30 / 04 / 2024

2016da konutlara ne kadar zam gelecek

2016da konutlara ne kadar zam gelecek

İnşaat sektörü güven endeksi kasım ayında yüzde 5 artarak 84,29 değerine yükseldi. Siparişlerin artması ve yeni istihdam, yukarı yönlü eğilimde etkili oldu. Konuta yeni yılda zam beklentisi de arttı.

İkinci elde 1-3 milyon TL arasındaki konutlara talep arttı!

Emlak uzmanları piyasanın durgun olduğuna fakat ikinci elde ‘uygun fiyatlı’ konutlara ilginin yatırım amaçlı şekilde sürdüğüne dikkat çekti. İşte konut sektöründeki son durum...

Yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? ŞPO'dan son dakika açıklaması!

Şehir Plancıları Odası, Afet Yasası değişikliklerinin ne anlama geldiği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki yeni kentsel dönüşüm yasasıyla devlet konutlara ortak olabilecek mi? Afet Yasası’ndaki değişikliklerin anlamı ne? İşte o soruların yanıtları...

3+1 prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? İşte son dakika prefabrik ev fiyatları Eylül 2023!

Prefabrik konutlara olan ilgi son dönemlerde bir hayli arttı. Peki 3+1 prefabrik evlerin fiyatı ne kadar? İşte son dakika prefabrik ev fiyatları Eylül 2023...

Konutlara ait aidatlarda indirim talebi var! Bakın ne olacak? 

Siteler üzerinde %18’lik KDV yüküne yönelik açıklamalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. Açıklamaların ardından konut sitesi yönetimlerinden bir hamle bekleniyor. 

İstanbul'daki konut fiyatlarında son durum ne?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını indirmesiyle vatandaşlar konut arayışlarını artırdı. 1 milyon TL'den ucuz konutlara odaklanan vatandaşlar, İstanbul'daki konut fiyatlarını araştırıyor. Peki İstanbul'daki konut fiyatlarında son durum ne?

Müstakil konut fiyatlarında son durum ne?

Koronavirüs salgını ile beraber tercih edilmeye başlanan müstakil konutlara yapılan masrafların çoğu yatak odaları, misafir odaları, mutfak, banyo, balkon gibi alanlara harcanıyor. Peki, müstakil konutlar gerçekten pahalı mı? sektörde son durum ne? 

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonunu azaltmak isteyen ABD'nin Kaliforniya Enerji Komisyonu bir ilke imza atarak yeni yapılacak konutlarda güneş paneli bulundurulmasını zorunlu hale gelecek. 

Konut çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

Çevre temizlik vergisinde konutlara ait vergi, su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile, vergi borcu da ödenmiş oluyor. Peki, konut çevre temizlik vergisi 2016 ne kadar?

Çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?

Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına hesaplanıyor. İşyerlerinde ise bina grup ve derecelerine göre hesaplama yapılıyor. Peki, çevre temizlik vergisi yanlış hesaplanırsa ne olur?

Baymak ve Şekerbank konutlara güneş enerji sistemi kuracak!

Baymak, Şekerbank'ın finansman desteğiyle konut, site ve işyerlerine güneş enerjisi sistemleri kuracak. İşbirliğiyle 2 yılda 3 bin 300 mekân santrale kavuşacak

Faizdeki artış beklentisi konut talebini öne çekti!

Faizlerdeki artış beklentisi konut talebini biraz öne çekti. Ama genel anlamda yeni ve sağlam konutlara talebin güçlü okluğunu görmek mümkün.

İpotek fek edilmesi ne demek?

Banka kredisi ile alınan konutlara ipotek konuluyor. Bankaya olan borcun ödenmesi ile ipotek fek edilebiliyor. Peki, ipotek fek edilmesi ne demek? İpotek nasıl fek edilir?

Park Avenue Evleri ne zaman teslim?

Ankara Park Avenue projesinde yer alan konutlar 340 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Projede 3+1 ve 4+1 konutlara yer veriliyor. Peki Park Avenue Evleri ne zaman teslim edilecek?

2016da konutlara ne kadar zam gelecek Haberi

2016da konutlara ne kadar zam gelecek

Yılı yeni bir rekorla kapatmaya hazırlanan gayrimenkul sektörüne güven geldi.Ekim ayında satışların 1 milyonu aşması ve yılı yeni bir rekorla kapatacağına yönelik sinyallerin oluşmasının ardından şimdi de sektöre duyulan güvende ibre yukarıyı gösterdi. Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 80,2 iken, kasım ayında 84,29 değerine yükseldi.

 

YENİ SİPARİŞLER ETKİLİ OLDU

Güven endeksinin yükselmesinde alınan kayıtlı siparişlerin artması etkili oldu. Endeks hem bir önceki aya göre hem de bir önceki yılın aynı ayına göre yükseldi. Geçen aya göre yükseliş yüzde 5.9 olurken, bir önceki yılın aynı ayına göre artış yüzde 1,41 oldu. Böylece alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzey endeksi 64,7’ye yükseldi.

YENİ YILA ZAM SİNYALİ 

İnşaat sektörü eğilimine ilişkin mevsim etkilerinden arındırılmış soru bazında endekslerde gelecek 3 aylık dönemde satış...