08 / 07 / 2024

2019 konut kdv

2019 konut kdv

Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 2018 yılının yeniden değerleme oranı da yüzde 23,73 olarak belli oldu. Eğer Cumhurbaşkanı farklı bir oran belirlemezse, 2019 yılında uygulanacak gelir vergisi tarifesi ile birçok verginin tutarı bu oranda artacak.

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Konut teslimlerinde KDV oranları nasıl belirleniyor?

Konut teslimleri ile ilgili katma değer oranları için 3 farklı oran uygulanıyor. Peki bu oranlar neler? İşte 2021 konut KDV oranları ve detayları...

Sinpaş GYO 2019'da ne kadar kiralama ve satış yaptı?

Sinpaş GYO 2019'da KDV hariç yaklaşık 1,4 milyon TL olan kira sözleşmesi imzaladı ve 136,6 milyon TL tutarında KDV hariç satış işlemi yaptı...

En çok kim ev alıyor? Kadınlar mı, erkekler mi?

"Kadın beğenir, erkek alır" algısının yaygın olduğu ülkemizde 2019 yılında en çok kim ev aldı? Kadınlar mı, erkekler mi? İşte 2019 konut satış rakamları...

Konut KDV indirimi 2019!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise yıl sonunda sona erecek.

Ziraat Bankası 2019 konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Ziraat Bankası konut kredisi ürünleri kapsamında maaş müşterilerinden, OYAK mensuplarına, banka gayrimenkulü konut kredisi ve inşaat tamamlama konut kredisine kadar pek çok farklı ihtiyaç ve bütçeye yönelik uygun faiz oranları ile kredi fırsatları sunuyor.

2019 konut sektöründe son durum ne?

Dışarıdan gelen borç para kadar üretebilir, istihdam yaratabilir ve tüketebilir hale düşürülen ekonomimizde konut sektörü de etkilendi. 10 yılı aşkın devam eden yükseliş sonrasında fiyatların düşeceği düşünülüyor. 

Trabzon'da yabancıların edindiği konut sayısı 4 bini geçti!

Türkiye'de yabancılara konut satışı yapılan iller arasında yer alan Trabzon'da yabancıların edindiği konut sayısı 4 bini aştı., Trabzon, Ocak-Haziran 2019 konut satış istatistiklerine göre Türkiye'de 7. sırada yer alıyor...

Turizm acenteleri emlakçılığa soyundu!

İSTEB Başkanı Ulvi Özcan, TÜİK Nisan 2019 konut satışları rakamlarını değerlendirdi. Özcan, Arap müşteri getiren turizm acentelerin emlakçılığa soyunduğunu söyledi.

2019 Nisan'da yabancıya konut satışında Irak yine zirvede! 

TÜİK Nisan 2019 Konut Satış İstatistikleri'ne göre, yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82,1 arttı. Yabancılara Nisan'da 3 bin 720 konut satıldı...

2019 konut kdv Haberi

2019 konut kdv

Ekonomist'ten M. Fatih Köprü bu hafta 2018 vergi tarifesini kaleme aldı. İşte yazının detayları;

Ekim ayı enflasyonu açıklandı. Ekimden ekime 12 aylık ortalamalara göre enflasyon oranı (yurtiçi üretici fiyat endeksi Yİ-ÜFE) yüzde 23,73 oldu. Bu oran aynı zamanda 2018 yılı yeniden değerleme oranı olarak da adlandırılıyor.

Yeniden değerleme oranı başta vergi yasalarında yer alan ve 2019 yılında uygulanacak bazı maktu had ve tutarların belirlenmesinde kullanılıyor. Bunun yanında önceki yıllardan devreden AR-GE indiriminin 2018 yılında yararlanılabilecek tutarının tespit edilmesinde ya da varsa çok eski yıllardan devreden yatırım indirimi istisnasının endekslenmesinde de kullanılıyor.

Biz de bu hafta, yeniden değerleme oranını kullanarak 2019 yılında uygulanacak bazı vergisel tutarların hesaplanması ile 2018 yılındaki vergi indirimleri üzerinde duracağız.

CUMHURBAŞKANI YETKİLİ

ilgili yasalarda hangi tutarların yeniden değerleme oranında artırılacağı ve...