25 / 08 / 2024

25 soruda kira gelir vergisi

25 soruda kira gelir vergisi

Taşınmaz malların kiralanmasından elde edilen gelirlerin vergilendirme sürecinde, mükelleflerin merak ettiği hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 25 soruda toplandı. İşte 25 soruda kira gelir vergisi..

Yüzde 25 zam sınırına takılan ev sahiplerinin mağduriyeti bitmedi: Yan apartmanda kira 55 bin TL, benim aldığım 6.500 TL

Yüzde 25'lik sınır 1 Temmuz itibarıyla sona erdi ancak ev sahiplerinin mağduriyetleri henüz çözüme kavuşmadı. Mağdur bir ev sahibi, "Yan apartmanda kira 55 bin TL, benim aldığım 6.500 TL" diyerek duruma tepki gösterdi. İşte o paylaşım... 

Zam sınırının kalkmasıyla uçuşa geçen kira bedelleri ev sahibi kiracı davalarını artıracak!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Genel Müdürü Özkan Yalaza yaptığı açıklamada yüzde 25'lik kira artışı sınırının bu ay itibarıyla sona erdiğini dile getirerek, söz konusu bu durumun kira fiyatlarını tetikleyeceğini belirtti.

Kayseri'de 6 milyonluk konutun kira getirisi 25 bin iken, İstanbul'da 4.5 milyon TL'lik konutun kira getirisi 30 bin TL

Kripto fenomeni  Murat Ali Calman yaptığı paylaşımda Kayseri'de dairenin 6 milyon TL, kira getirisinin aylık 25 bin TL, Ümraniye'de 20 yıllık dairenin 4.5 milyon TL, kira getirisinin aylık 30 bin TL olduğunu söyledi.

Yüzde 25 kira zam sınırı kaldırıldı, geride izleri kaldı! Kaç ev sahibi bu uygulamaya uydu? 

Kiracı ve ev sahipleri arasında büyük gerginliğe neden olan yüzde 25 kira sınırlaması her ne kadar kaldırılmış olsa da sosyal medyanın gündeminden bir türlü düşmüyor. Uygulamayla ilgili tartışmalar çığ gibi büyümeye devam ediyor. 

3 soruda kira artış oranı Temmuz 2024! Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? 

Türkiye İstatistik Kurumu merakla beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamlarını geçtiğimiz günlerde resmen açıkladı. Peki bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte 3 soruda kira artış oranı Temmuz 2024...

Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika kira zammı açıklaması! Artık sınırlamaya gerek kalmayacak! 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Temmuz itibarıyla sona eren yüzde 25'lik kira zam sınırıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, kira artışla ilgili ''Sınırlamalara gerek kalmadan kendi mecrasında yürüyecek'' dedi. 

Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar harekete geçti!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüzde 25 kira sınırlaması bittikten sonra, emlak kiralamak ve satmak isteyen fırsatçıların hemen harekete geçtiğini söyledi. 

Konut krizi derinleşiyor! Kiralarda yüzde 25 kira sınırının kalkması emlak piyasasını nasıl etkileyecek?

Dr. Ümit Kumcuoğlu yaptığı açıklamada son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan yüzde 25 kuralının piyasada istisnai davranış yaratarak kira krizini derinleştirdiğini dile getirdi.

Yüzde 25 kira sınırlaması kağıt üzerinde kaldı, gerçekte olan yüzde 125!

1 Temmuz itibariyle sonlanan yüzde 25 kira sınırlama düzenlemesinin kağıt üzerinde kaldığı gerçekte olan artışın yüzde 125 olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Kira zammında yüzde 25 sınırı sona erdi! Ev sahipleri ENAG üzerinden zam istiyor!

Kira artışlarında uygulanan yüzde 25 zam sınırı bugün itibarıyla resmen sona erdi. Söz konusu bu sınırın kalkması ve kira vergisine artış planı kiracıların yükünü ağırlaştıracak. 

Yeni kira bedelleri nasıl belirlenecek? Avukattan 'TÜFE artışları yüzde 25 hiç yokmuş gibi üst üste yansıtılmalı' çıkışı

Yüzde 25 zam sınırının yarın sona ermesi bekleniyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracı bundan sonra kira artış oranlarının nasıl belirleneceğini merak ediyor. Arabulucu Avukat Dr. Dilek Ekmekçi, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Yüzde 25 sınırı 4 gün sonra sona eriyor! Kira sözleşmeleri ve tespit davaları 1 Temmuz'u bekliyor!

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında sona ermesi beklenirken, kira sözleşmeleri ve tespit davalarının da Temmuz ayını beklediği belirtildi.

Kira artışları resmen enflasyonu ikiye katladı! Yüzde 25 sınırı varken kira artışı yüzde 300’e yaklaştı!

Haziran 2022’den itibaren yüzde 25’lik üst sınırın uygulandığı kira artışları, bu dönemde yüzde 300’e yaklaşarak, aynı dönemdeki genel enflasyonun ikiye katlanmasına neden oldu.  İşte detaylar...

25 soruda kira gelir vergisi Haberi

25 soruda kira gelir vergisi

25 soruda kira gelir vergisi!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak ifade edilmektedir ve belli koşullarda gelir vergisine tabi tutulmaktadır.


Vergilendirme sürecinde, mükelleflerin merak ettiği hususlar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 25 soruda toplandı. İşte 25 soruda kira gelir vergisi...


1 - Gayrimenkul sermaye iradı nedir?


Gayrimenkul sermaye iradı Gelir Vergisi Kanunu’nun 70. maddesinde sayılan mal ve hakların gerçek kişiler tarafından kiraya verilmesinden sağlanan gelirleri ifade eder.


2 - Gelir Vergisi Kanunun 70. Maddesindeki mal ve haklar nelerdir?


Aşağıda yazılı mal ve hakların sahipleri, mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri veya kiracıları tarafından kiraya verilmesinden elde edilen iratlar gayrimenkul sermaye iradıdır: 

1. Arazi, bina (Döşeli olarak kiraya verilenlerde döşeme için alınan kira bedelleri dahildir), maden...