05 / 05 / 2024

2016da kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek

2016da kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek

İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak. 2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Evi ya da arsası olan emekliler aman dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman, emlak vergisinden kimler muaf?

Evi ve arsası olan emekliler emlak vergisi ile ilgili detaylar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Peki milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinden kimler muaf? 

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Malulen emekli maaşı ne kadar? Kimler malulen emekli olabilir? Tek tek açıklandı! 

Malulen emeklilik şartları ve maaşı merakla araştırılıyor. Peki malulen emekli maaşı ne kadar? Kimler malulen emekli olabilir? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman? Emlak vergisinden kimler muaf? İşte merak edilen soruların yanıtları...

12 milyonu aşkın kişi bu tarihi bekliyor! 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak? 

12 milyonu aşkın kişinin merakla beklediği 29 Ekim 2023 ikramiyesi geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Peki 5 bin TL'lik 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatırılacak, kimler yararlanacak? İşte merak edilen o soruların yanıtları...

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni kampanyanın sinyalini vermişti. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Yerinde dönüşüm projesinin ayrıntıları belli oldu! İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Depremzedelere yerinde yapılacak konutlar için sağlanan destek ödemeleri arttırıldı. Peki, "Yerinde Dönüşüm" projesinden kimler ne kadar destek alacak, başvurular nasıl nereye yapılacak? İşte Yerinde dönüşüm" projesi ve tüm detayları...

Düşük faizli konut kredisi kampanyasında faiz ve vade ne kadar olacak? Kimler kredi alabilir? 

Düşük faizli konut kredisi kampanyasında faiz ve vadenin ne kadar olacağı merak konusu oldu. İşte o kampanya ile ilgili beklenenler...

Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak? İlk evini alacaklar için faiz oranı ne kadar olacak? 

Devlet ilk kez ev alacak vatandaşlara destek sağlayacak. Bu kapsamda ev almak isteyenler destek ödemelerinin detaylarını sorguluyor. Peki, Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak?

2016da kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek Haberi

2016da kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek

Bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başlıyor. İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak.


2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?


Gayrimenkul bedeli her 4 yılda bir belirlenen, “yeniden değerleme” oranının yarısı ile her yıl yeniden hesaplanarak, vergi konusu olacak gayrimenkul bedeli hesaplanabiliyor. 


Emlak vergisi belirlenen bu bedel ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. 


2016 yılı için bu oran yüzde 5,58 olarak belirlendi. Buna göre, 2015 ve öncesi alınmış konutlar için 2016 yılında yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı (yüzde 5,58/2) yüzde 2,79 oluyor.


Emlak vergisi hesaplama örneği

İstanbul'da bulunan bir meskenin 2015 yılındaki bedelinin 200 bin TL olduğunu varsayalım. Bu ev...