bir hareketlilik gördüklerini söyledi. Beklemeye geçen yatırımcıların da seçim sonrasında yatırımlarına hız vermeye başladığını anlatan Akgül, "2016 yılının ise çok daha efektif geçeceğini söyleyebiliriz. Siyasi istikrarın sağlanması, birçok alandaki yatırımların da hızlı bir şekilde ilerleyeceğinin göstergesi" diye konuştu. 2016 yılında yatırımlara ağırlık vereceklerini anlatan Akgül, "Bir taraftan Başakşehir'de hayata geçirdiğimiz Vadişehir projemizin inşa çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan yine Başakşehir bölgesinde konumlandırdığımız yeni yatırımlarımızı da hızla şekillendireceğiz" dedi. 


2015 yılı inşaat sektörü açısından nasıl geçti, kısa bir değerlendirme yapar mısınız? 

2015 yılı gerek Türkiye, gerekse inşaat sektörü açısından geçtiğimiz yıllara kıyasla durgun geçti. Nedeni şüphesiz ki...