05 / 05 / 2024

2022 Aplikasyon bedeli

2022 Aplikasyon bedeli

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler 2022 yılı için ödenecek tutarın ne kadar olduğunu araştırıyorlar. 2022 yılında uygulanacak olan aplikasyon harcı bedeli Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. İşte tüm detaylar...

‘Yemek bedeli vergi istisnası’ ne demek? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yemek bedeli vergi istisnasına dair açıklamalarda bulunmuştu. Peki yemek bedeli vergi istisnası ne anlama geliyor? 2022 yemek parası vergi istisnası ne kadar oldu?

Tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti!

Tapu dairesinde gerçekleştirilen gayrimenkul alım satım işlemleri için ödenen masraflar arasında döner sermaye bedeli de yer alıyor. Peki, tapu döner sermaye harcı bu yıl ne kadar oldu? İşte tapu döner sermaye harcı 2022 ücreti...

Aplikasyon harcı 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler 2022 yılı için ödenecek tutarın ne kadar olduğunu araştırıyorlar. 2022 yılında uygulanacak olan aplikasyon harcı bedeli Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. İşte tüm detaylar...

Mesa 2022 İnşaat Metal Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesa 2022 İnşaat Metal Lojistik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Çelebi tarafından kuruldu.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022!

Tapu dairesinde ödenecek harç satış bedeli üzerinden ödenmezse taraflar bu hatayı bir dilekçe ile düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022...

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Akpınar 2022 İnşaat Hırdavat Reklam Kozmetik Ve Orman Ürünleri Kimyevi Maddeler Lojistik Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Akpınar 2022 İnşaat Hırdavat Reklam Kozmetik Ve Orman Ürünleri Kimyevi Maddeler Lojistik Ticaret Ltd.Şti. Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Suat Akpınar tarafından kuruldu.

Kira bedeli ne olmalı?

Kira sözleşmesinde kiracının ödemesi gereken kira bedeli ve kirayı ödeyeceği tarihin belirtilmesi gerekiyor. Peki, kira bedeli ne olmalı? Kira bedeli nasıl arttırılmalı? İşte kanun esasları..

Emsal kira bedeli oranı!

Bir taşınmazın bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılması; Kiraya verilen gayrimenkulün kira bedelinin emsal kira bedelinden düşük olması hallerinde emsal kira bedeli esası uygulanıyor. İşte emsal kira bedeli oranı..

Emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Kira gelir vergisi, bir sene boyunca elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması durumunda "emsal kira bedeli" devreye giriyor. Peki, emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?

Avrupark Bahçekent yatırım bedeli!

Cihan İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupark Bahçekent projesindeki daire teslimleri 2017 yılının sonunda gerçekleşecek. Projede daireler ve dükkanlar bulunuyor. İşte Avrupark Bahçekent yatırım bedeli...

Konut başına yıllık 85 TL kayıp kaçak bedeli mi alınıyor?

Tüketici Hakları Derneği (THD) Başkanı Turhan Çakar,Kızılay Güvenpark'ta yaptığı basın açıklamasında Türkiye'de konut başına yıllık 85 TL kayıp kaçak bedeli alındığını ifade etti...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait taşınmazın bedeli 4 milyon 742 bin 400 TL!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, büyüklüğü 5 bin 928 metrekarelik taşınmazı 20 Kasım 2014 günü saat 12:00'da ihale ediyor. Peşin bedelle ihale edilecek taşınmazın geçici teminat bedeli 142 bin 272 TL.

2022 Aplikasyon bedeli Haberi

2022 Aplikasyon bedeli

Aplikasyon, Tescilli haritalardaki parsel köşe noktalarının zeminde yerinin belirtilmesi işlemi olarak biliniyor. Aplikasyon Proje üzerindeki koordinatların poligonlar ve total station yardımıyla araziye uygulanmasına verilen isim olarak ifade ediliyor. 

Aplikasyon projede yapılan imar planlarını, yapı projelerini, yol projelerini, bahçe mimarisine ilişkin düzenleme planlarını vb. projeleri zemine uygulama işlerine deniyor. 

Aplikasyon, harita veya planların yapımı amacı ile arazide tesis edilmiş olan poligon noktası vb. gibi sabit noktalardan yararlanılarak yapılıyor. Aplikasyon, çoğunlukla hassasiyet gerektiren bir çalışma olarak biliniyor. 

2010/4 sayılı genelgede; Aplikasyon; "Taşınmaza ait mülkiyet veya irtifak hakkı sınırlarının, tapu plânındaki bilgi ve belgelerine uygun olarak zeminde işaretlenmesi" şekilde açıklanıyor. 

Bu işlemin gerçekleştirilebilmesi için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne açıklanan oranlarda harç ödenmesi gerekiyor. Peki, 2022 yılı için belirlenen aplikasyon bedeli ne kadardır? İşte tüm...