26 / 08 / 2024

2016da kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek

2016da kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek

İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak. 2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor?

Pandemiden bu yana uçuşa geçen konut piyasasında durgunluk yaşanıyor. Konuta yatırım yapanların sayısı azalırken, krediye erişim en büyük engel olarak görülüyor. Peki konut fiyatları ne olacak? Kimler evlerini satıyor, fiyatları kim yükseltiyor? 

Emlak Konut GYO 1,29 faiz kampanyasına kimler başvurabilir, son başvuru tarihi ne zaman?

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak edilen ve araştırılan Emlak Konut GYO 1,29 faiz kampanyasına kimler başvurabilir? Emlak Konut GYO faiz kampanyası için son başvuru tarihi ne zaman?

1.29 düşük faizle konut kampanyasının şartları neler, kimler başvuru yapabilir? Ev almayı düşünenler dikkat!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni kampanyasıyla 1,29 faizle konut fırsatı sunuluyor. Peki kampanyaya kimler başvurabilir? Şartları ne? İşte ev almayı düşünen pek çok kişi tarafından merak edilen konut kampanyasının detayları...

Emlak vergisi ödemelerinde son 15 güne girildi! Emlak vergisi nasıl hesaplanır, kimler muaf olur? 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri için son tarih 31 Mayıs olarak belirtildi. Peki emlak vergisi nasıl hesaplanır? Emlak vergisinden kimler muaf olur? 

Evi ya da arsası olan emekliler aman dikkat! Emlak vergisi son ödeme tarihi ne zaman, emlak vergisinden kimler muaf?

Evi ve arsası olan emekliler emlak vergisi ile ilgili detaylar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs 2024 tarihinde sona erecek. Peki milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisinden kimler muaf? 

Arsası ve evi olan emekliler aman dikkat: Emlak vergisi ödemeleri için son tarih ne zaman, kimler emlak vergisi ödemez? 

Arsası ve evi olan emeklilerin merak ettiği ve araştırdığı emlak vergisi ödemeleri 31 Mayıs tarihinde sona erecek. Peki emlak vergisinden kimler muaf, kimler emlak vergisi ödemez? 

Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği 2024

Evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımları devam ediyor 2024 Ocak ayı ile artan kira destek ödemeleri merak ediliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar oldu? Kimler kentsel dönüşüm kira yardımı alabilir? Kentsel dönüşüm hibe desteği ne oldu?

Malulen emekli maaşı ne kadar? Kimler malulen emekli olabilir? Tek tek açıklandı! 

Malulen emeklilik şartları ve maaşı merakla araştırılıyor. Peki malulen emekli maaşı ne kadar? Kimler malulen emekli olabilir? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Emeklilik yaşının çocuk sayısına göre düşürülmesi ve esnafın emekliliği için gerekli prim sayısının 7200 güne indirilmesi gündemde. Peki kimler, nasıl erken emekli olabilir 2024?

Düşük faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak, kimler başvurabilir?

İlk defa konut alacaklara yönelik Orta Vadeli Program (OVP) ile konut kredisi başvuru tarihleri ve şartları, konu ile ilgilenenlerin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Peki 1,20 düşük faiz oranı ile İlk Evim konut kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri 1 Kasım tarihi itibarıyla başladı. Peki emlak vergisi 2. taksit ödemelerinde son tarih ne zaman? Emlak vergisinden kimler muaf? İşte merak edilen soruların yanıtları...

2016da kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek Haberi

2016da kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek

Bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?

Emlak vergisi ödemeleri 1 Mart itibariyle başlıyor. İlçe belediyeleri tahsilat vezneleri yarından itibaren emlak ve çevre temizlik vergisi tahsilatlarına başlayacak.


2016 yılında emlak vergileri zamlı olarak ödenecek. Peki, bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?


Gayrimenkul bedeli her 4 yılda bir belirlenen, “yeniden değerleme” oranının yarısı ile her yıl yeniden hesaplanarak, vergi konusu olacak gayrimenkul bedeli hesaplanabiliyor. 


Emlak vergisi belirlenen bu bedel ile emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. 


2016 yılı için bu oran yüzde 5,58 olarak belirlendi. Buna göre, 2015 ve öncesi alınmış konutlar için 2016 yılında yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranı (yüzde 5,58/2) yüzde 2,79 oluyor.


Emlak vergisi hesaplama örneği

İstanbul'da bulunan bir meskenin 2015 yılındaki bedelinin 200 bin TL olduğunu varsayalım. Bu ev...