02 / 05 / 2024

2017 yurtdışı müteahhitlik hizmetleri

2017 yurtdışı müteahhitlik hizmetleri

Türkiye'nin dünyadaki ticaret elçisi konumundaki Türk müteahhitlik sektörü 2017'ye hızlı başladı. Türkiye Müteahhitler Birliği'nin verileri de bu hızlı çıkışı doğruluyor.

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı 4 Ocak'ta!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) ev sahipliğini üstlendiği “2021 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme” Toplantısı 4 Ocak tarihinde Türkiye Müteahhitler Birliği'nde gerçekleşecek. 

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik 2021!

Yurtdışı Müteahhitlik Belgesi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın!

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Howden Sigorta, yurtdışı müteahhitlik projelerine yoğunlaşıyor!

Türkiye'deki yatırımlarını sürdüren Howden Sigorta, altyapı inşaatları ve yurt dışı müteahhitlik projeleri üzerine yoğunlaşıyor.

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde toparlanma beklentileri güçlendi!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Nisan 2018 İnşaat Sektörü Analizi’nde, 9 yıldır dünya ikinciliği konumunu koruyan Türk müteahhitlerin 2018 yılının ilk çeyreğinde yurtdışında 3.4 milyar dolar tutarında 32 yeni proje üstlendiğini açıkladı. 

Türkiye'nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik!

Yurtdışında iş yapan müteahhitler 10 yılda 230 milyar dolar gelir kazandırdılar. TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Türkiye’nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik sektörüdür” diye konuştu. 

AE Arma Dünyanın 250 Müteahhitlik Firması arasında!

Türkiye’nin lider teknik müteahhitlik şirketi AE Arma–Elektropanç, dünyanın en büyük uluslararası 250 müteahhitlik firması 2017 listesinde geçen seneye göre 32 sıra yükselerek, 190. sırada yer aldı.

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerine Türk damgası!

Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerine Türk firmaları damga vurdu... Dünyada Çin'den sonra ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında son 10 yılda üstlendiği 4 bin 152 projenin tutarı 220 milyar doları aştı.

Svn İnşaat Müteahhitlik Emlak Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Svn İnşaat Müteahhitlik Emlak Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Abdurrahman Seven tarafından 100 bin TL sermaye ile 14 Temmuz 2017 tarihinde kuruldu.

Müteahhitlik karnelerinin 2017 yılı değerlendirme kat sayıları belli oldu!

Müteahhitlik karnelerinin 2017 yılı değerlendirme kat sayıları açıklandı. Müteahhitlik karneleri değerlendirme kat sayıları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Deniz Karataş: 2017'de Müteahhitlik Hizmet Yasası çıkarılmalı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, kentsel dönüşüm ile ilgili yasal çerçevelerin 2017’de belirlenmesini gerektiğini belirterek “ ‘Müteahhitlik Hizmet Yasası’ çıkarılmalı” diye konuştu.

2017 yurtdışı müteahhitlik hizmetleri Haberi

2017 yurtdışı müteahhitlik hizmetleri

2017'nin ilk çeyreğinde yurtdışında 2,9 milyar dolar büyüklüğünde 28 yeni proje üstlenen Türk müteahhitlerin geçen yılın aynı döneminde üstlendikleri proje büyüklüğü ise 1,1 milyar dolardı.


Son 45 yılda dünya genelinde 9 bine yakın projeye imza atan ve toplamda yaklaşık 350 milyar dolarlık iş hacmi yaratan Türk müteahhitleri, üstlendikleri proje büyüklüğünde de katma değeri artırdı.


2017'nin toparlanma yılı olduğunu dile getiren Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, sektörde proje büyüklüğü açısından olumlu gelişmeler olduğunu söylüyor. 


2000'li yılların başında yaklaşık 20 milyon dolar olan ortalama proje bedelinin 2016 yılında  75 milyon dolara yükseldiğini aktaran Yenigün, bu yılın ilk çeyrek dönemi sonunda ise bu rakamın 103 milyon dolara ulaştığını kaydediyor.



Sektörün en büyük pazarı konumundaki Rusya ile ilişkilerin düzeldiğini ve iş hacminin daha da artacağını...