05 / 05 / 2024

2020 emlak vergisini kimler ödemez

2020 emlak vergisini kimler ödemez

Taşınmaz sahipleri tarafından her yıl eşit oranlarda emlak vergisi ödeniyor.

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Emlak vergisinden kimler muaf?

Günümüzde her yıl eşit oranlarda emlak vergisi ödeniyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yapmış olduğu açıklamalarda vergi çeşitlerinde uygulanmakta olan muaflık durumu emlak vergileri içinde geçerli kılındı. Peki emlak vergisi muafiyet şartları nelerdir? İşte detaylar...

2020 emlak vergisini kimler ödemez?

Sıfır oranlı emlak vergisi bazı hallerde emeklilerin önemli tutarlarda tasarruf etmesini sağlıyor. Peki kimler emlak vergisi ödemez? 

Emlak vergisini ödemeyenler dikkat! Emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Ev sahiplerinin gündeminde emlak vergisi ödemeleri yar alıyor. Emlak vergisini ödemeyen ev sahipleri son tarihi merak ediyor. Peki emlak vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman? Emlak vergisi ödeme takvimi!

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Evi, arsası, arazisi olanlar dikkat! Emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte vergi rehberi...

Emlak vergisi kapsamında 2'nci taksit ödemelerinin son günü 30 Kasım. Peki emlak vergisini kimler ödeyecek, kimler ödemeyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...

Japonya’da bakan yardımcısı emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek görevinden istifa etti!

Japonya Kıdemli Maliye Bakan Yardımcısı, firmasının emlak vergisini ödemediğini itiraf ederek, görevinden istifa etti. Bakam yardımcısının istifasına yönelik açıklama yapan Japonya Başbakanı Kişida, "Görevlerimizi daha büyük bir ciddiyet duygusuyla yerine getirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisi ödemelerini son güne bırakmayın!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödemeleri dün itibarıyla resmen başladı. Peki emlak vergisinden kimler muaf? Emlak vergisini kimler ödemez? İşte emlak vergisi muafiyet şartları ile ilgili detaylar...

Kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte 2023 emlak vergisi muafiyeti

Ev sahipleri, her sene mayıs ve kasım aylarında iki taksit olacak şekilde emlak vergisini ödemeleri gerekiyor. Bazı durumlarda ise emlak vergisinden muaf olunabiliyor. Peki kimler emlak vergisinden muaf? Emekli emlak vergisi muafiyeti şartları neler? İşte emlak vergisi muafiyeti...

Emlak vergisi ödeyenler hemen bu habere bakın! 10 bin TL'den fazla para geri ödenecek 

Son duyurulan ilana göre, 5 sene süresince sürekli olarak emlak vergisini ödeyen kişilere 10 bin TL bedelinde bir para iadesi yapılacağı söylendi. Bu para iadesi, belirli nedenlerle vergi muafiyeti hakkı sağlanan fakat bu haklarından haberdar olmayan vatandaşlara yönelik olarak ödenir.

5 yıl üst üste emlak vergisi ödeyenlere 10 bin TL iade yapılacak! İşte detaylar!

5 sene boyunca emlak vergisini sürekli olarak ödeyenlere 10 bin TL para iadesi yapılacağı duyuruldu. Belirli sebeplerle muafiyet hakkı tanınan ve bu hakları bilmeyen kişilere 5 senedir ödenen vergiler geri iade edilecek. 

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün! Ödemeyen tapu sahibine büyük ceza!

Emlak vergisi ödemeleri için son gün bugün... Emlak vergisini ödemeyen tapu sahibine büyük ceza...

Emlak vergisinden muaf olabilirsiniz! Bu şartları taşıyanların parası cebinde kalacak!

Emlak vergisinden muaf olmak mümkün. 2006 yılında çıkan yasadan yararlanarak, emlak vergisini ödemeyebilirsiniz. İşte istenen şartlar!

Emlak vergisi borcu nasıl ödenir? Emlak vergisi nereye ödenir?

Mülk sahibi olan kişiler emlak vergisini ödemekle mükelleftir. Bu emlak vergisi ödeyecek olan vatandaşlar, konu nezdinde birtakım soruların yanıtını aramaktadır. İşte emlak vergisine dair sorulan o sorular ve yanıtları!

Emlak vergisini ödeyene güzel haber! Paranızı geri alacaksınız!

Emlak vergisini ödeyene müjde. Devletin size borcu olabilir. Hemen bakın. İşte detaylar!

Emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergi oluyor. Peki, taşınmazın satılması halinde o yılın emlak vergisini alıcı mı satıcı mı öder? İşte yanıtı...

2020 emlak vergisini kimler ödemez Haberi

2020 emlak vergisini kimler ödemez

Emlak vergisi ödeyecek vatandaşlar için birçok ödeme seçeneği mevcut. Geçmişte vergi dairelerine ödenen emlak vergisi ödemeleri, teknolojinin gelişmesi ile birlikte dijital sistemler üzerinden de yapılabiliyor.

Gürses Gazetesi'nde yer alan habere göre; emlak vergisini sorgulamak isteyen vatandaşlar da online sistem üzerinden vergi borçlarını kolay şekilde görebilirken, ödemelerini de anında gerçekleştirebiliyor.

Vatandaşlar her yıl düzenli şekilde 2 kez emlak vergisi ödemesi yapıyor. Muaf kategorisinde olan kişiler ödemeleri yapmak zorunda olmadığından geriye dönük 5 yıl içinde yapmış olduğu ödemelerinde iadesini talep edebiliyor.

Emlak Vergisi sorgulama detayları nelerdir?

Emlak vergisini sorgulamak isteyen vatandaşlar, e-devlet sistemi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bunun için vatandaşların ilk önce e-devlet sitesine giriş yapması gerekiyor. Sitedeki arama bölümünde emlak vergisi kelimelerini aratarak kolayca emlak vergisi ile ilgili seçeneklere ulaşabilmekte. Vergi borcunu görmek isteyen kişiler...