29 / 04 / 2024

2020 emlak vergi birinci taksit

2020 emlak vergi birinci taksit

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir?

1319 sayılı Emlak Vergi Kanununa göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan binalar, arsalar ve araziler emlak vergisine tabi tutuluyor. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri başladı mı? Emlak Vergisi son ödeme tarihi nedir? İşte tüm merak edilenler...

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Evi değerli olanların vergisi arttı!

Bu sene ilk kez yeni bir vergi tahsilatı yapılıyor. Konutlarının emlak vergi değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçenler Değerli Konut Vergisi'ni ödüyor. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, değerli konut vergisinde bilinmeyenleri anlattı...

Emlak vergisi borcu olanlara müjde!

Yeni yapılandırma kapsamında 30 Nisan 2021 tarihi öncesinde emlak vergi borcu olanlara müjde geldi. Borcu olan mükellefler yapılandırmayla borcunu kapatabilecek. 

Emlak vergileri yapılandırılıyor!

Bazı kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yeni yasayla emlak vergi borçları da yapılandırılacak.

Şanlıurfa Haliliye'de Belediyesi'nden emlak vergi ödemelerine kolaylık!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi 2021 senesi emlak vergisi için ilk taksit ödemelerinin online olarak yapılabileceğini açıkladı.

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

Emlak Konut GYO 2020 yılı Kurumlar Vergisi Beyannamesi!

Emlak Konut GYO Vergi Usul Kanunları yöntemine göre yasal süresi içinde düzenlenmiş 2020 yılı hesap dönemine ait Kurumlar Vergisi Beyannamesi yayınlandı. 

Kırsal mahallelerdeki emlak vergi muafiyeti maliyetleri azaltacak!

Büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerler "kırsal mahalle" statüsüne dahil edilecek. Bu statü ile kırsal mahalleler bazı vergilerden muaf tutulacak. 

Emlak Konut GYO 2020 yılı gelir tablosu!

Emlak Konut GYO'nun 2020 yılı 4. dönem geçici vergi beyannamesi ekinde verilen ve SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınlandı. 

Emlak vergisini kimler ödemeyecek?

2021'de mülklerin emlak vergi değerleri, 2020 yılı emlak vergi değerlerinin üzerine yüzde 4.55 oranında değer artırımı uygulanarak bulunacak. Peki emlak vergisini kimler ödemeyecek?

Türkiye genelinde satılık konut fiyatı en çok artan 5 il!

Hürriyet Emlak Kasım 2020 Emlak Endeksi’ne göre, bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep (yüzde 59,14), Adıyaman (yüzde 49,33), Antalya (yüzde 48,57) Eskişehir (yüzde 43,70) ve Sakarya (yüzde 43,07) geldi.

2020 emlak vergi birinci taksit Haberi

2020 emlak vergi birinci taksit

2020 emlak vergisi ödemelerinin tarihi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz olan mallar vatandaşın ödemekle yükümlü olduğu emlak vergisinin tarihleri 2020 vergi takviminde bulunuyor.  2020 emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman? İşte detayları…

2020 emlak vergisi ne zaman ödenecek?

2020 emlak vergisi 1. taksit tarihleri 1 Mart - 31 Mayıs 2020 arasında.
2020 emlak vergisi 2. taksit tarihleri 1 -31 Kasım 2020 arasında.

Emlak vergisini kimler öder?

Güneş Gazetesi’nde yer alan habere göre; Bina vergisini  binanın sahibi, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya sahip gibi tasarruf edenler ödüyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde sahip olanlar, hisseleri oranında yükümlüdür. Elbirliği yükümlü sahipler vergi borcundan sorumlu olurlar.

Emlak vergisi nereden ödenir?

Emlak vergisi ilçe belediyelerinden ödenebilir. Gayrimenkullerin bir...